Your photos, our favourites: Patterns and Textures

Dina foton, våra favoriter: Mönster och strukturer

Den här månaden utmanade vi dig att glömma färger och fokusera på stadens mönster, strukturer och design. Vi bad fotograferna bakom tre av våra favoritbilder att dela med sig av historierna om dem.

Stadsdelen Forum av Nicolas Noyes

Stadsdelen Forum av Nicolas Noyes

”Jag tog den här bilden när jag var på semester i Barcelona i Spanien. Jag är bekant med staden, men en tidig eftermiddag upptäckte jag en nybyggd stadsdel som kallas Forum. Eftersom jag arbetar som arkitekt lade jag extra uppmärksamhet på de nya byggnaderna.

Den harmoniska kontrasten mellan den här kontorsbyggnadens raka och jämna linjer gjorde starkt intryck på mig. Jag gillar kombinationen av konstgjorda strukturer och slumpmässiga molnstrimmor. Efteråt redigerade jage bilden en aning för att tillföra känsla. På så vis kunde jag visa himlen och byggnaden likadant med samma exponering.”

Fundera av Ana Valente

Fundera av Ana Valente

”Det här fotot togs en söndag i Lissabon, främst som svar på månadens utmaning Mönster och struktur. 

Jag känner alltid viss nyfikenhet och ångest när jag stöter på ett motiv som jag verkligen vill få med på bild. Motivet jag hittade den eftermiddagen var perfekt. Framför en byggnad med typisk portugisisk arkitektur, utsmyckad med vackert kakel, över kullerstensgatan, stod en person som passade in perfekt i motivet. 

Jag tog bilden med kamerans manuella läge och försökte att undvika att dra till mig mannens uppmärksamhet, så att jag kunde fånga ögonblickets sanna väsen.”

Stöd av Gonzalo Garcia

Stöd av Gonzalo Garcia

”När jag promenerar runt i en stad är jag alltid beredd på att fånga ögonblick då ljuset är rätt. Jag gillar också när naturliga inramningar kan hjälpa mina kompositioner. Jag gick runt i Oviedo i Spanien och såg den här byggnaden stöttad av byggnadsställningar. De vågräta och lodräta strukturerna och färgdjupet påminde mig om en abstrakt målning. 

Säkerhetsstängsel runt byggnaden gjorde att jag inte kunde byta utkiksplats, men jag försökte att bevara de vågräta och lodräta linjerna så som jag uppfattade dem. I efterbearbetningen beskar jag bildrutan noga för att få balans i kompositionen. Den här bilden tog jag med Canons objektiv EF 24-70mm f/2.8 L II USM på min EOS 6D. En mångsidig kombination som jag verkligen gillar.”

Ge dig på den här månadens utmaning

Varje bild fångar mönster, strukturer och design på ett unikt sätt, men nu vill vi se världen genom dina ögon. Delta i månadens fotoutmaning och få eventuellt med ditt foto i vår Showcase! Plocka fram kameran, utforska staden och ladda upp här.