Wilder Story by Loraraine Poole

Dina foton, våra favoriter: Människor och porträtt

Från tankfulla ansikten på Östersjöns stränder till en hantverkare uppslukad av sitt arbete. Den här månaden har ni skickat in spännande porträtt och satt ljuset på intressanta människor från när och fjärran. Här är ett urval av våra favoriter bland de bilder som ni har delat i vårt galleri.

Drömmar om havet av Nikolai Pogodin

"Jag tog det här fotot på Vistulanäset vid Östersjöns kust – den västligaste utposten i det moderna Ryssland och det gamla Östpreussen. Du kan verkligen känna historiens vingslag här – som om det moderna livet aldrig hade hittat hit.

När jag strosade på stranden längs viken, förbi delvis förstörda Luftwaffe-skydd, såg jag en pojke sitta på en tegelvägg vid vattenbrynet. Han tittade ner i vattnet, som om han funderade på områdets förflutna och begrundade sin egen framtid. Jag gillar den här typen av kontraster och att bilden har en drömsk kvalitet, men ändå är jordnära. Det påminde mig om min egen barndom.

Jag tog bilden med min Canon EOS 6D och objektivet EF 24-105 L IS USM. Jag fotograferar mest i RAW-format och med bländarförval. Den här bilden togs med f/9, ISO 100 och en brännvidd på 35 mm."


Mr Potter av Lorraine Poole

"I augusti förra året reste jag till Lyme Regis i Dorset, England, eftersom ett av mina foton fanns med på en utställning. När jag kom fram fick jag reda på att fotot redan hade sålts och alltså inte fanns på utställningen. Jag hade tid över och bestämde mig för att utforska den vackra kuststaden och passa på att ta bilder av lokalbefolkning och turister. Vi gick förbi vad som såg ut som ett litet mörkt skjul med dörren öppen. Jag är ganska nyfiken av mig och klev in för att se vad som fanns där inne. En lokal keramiker höll på att göra klart några muggar för försäljning. Han såg ut som urtypen för en gammal konsthantverkare vid havet, med lerigt förkläde, väderbitet utseende och ett fantastiskt skägg. Han var ensam och djupt koncentrerad, omgiven av lera, skålar, burkar och andra keramikprylar överallt på de gamla vitkalkade väggar. Jag stod och betraktade honom medan han arbetade, och tog en serie bilder för att fånga hans lugn och skicklighet.

För att få en kontrasterande bild med detaljer använde jag ISO 800. Jag ville använda så mycket som möjligt av det ljus som fanns där inne och inte blixt. Bländaren stod på f/4,5. Det jag älskar med det här porträttet är att keramikern är i sin naturliga miljö. Den ger en fin bakgrund till hans personlighet och hans arbete.

Det här fotot togs med min Canon EOS 6D och Canons objektiv EF 24mm–105mm L”.

Dela dina bilder

Skulle du vilja se din bild här? Nästa månads tema handlar om att leka med ljus. Fånga soluppgången, ta bilder av den magiska skymningen eller var djärv och experimentera med din blixt. Arbeta kreativt med ljus och dela dina foton i vårt galleri.

Skicka in dina foton