Fånga ögonblicket

För att få den rätta bilden vid actionfylld fotografering är det lika viktigt att du är förberedd som att du är i ögonblicket. När du ska fotografera sport är det viktigt att känna till miljön så att du kan befinna dig på rätt plats, i rätt tid och med rätt utrustning för att fånga ögonblicket. Försök att besöka anläggningen innan evenemanget för att få en uppfattning om var och hur du ska kunna komponera de bästa bilderna.

Du måste även ha kunskaper om den typ av sport som du fotograferar. Om du t.ex. fotograferar en fotbollsmatch ska du försöka upptäcka rörelsemönster. Det är mycket enklare att få en bra bild om du kan förutse att något ska hända i förväg.

Ibland händer dock saker och ting så snabbt att du inte hinner reagera. Aktivera det kontinuerliga bildtagningsläget parallellt med AI Servo kontinuerlig autofokus. Rikta kameran mot motivet och tryck ned slutarknappen halvvägs när du vill börja följa motivet. När du trycker ned slutarknappen helt tas en serie med skarpa bilder, och din chans att få den perfekta bilden ökar.

Hastigheten varierar mellan olika kameramodeller. EOS 7D Mark II har t.ex. specialutvecklad slutare och spegelsystem samt Canons DIGIC-bildprocessor som gör det möjligt för dig att ta otroliga tio bilder per sekund.

Actionfylld fotografering – Fånga ögonblicket