Filma i biokvalitet

Det är en konst att få biokvalitet när du filmar. Jämn fokusövergång, som säkerställer att huvudmotivet ser skarpt ut på bilden, är ett sätt att uppnå den professionella känslan.

Den tekniken kan dock vara svår att få till utan övning. Om du vill komma igång kan du försöka att fokusera på ett statiskt motiv medan du går mot det och justerar objektivet så att motivet hela tiden är skarpt i bilden.

För att dra åskådarnas blickar till huvudmotivet kan du se till att bakgrunden är oskarp medan huvudmotivet är helt i skärpa. För breda bilder kanske du vill att allt ska vara i fokus.

Våra senaste kameror hjälper till att underlätta fokusövergång när du filmar med hjälp av Hybrid CMOS AF III-fokustekniken. Den möjliggör jämn, automatisk igenkänning så att motivet alltid ser skarpt ut, även när det rör sig på filmen. Vissa Canon-kameror har även en pekskärm som gör att du enkelt kan skifta fokus från ett motiv till ett annat utan att behöva röra på objektivet. Du behöver bara peka på motivet på skärmen för att fokusera på det. Resultatet är jämnare, förstklassigt filmmaterial som har biokvalitet.

Filma i biokvalitet