Enkel fotografering och delning

Oavsett om du tar foton med en kompaktkamera eller om du filmar med en systemkamera kan det ibland vara svårt att få skärpa. I årtionden har vår bildstabilisatorteknik hjälpt fotografer och filmskapare att undvika kameraskakningar. Oönskade skakningar kan vara ett vanligt problem när du zoomar och fokuserar på något på avstånd eller när du filmar samtidigt som du går eller springer.

Oavsett vilken kamera du använder har vi några enkla tips för hur du tar skarpare bilder utan stativ. Börja med att hålla vänster armbåge mot kroppen för att stödja kameran och hålla den stabil. Se till att ha en stadig hållning genom att stå med benen lite isär och ett ben något framför det andra i en bekväm ställning. Stöd kameran för att hjälpa till att minska rörelser och var uppmärksam på att hålla horisontala och vertikala aspekter av bildutsnittet upprätta och i nivå, särskilt om du går med kameran.

Våra senaste kameror har intelligent bildstabilisator med 5 axlar som anpassas till bilden du försöker fånga för att hjälpa till att uppnå skarpa foton i svagt ljus eller vid full zoom. När du filmar utan stativ ger dynamisk bildstabilisering utmärkt bildstabilisering även när du går eller springer.

Fånga jämnare foton