UTSKRIFTSTIPS

Upptäck skrivaren som gör hybridarbete smidigt

Ta reda på varför Canon PIXMA TR4650 är den bästa skrivaren för hemmabruk för att övergå till distansarbete.
En Canon PIXMA-skrivare på ett skrivbord på ett hemmakontor.

När covid-19-pandemin tvingade anställda att börja arbeta hemifrån förvandlade Jamie Watson, en amatörfotograf och strategichef på en reklambyrå i Bristol, sin matsal till sitt eget hemmakontor. När deadlines kröp allt närmre och kreativiteten avtog upptäckte han att en sak saknades: en bra skrivare.

I takt med att nedstängningen lättar övergår vi till ett mer hybridbaserat arbetssätt, där övergången mellan arbete hemma och på kontoret är viktigare än någonsin. Jamie arbetar med kunder, ett undersökningsteam och ett team för kreativa koncept för att skapa innovativa kampanjer och mycket mer för en mängd olika varumärken. Han arbetar nu både hemifrån och på kontoret och uppskattar de olika friheterna som var och en erbjuder.

Det perfekta hemmakontoret är inte komplett utan en bra skrivare, något vi ofta inser under en brådskande deadline eller före ett möte när behovet av att skriva ut uppstår. Eftersom många fler av oss arbetar på distans är det en funktionell teknik som kan leda till mindre skärmtid och till och med snabbare kreativa processer.

Övergången mellan att arbeta hemma och på kontor kan vara smidig med rätt utrustning. Med Canons utbud av skrivare med höga prestanda – i synnerhet den kompakta 4-i-1-skrivaren Canon PIXMA TR4650 – är det möjligt att snabbt och enkelt skapa utskrifter med samma professionella standard.

”När jag har massor av arbete att göra passar det bra att arbeta hemifrån eftersom jag slipper distraktionerna på kontoret”, säger Jamie. ”Du kan disponera din tid lite bättre och det är mindre strikt än traditionella arbetstider. Du slipper dessutom att pendla, så du kan få lite mer gjort på en dag. Jag cyklar ganska mycket, så jag kan ta en cykeltur utan att behöva tänka på tiden det tar att pendla till kontoret eller vice versa.”

Däremot är det enklare att samarbeta med teammedlemmar i en kontorsmiljö och uppgifter kan slutföras mer effektivt.

Här berättar Jamie hur hans skrivare för hemmabruk tar honom bort från skärmen för att helt uppslukas av projekt som han arbetar med hemma.

Klara tankar med utskrifter

En man som trycker ned det främre facket på en Canon-skrivare.

4-i-1-skrivaren Canon PIXMA TR4650 har hybridbläck i fyra färger och förbättrad patroninstallation, vilket gör det ännu enklare att byta bläckpatron.

Skrivaren Canon PIXMA TR4650 hjälper Jamie att gå bort från sin bärbara dator och fokusera på papperskopior av dokument som behövs för hans arbete. ”Jag föredrar att läsa kundbeskrivningar på papper”, säger Jamie, ”för att fokusera bättre och inte bli distraherad av det som finns på skärmen, till exempel ett e-postmeddelande eller en gruppchatt. Det är lättare att fokusera på det du läser, markera det och lägga till frågor. Jag känner mig mer uppslukad av det jag gör och det jag läser.

”När jag får undersökningsresultat tillbaka från undersökningsbyråer med många olika diagram och grafer tycker jag att det är enklast att ha pappersark framför mig och jämföra dem, istället för att bläddra genom bilder, för då tittar du bara på en sak i taget”, tillägger han.

När du arbetar på kontoret behöver du aldrig tänka på skrivarens inställningar och pappers- och bläcknivåer. Hemma borde det inte vara någon skillnad. En påminnelse om att ta bort dokument, förbättrat främre pappersfack som gör det enklare att fylla på papper och en snabbare, okomplicerad patroninstallation gör detta till en användarvänlig och effektiv skrivare för hemmabruk för proffs som Jamie.

I och med möjligheten att styra PIXMA TR4650 helt och hållet via appen Canon PRINT, bland annat utskrift, kopiering, scanning, löpande underhåll, kontroll av bläcknivåer och inköp av nytt bläck, behöver du dessutom ingen dator.

Förena penna och papper med digitalt format

En person som använder sin smartphone för att skriva ut på sin Canon-skrivare för hemmabruk.

Jamie kan fokusera bättre om han kan ta sig an uppgifter i olika rum när han arbetar hemifrån. ”När jag är på kontoret går jag runt för att byta miljö och rensa tankarna lite. Jag sitter vid mitt skrivbord, men sedan kan jag gå och sätta mig i matsalen eller på takterrassen”, säger han. ”Jag gör det hemma också. Jag skriver ut saker och går iväg från min bärbara dator, för även om du arbetar på distans ringer personer till dig och skickar meddelanden hela tiden. Genom att gå iväg från datorn slipper du alla distraktioner. Jag skriver ut något och läser det sedan nere i köket. Det hjälper mig att fokusera bättre.”

En person som skriver på ett utskrivet kalkylblad.

Jamie arbetar med många olika slags kunder, från hälsovårdsvarumärken och livsmedels- och läskföretag till värdleverantörer för internet och banker.

Den prisvärda skrivaren som Jamie använder är enkel att installera med hjälp av appen Canon PRINT, vilket förbättrar användarupplevelsen. ”Den var mycket enkelt att installera, vilket var det viktigaste för mig eftersom praktiskt taget alla skrivare jag någonsin har haft har tagit mig ungefär fem dagar att installera och få att fungera. Den gjorde det bara själv”, säger han entusiastiskt.

Den har även en användbar anslutning till Easy-Layout Editor som gör att du kan ordna om dokument som PDF-filer och bildfiler till en sida före utskrift – perfekt för den typ av arbete som Jamie gör.

”Om jag arbetar med projekt med varumärkesstrategier eller måste rita upp ett ramverk för ett varumärke föredrar jag att rita upp det för hand”, säger han. ”Sedan scannar jag det och skickar det till resten av teamet via e-post som ett arbetsutkast, istället för att lägga massor av tid på att utforma det i Microsoft® PowerPoint®.”

Scanna till molnet med en Canon-skrivare för hemmabruk

En man som sitter på en trädgårdsbänk med en mugg och en bärbar dator.

Jamie saknar ibland att arbeta tillsammans med sitt team på kontoret – en nackdel med att arbeta hemifrån. ”Då vi arbetar på en reklambyrå saknar vi definitivt samarbetet vi har på kontoret”, säger han. ”Att arbeta hemifrån är mer transaktionsorienterat, du kan inte bara kila över till någons skrivbord eller prata om något under lunchen. Du måste planera in ett möte i kalendern och ringa istället för att bara ha ett spontant samtal.”

En man som sätter på sig en cykelhjälm.

Att arbeta hemifrån har definitivt sina fördelar – Jamie brukade cykla till jobbet, men kan nu undvika pendlingen och cykla som en hobby snarare än som en nödvändighet.

PIXMA Cloud LinkCanon PIXMA TR4650 – en funktion som hjälper dig att skriva ut från och scanna till molnet* – passar perfekt för små företag som delar och sparar innehåll på en delad molntjänst, till exempel Google Drive™, Dropbox™ eller Evernote®. Det innebär att du kan komma åt och skriva ut filerna var du än befinner dig.

Jamie säger att det är lättare för honom att få kreativa idéer medan han arbetar när teamen delar sina designer om de skriver ut dokument och ritningar innan de sätter upp dem på väggen eller visar upp dem.

”När vi får tillbaka kreativa idéer från våra konceptteam, till exempel ritningar av designer, behöver du ofta bara jobba lite och nästan ha det i huvudet”, säger han.

”Därför tycker jag om att skriva ut det, eftersom det gör att jag kan fundera på det under tiden som det skrivs ut och sätts upp på väggen eller skrivbordet. Det är lite lättare att gå tillbaka till och undermedvetet fortsätta att tänka på det.”

Mångsidighet för utskrifter hemma

En Canon-skrivare bredvid en krukväxt, en telefon och några utskrifter.

Amatörfotografen Jamie Watson älskar att ge sig ut med sin kamera – och med skrivaren Canon PIXMA TR4650 kan han skapa utskrifter av hög kvalitet att visa upp hemma. ”Jag försöker att ta en massa bilder när jag går ut”, säger han. ”Jag bodde i Australien tidigare och det var där jag började med det.”

En man som stänger en väska på sitt skrivbord på hemmakontoret.

Med den mångfasetterade Canon PIXMA TR4650 kan Jamie verkligen engagera sig i arbetsprojekt som om han vore på företagskontoret.

Canon PIXMA TR4650 passar inte bara utmärkt till arbete, den är även tillräckligt mångsidig för hemmastudier, barnens skoluppgifter och familjefoton.

Med Easy-PhotoPrint Editor är det enkelt att skapa en mängd olika originella fotoobjekt, till exempel utskrifter i anpassad storlek, kalendrar och kvadratiska fotolayouter, vilket gör att den kan användas för både personliga projekt hemma och på jobbet.

Den entusiastiska fotografen Jamie har använt den för att skriva ut bilder att rama in eftersom det är möjligt att skriva ut bilder utan ram i formatet 10 x 15 cm på bara några sekunder. ”Utskriftshastigheten är hög och det är riktigt bra för att skriva ut bilder som jag vill rama in och sätta upp på väggen i vårt nya hus. Det innebär att jag inte behöver betala för att få dem utskrivna på ett professionellt tryckeri”, säger han.

Skrivaren Canon PIXMA TR4650 för hemmabruk har en stilren och snygg design, vilket är en annan faktor som spelar in när Jamie och hans partner väljer något till sitt hem. ”Skrivare är inte alltid så fina att se på, men Canon PIXMA TR4650 är verkligen snygg. Min fästmö är mycket stolt över huset och butikskommunikatör, så hon är mycket bra på att få saker att se fantastiska ut. Det var väldigt viktigt för henne att skaffa en snygg skrivare”, tillägger han.

Ge hemmakontoret det där lilla extra med den förbättrade 4-i-1-skrivaren Canon PIXMA TR4650 för alla dina behov gällande distansarbete och personliga utskriftsprojekt.

* Funktionerna för att scanna till molnet och e-post är endast tillgängliga för användare som använder äkta Canon-bläck.


Skrivet av Lorna Dockerill

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

 • En kvinna sitter vid ett skrivbord på sitt hemmakontor. På bordet står en bärbar dator, en bildskärm och en Canon MegaTank-skrivare samt fyra bläckflaskor.

  UTSKRIFTSTIPS

  Vilken skrivare passar dig bäst?

  Hitta Canon-skrivaren som passar dina behov bäst, från familjer och studenter till hemmakontor.

 • Utskrivna Canon PosterArtist-designer på ett skrivbord framför en Canon MAXIFY-skrivare.

  UTSKRIFTER

  Canon PosterArtist

  Skapa snabbt, enkelt och kostnadsfritt professionella affischdesigner.

 • En bärbar dator är öppen på ett skrivbord, med Canon Easy-PhotoPrint-programvaran på skärmen, Canon-papper till vänster och en Canon-skrivare till höger.

  UTSKRIFTER

  Rätt Canon-utskriftsapp för dig

  Bli kreativ och organiserad med Canons utskriftsappar – det finns en som passar alla projekt.

 • En person använder appen Easy-PhotoPrint Editor på en surfplatta för att skriva ut en bild av en familj trådlöst på en Canon PIXMA-skrivare som står på ett skrivbord.

  UTSKRIFTER

  Så använder du en trådlös skrivare

  Smarta sätt att få ut mesta möjliga av din trådlösa skrivare.