Canon cameras

Utforska Canons storytelling-resa.

@Cecilie Harris

I över 80 år har vi på Canon hjälpt människor att berätta stories. Få människor har sett fler innovationer och förändringar än Mike Burnhill, vår produktspecialist med mer än 11 års erfarenhet. Vi träffade Mike för att diskutera Canons förflutna, nutid och framtid.

Berätta lite mer om dig själv, Mike – Vad ingår i din roll hos Canon och hur länge har du haft den?

Jag har arbetat hos Canon i 11 år nu och jag är produktspecialist för professionella kameror. Mitt ansvarsområde innefattar EOS 1D-serien, EOS 5D-serien, L-serien och nu det nya EOS R-systemet.

Jag började som allmän produktspecialist och avancerade till att ta hand om professionella produkter för hela Europa. Jag reser mycket och går på stora evenemang där CPS (Canon Professional Services) finns, alltså alla ledande sportevenemang över hela världen. Jag befann mig i Korea under vinter-OS, i Monaco under F1 och jag tillbringade flera veckor i Ryssland under VM. Vi erbjuder support och tjänster för professionella fotografer, bland annat rengöring, kontroller och reparationer. Som produktspecialist är jag där för att ge råd och lära ut nya sätt att använda kamerorna och funktionerna. Det betyder att fotografen kan koncentrera sig på att fånga fantastiska stories utan att behöva bekymra sig om att något ska gå fel.

@Alessandro Trovati

Du måste ha upplevt en hel del förändringar under din tid med Canon. Vilka skulle du säga är de mest betydande tidpunkterna i utvecklingen?

Det finns två tidpunkter som sticker ut för mig. Den första är när Canon EOS 5D Mark II lanserades 2008. Vi introducerade videofunktioner i en systemkamera för första gången. Det banade väg för vlogging. Innan Canon EOS 5D Mark II behövde du en väldigt dyr videokamera för att fånga den här typen av innehåll. Det förändrade verkligen videobranschen över en natt. Det var en spännande tid och vi lärde oss allt eftersom tiden gick. Nu är Canon PowerShot G7 X-serien den mest populära vloggkameran i Europa.

Den andra tidpunkten är 2014 när Dual Pixel AF introducerades i Canon EOS 70D. Den här tekniken är unik för Canon och gör att sensorn kan fokusera medan du fotograferar. Vi funderade på det redan 1981, men kunde inte introducera tekniken förrän den hade utvecklats tillräckligt mycket för att klara det.

Mike, du är själv en hängiven fotograf – Vilken kamera använder du nu och varför?

Kameran som jag använder mest just nu är Canon EOS 5D Mark IV. Jag har lekt lite försiktigt med det nya EOS R-systemet som har ansiktsspårnings-AF, vilket innebär att du inte behöver bekymra dig om var fokuspunkten är. Det är perfekt för mig eftersom jag precis har fått barn, så istället för att titta genom sökaren kan jag bara sikta på ett ungefär samtidigt som jag gör grimaser för att fånga känslan jag vill ha.

@Mike Burnhill

Med tanke på dagens utbud av utrustning, kan du rekommendera en kamera för nybörjare och en för avancerade fotografer?

För nybörjare skulle jag rekommendera Canon EOS 200D. Den är liten, lätt och har ett enkelt gränssnitt. I början kan kameror verka väldigt tekniska. Men Canon EOS 200D har designats med ett okomplicerat menysystem för att göra allt enkelt. Många människor vet vad de vill uppnå, men inte hur de ska gå tillväga. Canon EOS 200D har ett gränssnitt som förklarar hur du uppnår olika resultat och när du har förstått det kan du växla till en mer avancerad menystruktur som liknar resten av EOS-systemet.

För mer avancerade fotografer skulle jag säga Canon EOS 6D Mark II. Det är ett steg mot en ny typ av fotografering för många människor. Den stora sensorn kan fånga stories med kort skärpedjup som är populärt hos professionella fotografer.

Vad ska Canon göra härnäst?

Vi har precis lanserat det nya EOS R-systemet som är kompatibelt med alla Canon EF-objektiv från 1987. Vi jobbade med våra ambassadörer i sex månader för att ta bilder till lanseringen och testa kameran i alla slags miljöer. Daniel Etter kunde till exempel slutföra ett tidigare ouppnåeligt projekt i en kolgruva. Han hade redan startat projektet, men inte fångat det han ville ha eftersom det var för mörkt och hans kameror inte hann fokusera. Med det nya EOS R-systemet fokuserade kameran med enbart ljuset från gruvarbetarnas pannlampor. Så vi är spända på att den här nya tekniken kommer ut på marknaden.

Tyvärr får jag inte berätta mer för dig just nu. Men håll ögonen öppna – det är spännande saker på gång.

@Daniel EtterSkrivet av Sasha Newbury