Artist Hattie Newman looks at the Canon EOS 4000D to configure some settings

DESIGNERN HATTIE NEWMAN

Så ger Canon EOS 4000D liv åt mina idéer

Hattie Newman
Hattie Newman

Modelltillverkare och designer


Hattie skapar modeller och installationer som kombinerar en känsla av glädje med spännande, färgglad estetik. Alla tillverkas av endast ett material: papper.

Det är ett intresse som började på konstskolan när hon valde det som sitt material eftersom ”det var billigt och enkelt att få tag på”. Hon har aldrig ångrat sig. Idag finns hennes skapelser på gallerier, i tidskrifter, böcker, annonser och på webbplatser runtom i världen.

Hattie förklarar att inspirationen till projekten kan komma från vad som helst: ”gallerier, trädgårdar, byggnader … eller något så enkelt som en färg, ett mönster eller en struktur.” Det är därför fotografering har blivit en viktig del i hennes process.

"Jag håller alltid utkik efter nya idéer, så om jag ser något som inspirerar mig stannar jag upp och tar en bild. På så sätt har jag en bild att gå tillbaka till senare."

Relaterade artiklar
canon-get-inspired-christmas-craft-related-article-1-185

SKRIVARE

Vilken skrivare passar dig bäst?

Det finns en skrivare som passar dig, oavsett om du är förälder, företagare, konstnär eller fotograf. Ta reda på vilken skrivare som passar dig

A table filled with Christmas-themed paper crafted decorations and gifts.

PYSSEL FRÅN SKRIVAREN

Kreativitetens tid är här – sex saker du kan göra själv i jul med din skrivare

Var kreativ och gör dina egna julklappar, dekorationer och spel. Ladda kostnadfritt ner mallar och skriv ut.

Two people skateboard down a city street at night, colourful lights from buildings reflecting in the wet road surface.

RESOR

11 tips för fotografering i storstad

Så får du ut mesta möjliga av din kamera på en storstadssemester. Fånga känslan och atmosfären i storstadsdjungeln med några enkla tips och råd.

Artist Hattie Newman photographing botanics as inspiration for her work

För Hattie är bilderna även ett viktigt sätt att dela sina idéer och pågående arbete på – med kunderna, studioassistenter och följare online. Hon tycker inte bara om att dokumentera sina avslutade jobb: ”Jag älskar att fånga det som pågår bakom kulisserna, så jag har alltid med mig kameran. Därifrån lägger jag upp det på min blogg eller sociala medier, och ibland skriver jag ut det till min portfölj.”

”Det är väldigt viktigt att jag kan ta exakta bilder av modellen jag håller på med, så att kunden kan se hur den kommer att se ut”, säger Hattie. Bildkvalitet är precis lika viktigt när det gäller att ta bilder av hennes färdiga arbeten. ”Jag behöver bilder av hög kvalitet av mina tidigare projekt så att jag kan titta på bilderna och komma ihåg hur jag gjorde en viss modell om jag ska göra något liknande.”

In the studio sharing images of the creative process

Tidigare förlitade sig Hattie på sin telefon för att ta bilder, men blev alltmer medveten om begränsningarna.

"Även om kameran i mobilen är praktisk fick jag aldrig bra bilder i svagt ljus och bilderna var inte tillräckligt skarpa för det jag behövde dem till."

Så fort Hattie började använda EOS 4000D märkte hon påtagliga förbättringar. ”Den mest uppenbara skillnaden var att bilderna hade mycket större detaljrikedom. Färgen var mer exakt och kameran fungerade mycket bättre i svagt ljus.” Det fanns även fördelar med att hon kunde ta bilder av sina arbeten med mycket högre upplösning. ”Nu kan jag skriva ut mina bilder och veta att de ser bra ut. Eftersom de är av hög kvalitet kan jag ta flera bilder och redigera dem senare – till exempel beskära för att visa en detalj:”

Shooting with background blur

Hattie hade ingen tidigare erfarenhet av systemkameror och blev imponerad av hur lättanvänd EOS 4000D är. ”När jag fick kameran började jag ta många fler bilder av mina modeller eftersom det var så enkelt att få dem att se vackra ut.” Hon tyckte att kamerans Wi-Fi-anslutning var lika intuitiv: ”Det är verkligen enkelt att få bilderna från kameran till telefonen, så när jag är ute kan jag dela dem med mina kunder eller mitt kreativa team i studion.”

A leafy morning at the Barbican Conservatory provides inspiration for the next paper set

Med sin EOS 4000D tar Hattie nu bilder av hög kvalitet som hon stolt delar – inte bara för att de ser proffsiga ut, utan för att de verkligen fångar hennes konstnärliga vision. Det, förklarar hon, är främst tack vare de nya kreativa möjligheterna som kameran har öppnat upp för. ”Det är fantastiskt eftersom jag kan använda olika objektiv – till exempel ett makroobjektiv om jag vill ta en närbild av en modell som jag har hållit på med. Dessutom älskar jag det korta skärpedjupet – bakgrundsoskärpan får verkligen mitt arbete att sticka ut.”

Hattie sammanfattar att ”fördelen med att använda EOS 4000D är att jag har mycket större kontroll över bilderna jag tar. Även om jag har bråttom vet jag att jag kan ta bra bilder som gör rättvisa åt mitt arbete.”

Relaterade artiklarBli inspirerad är din källa till användbara fotograferingstips, köpguider och insiktsfulla intervjuer – allt du behöver för att hitta den bästa kameran eller den bästa skrivaren och förverkliga din nästa kreativa idé.

Tillbaka till alla tips och tekniker

Intresserad av EOS 4000D?

Fotografera enkelt och intuitivt och dela unika stories med färger, detaljer och vacker bakgrundsoskärpa som får dina bilder att sticka ut.

Läs mer

image of the Canon EOS 4000D at a slight angle