KREATIV UTSKRIFT

Leka med mat: så håller Paperboyo saker fräscha

Rich McCor, den kreativa hjärnan bakom Paperboyo på Instagram, pratar om sitt brinnande intresse för pappershantverk och förklarar hur han använde Canon SELPHY Square QX10 för att skapa otrolig konst med mattema.
Canon Camera
”Anledningen till att jag brinner så mycket för det jag gör är att jag hittade vägen till det genom att följa de saker jag var nyfiken på”, förklarar Rich McCor. ”För mig var det att fånga världen runt omkring mig på ett annorlunda och fantasifullt sätt som jag inte hade sett någon göra förut, samtidigt som jag fick möjlighet att utforska min hemstad London.”

Genom att kombinera sin hobby att fotografera med pappershantverk skapade Rich, den brittiska konstnären bakom populära Paperboyo på Instagram, originellt innehåll som väckte hans egen fantasi. Något av hans mest klassiska arbete handlar om att hålla upp svarta pappersurklipp mot landmärken i London för att skapa smarta illusioner.

"Det var runt den tid då selfiepinnar och Instagram-flöden började bli vanliga", säger Rich. ”Min avsikt blev att undvika klichéer och istället hitta en distinkt stil, så jag experimenterade med olika varianter av mitt pappershantverk.”

Mer än ett halvt årtionde senare har Richs arbete förvandlats från en hobby till en blomstrande karriär. Han har släppt en bok med titeln ”Around the World in Cut-Outs” i samarbete med stora varumärken som Disney® och före 2020 reste han över hela världen.

När Rich reflekterar över sin framgång säger han: ”Det som började som en hobby att syssla med på kvällar och helger blev en karriär som tog mig runt om i världen där jag kunde försörja mig på att vara lekfull.”

Kreativitet med Canon SELPHY Square QX10

En Canon SELPHY Square QX10-skrivare omgiven av utskrifter och klottrad konceptkonst.

”Min spontana tanke var inte att se Canon SELPHY Square QX10 som bara en skrivare, eftersom det är uppenbart och ingen behöver tala om att den kan skriva ut vackra bilder”, säger den kreativa fotografen Rich McCor, även kallad Paperboyo.

En Canon SELPHY Square QX10 skriver ut en färgstark illustration av en flicka med rosa hår och tuggummi i ansiktet.

Canon SELPHY Square QX10 är trådlös och kompakt och kan leverera kraftfulla utskrifter av hög kvalitet på bara några sekunder.

Nu, med nästan en halv miljon följare på Instagram, tar Rich sina idéer till nästa nivå. I hans senaste projekt kunde han uttrycka sin kreativitet med Canon SELPHY Square QX10 genom att introducera utskrifter av tecknade figurer i ett tema med fokus på mat – tillsammans med en stor dos av Paperboyos originalitet.

Rich visste att Canon SELPHY Square QX10 kunde skapa levande bilder, men han ville testa illustrera själv så att han fick färgerna att verkligen sticka ut. Rich illustrerade sina animationer med Adobe® Photoshop® innan han lade till en fotografibakgrund av kartong, exporterade dem till sin smartphone och skrev ut med fjärrutskrift via appen SELPHY Photo Layout.

Experimentera med kreativ tolkning

A tomato is suspended in the air in front of an illustrated print of a boxer. The effect makes it look as if the boxer's left glove is reaching out of the picture.
”Restriktionerna under 2020 tvingade mitt arbete och de miljöer där jag skapar bilder att utvecklas”, säger Rich. Han ville hitta sätt att fortsätta att tänja på sin kreativitet och började fokusera på sin hemmiljö. ”Istället för att skapa bilder med landmärken och landskap experimenterar jag nu på min skärbräda eller på mitt skrivbord. Min design har gradvis blivit mer avancerad – det var dags att utveckla mina silhuetter och använda mina illustrationskunskaper genom att lägga till färg och fler detaljer i mina figurer.”

Rich hänvisar till en citron som ersätter en tennisboll och en tomat som ska föreställa en boxningshandske i två korta animationer när han säger: ”När jag utmanades att bli kreativ med mat tolkade jag det omedelbart som att ’leka med mat’, vilket fick mig att tänka på sport och hur jag kunde använda mat för att byta ut sportutrustningen.”
Två händer håller upp en utskrift av en riddare och en utskrift av en drake på vardera sidan av en kaffekopp. Skummet på kaffet gör att det ser ut som om draken sprutar eld.

Du kan skriva ut direkt från din smartphone med Canon SELPHY Square QX10 – de kvadratiska utskrifterna med en ram som du kan skriva på hade perfekt storlek för Rich att använda i sina säregna bilder med mattema.

Inspirationen till just den här utmaningen ledde även till idén att en tuggummibubbla spräcks över en figurs ansikte och att mönstret i kaffeskum liknar en flamma som sedan placerades bredvid de levande kvadratiska utskrifterna på 68 mm av en drake och en riddare. ”Jag tar något välbekant och lägger till en kreativ effekt för att överraska tittaren”, säger han. ”Jag har övergått till animationer och ändrat min miljö, men konceptet med kreativ förvandling är alltid kärnan i mitt arbete.”

Anamma den oändliga jakten på idéer

En färgstark illustration av en flicka med en röd keps och som blåser en stor rosa tuggummibubbla.

För Rich är nyckeln till Paperboyos fortsatta popularitet att inte vara rädd för att prova nya saker.

En färgstark illustration av en flicka i en röd keps med rosa tuggummi över hela ansiktet.

”Tuggummits övergång var bara ett kameraklipp i rätt ögonblick”, förklarar Rich. ”Jag ville skapa en imponerande sekvens som inte gick utanför ramen för vad någon skulle kunna göra.”

Han vet att han måste fortsätta att testa nya saker för att hålla Paperboyos framgång vid liv, även om han begår misstag längs vägen. ”Jag tror att det är viktigt för blivande konstnärer och kreatörer att veta att det är många brister, misstag och dålig konst som leder till de bra sakerna”, säger han. ”För varje bra idé jag har haft har jag haft minst tio dåliga som jag har varit tvungen att jobba mig igenom tills jag kom på den bättre idén.”

Hans brinnande intresse för konst hjälper dessutom till att fylla hans flöde med bilder som tittarna älskar och vill köpa utskrifter av. ”Jag får ofta frågan ’Hur kan jag bli stor på Instagram?’ och jag tror att det är fel fråga. Den borde vara ’Hur hittar jag något jag älskar?’ eftersom det var så det här blev en framgång för mig.

”Det är en märklig övergång att gå från att ha en egen liten hobby där bara du ser alla misslyckanden, men även alla framgångar, till att den sedan blir en karriär där du måste låta andra personers åsikter forma innehållet”, fortsätter Rich. ”Jag håller tittarna intresserade eftersom jag har lyckats utveckla och hitta nya riktningar för min hobby, och återigen för att jag fortfarande älskar den och fortfarande vill hitta och skapa unikt innehåll.”


Skrivet av Lorna Dockerill

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

 • En kvinna skriver ut en bild på en Canon SELPHY Square QX10. Stående på skrivbordet framför henne finns ett stämningscollage med klädinspiration.

  KREATIV UTSKRIFT

  Skriv ut ett stämningscollage på ett ögonblick

  Ta dina kreativa projekt till nästa nivå och upptäck hur du kan skapa ett stämningscollage.

 • Katt och koala utskrivna på PIXMA TS5350-skrivare

  UTSKRIFT OCH HANTVERK

  Pyssla och skapa med @paperboyo

  Lär dig hur olika utskriftsmaterial kan användas för att främja kreativiteten.

 • Kändisbakaren Matt Adlard som tar en bild av en chokladdessert med Canon EOS M50 Mark II.

  MATFOTOGRAFERING

  Ett recept på framgång: Vi presenterar Canon EOS M50 Mark II

  Den självlärda bagaren och sociala medier-stjärnan Matt Adlard får ett smakprov på EOS M50 Mark II.

 • Te stänker upp i luften från en hög, mönstrad mugg på ett fat.

  MATFOTOGRAFERING

  Bli en matinfluencer

  Tips för matfotografering från Instagram-influencern och Canon-ambassadören Yasmin AlBatoul.