Cat and koala printed on PIXMA TS5350 printer

Utskrift och hantverk

Forma, skapa och sammanställ med @paperboyo

Som väntat älskar Rich McCor, mer känd som Instagram-profilen Paperboyo, papper.

Och nästan en halv miljon människor följer honom för att se vad han gör med det.

Temat var enkelt – var kreativ, ha kul och gör vad du vill.

"Jag blev verkligen entusiastisk när Canon bad mig att vara kreativ med skrivaren i PIXMA TS5350-serien och PIXMA-pappersserien. Hela övningen öppnade upp en helt ny värld för mig. Jag älskar verkligen att göra det jag gör med stenciler, men det finns fortfarande mycket mer som jag vill utforska. Utmaningen från Canon har inneburit ett roligt avsteg från det som jag har gjort ett tag.

"Det jag gillade med temat var att jag fick vara kreativ med papper, men ändå ha min stil och humor kvar. Jag fick också tänja på mina gränser och utforska olika vägar som jag normalt inte skulle ha provat."

Picture of hashtag #liveandcreate printed on PIXMA TS5350 printer.

Det som först slog @paperboyo var kvaliteten på fotona från skrivaren i PIXMA TS5350-serien.

"Jag hade glömt bort hur effektfull en utskrift kan bli från en bra skrivare. När jag skrev ut några testfoton på Glossy Photo Paper blev jag verkligen imponerad av kvaliteten. Det är också det glättade papperet som man först tänker på, när man pratar om fotoutskrifter. Det dubbelsidiga matta papperet hade jag inte förväntat mig skulle ha samma kvalitet, men det hade det. Mycket retrokänsla och mycket coolt!"

Han blev också förvånad över hur många spontana idéer som de olika papperstyperna gav honom.

"Några av mina koncept fungerade, vissa gjorde det inte, men det var roligt att fundera på nya saker att göra. Några av idéerna kom från en mapp på min dator som heter "idéer att prova någon gång"! Det var uppfriskande att blanda gamla och nya idéer.

"En videoberättelse som jag har publicerat på min Instagram-sida kunde ha blivit fem minuter lång om jag hade lagt in alla idéer i den. Jag använde saker som pennor och bokstäver som hoppar ut från papperet, vilket var mycket effektivare än jag först trodde att det skulle vara. Mestadels för att utskrifterna hade så många detaljer att 2D-bilderna fick en verklighetstrogen 3D-kvalitet som jag inte hade sett förut."

"Idén kom från min kärlek till magiska trick, optiska illusioner och fotografering med falska perspektiv. Grunden till min Paperboyo-konst ligger i den här kärleken till magi och illusion. Fotopapperet gav mig möjlighet att återkomma till en gammal hobby som har lagts på hyllan och inte har sett ljuset på flera år.

En idé som @paperboyo har arbetat med ett tag var att trycka sina Paperboyo-stenciler på t-shirts så att de interagerar med fickan.

 GIF of cat printed in pocket of T-Shirt using Fabric Iron-On Transfers.

"Jag har diskuterat det med flera t-shirttryckerier förut. De har alla sagt att det är för komplicerat och dyrt att arbeta med fickor, så de har aldrig velat göra det. Så jag kom aldrig någon vart med det."

Med papperet för textiltryck fick han möjlighet att experimentera med en idé som blivit undanstoppad. Den har nu väckts till liv.

GIF of Koala printed in pocket of T-Shirt using Fabric Iron-On Transfers.

"Det blev mycket bättre än jag trodde att det skulle bli. Designen ser väldigt gedigen och professionell ut, och den var väldigt enkel att producera, vilket överraskade mig efter vad tryckerierna hade sagt."

@paperboyo är mycket nöjd med det gensvar han har fått.

"Jag har verkligen haft roligt när jag har arbetat med skrivaren i PIXMA TS5350-serien och originalpapper från Canon. Det roliga med utskrivet pyssel kommer fram i innehållet och i de fantastiska kommentarer jag har fått.

"Jag kommer definitivt att fortsätta experimentera med origami, stop motion-animering och framför allt t-shirts."

Så kom igen och låt dig inspireras att forma, skapa och sammanställa dina idéer precis som @paperboyo och dela dem med oss på #LiveAndCreate.

Relaterade artiklar
Printer fun for everyone

KREATIV UTSKRIFT

Skrivarskoj för alla

Sex sätt som din PIXMA-skrivare kan ge ny energi till ditt hem, familjeaktiviteter och enheter.

A lemon hovers in the air above an illustrated print of a tennis player about to serve. The effect makes it look as if the player is about to hit the lemon.

KREATIV UTSKRIFT

Lekfulla utskrifter med Paperboyo

Lek, skriv ut och publicera: Instagram-stjärnan Paperboyo experimenterar med Canon SELPHY Square QX10.

Create a papercraft safari

KREATIV UTSKRIFT

Skapa en papperssafari

Skriv ut din egen familjeaktivitet med djurmotiv från Canons Creative Park och låt dig inspireras av naturen.

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

Bli inspirerad är din källa till användbara fototips, köpguider och insiktsfulla intervjuer – allt du behöver för att hitta den bästa kameran eller den bästa skrivaren och förverkliga din nästa kreativa idé.

Tillbaka till alla stories