designing a gallery danielle de lange

Fem tips för hur du kan inreda ditt hem med bilder

Att föreviga värdefulla ögonblick i livet är idag enklare än någonsin, men i verkligheten förvarar de flesta av oss våra foton online eller så lämnar vi kvar dem i våra kameror eller mobiltelefoner. Bilder av nära och kära, viktiga milstolpar och minnesvärda semesteräventyr kan sätta en personlig prägel på ditt hem.

Vi samarbetar med inredningsexperten och bloggaren Danielle de Lange från The Style Files som ge dig fem tips på hur du får ut mesta möjliga av dina favoritbilder genom att ge dem en välförtjänt plats i hemmet:

© Danielle de Lange

Tips 1: sortera och välj ut bilder

Det finns många enkla men utmärkta sätt att använda sina bilder. Men först behöver du sortera dem. Ett enkelt sätt att göra det är att regelbundet ladda upp dina bilder till en molnbaserad tjänst och samtidigt ta bort de sämre bilderna. Dina bilder lagras på ett säkert sätt och du kan gruppera dina favoritbilder varje gång du överför en ny omgång, vilket gör det mycket enklare att hitta dina bästa bilder senare.

Välj färgrika, levande och fantasifulla bilder som bryter av från normen. Fundera på vad du vill berätta och uttrycka med de bilder du väljer. Det skapar en intressant vägg eller fotobok och får dig att minnas dina semesteräventyr med värme.

© Danielle de Lange

Tips 2: välja ramar

Vilken typ av ram du använder är ett annat sätt att välja hur du vill visa dina bilder. Bilderna på väggen ser bättre ut när ramarna kompletterar varandra och det enklaste sättet att göra detta är att hålla sig till en färg eller ett material. Du kan till exempel bestämma att bara använda svarta ramar eller bara träramar. För att verkligen lägga till lite extra kan man tänka fritt och experimentera med olika metallmaterial, keramik eller kontrasterande färger.

Det bästa med att skriva ut bilder hemma är att du lätt kan växla från en storlek till en annan, vilket innebär att du kan välja en blandning av små, medelstora och stora bilder. Det ger dig möjlighet att briljera med din unika stil. Canon PIXMA MG7750 skriver ut i olika storlekar (A4, A5, 20 x 25 cm, 10 x 15 cm, 13 x 18 cm) som passar en mängd olika fotoramar i standardstorlekar. Prova med att sätta en matt utskrift av en bild i en ram utan glas för att visa bilder på ett lite annorlunda sätt.

© Danielle de Lange

Tips 3: skapa ett galleri

Gallerier är det perfekta sättet att visa upp ett antal bilder av familjestunder samtidigt som den ger ett omedelbart lyft till din inredning. Efter att du har skrivit ut dina bilder och valt ramar, kommer det roliga i att bestämma hur de ska placeras.

Lägg först alla dina ramar på golvet och flytta runt dem tills du har hittat det perfekta arrangemanget. Välj sedan en mittenbild (som ska placeras i ögonhöjd på väggen) och börja bygga upp arrangemanget runt denna bild. Genom att hålla samma avstånd mellan ramarna får du ett symmetriskt utseende. När du är nöjd med resultatet kan du hänga ramarna på väggen en och en.

© Danielle de Lange


Tips 4: Var ännu mer kreativ

Du behöver inte alltid sätta in dina bilder i ramar. Ett annat kreativt sätt att visa upp dessa familjeminnen är att göra egna magnetiska dekaler. Du gör det enkelt genom att skriva ut foton och applicera självhäftande magnetremsor på baksidan.

Sedan är valet ditt. Sätt exempelvis upp bilder på kylskåpet så att de kan beundras när som helst. Eller så använder du magnetisk griffelfärg för att skapa en stor magnetisk griffeltavla. Gör det ännu roligare genom att använda whiteboard i olika former som du kan skriva på.

© Danielle de Lange

Tips 5: Visa barnens konst

Som föräldrar älskar vi våra barns konstverk, men de flesta av oss har slut på utrymme att visa dem på. Högen med teckningar och målningar blir allt större. Genom att fotografera barnens konstverk kan du få en digital version och möjlighet att lägga undan pappershögarna. Det innebär också att du kan göra om konstverken till andra storlekar och visa mindre versioner av stora bilder. Varför inte skapa ett collage av barnens konstverk genom att montera ett antal små foton av konstverken på en bakgrund och placera detta i en stor ram. Du kan också skapa ett galleri med olika ramar på väggen (se tips 2).

Ha kul! Att visa bilder är ett fantastiskt sätt att ge dina väggar mer karaktär och ger dig tillfälle att minnas stunder med nära och kära.

Läs mer om Danielles tips på heminredning på hennes blogg.