UTSKRIFTER

De bästa skrivarna för designers

Skrivare är viktiga verktyg för frilansdesigners och de som nu arbetar hemifrån, men hur väljer du rätt modell för dina behov?
En Canon PIXMA TR150 skriver ut en bild av en liten blå vas, vars inspiration ligger bredvid den.

I takt med att vårt arbetssätt blir mer flexibelt blir det allt viktigare att ditt hemmakontor eller din studio är utrustad med de verktyg du behöver för att kunna utföra ditt jobb på ett effektivt sätt. För dem som arbetar inom kreativa branscher, särskilt designers, är en skrivare ett viktigt verktyg. Från korrekturläsningslayouter till att skapa papperskopior för klientgodkännande och sköta den dagliga administrationen – en högkvalitativ skrivare kan spara tid och hjälpa dig att vinna provision. Men vilka funktioner bör du hålla utkik efter?

Skarp text och designdetaljer, mjuka färgövergångar, färgtrohet och konsekvens mellan utskrifter är avgörande krav för kundkorrekturer. Mångsidighet är ett annat viktigt skrivarattribut. Som designer kan du få i uppgift att producera allt från visitkort och flygblad till utskrifter i affischstorlek, så en skrivare som stöder en mängd olika materialtyper och -storlekar ger dig fler kreativa alternativ och färre resor till ditt lokala tryckeri. Tillförlitlighet och användarvänlighet är också viktiga egenskaper, liksom praktiska funktioner som trådlös anslutning, automatisk pappersmatning och snabba utskriftshastigheter.

För att hjälpa dig att avgöra vilken som är den bästa skrivaren för dina designbehov har vi sammanställt ett urval av lämpliga Canon PIXMA-skrivare som du kan läsa om.

Den bästa skrivaren för stora designprojekt: Canon PIXMA TS9550-serien

En skrivare i Canon PIXMA TS9550-serien på ett skrivbord bredvid en bärbar dator, anteckningsblock, fotografier och pennor.

Skrivaren i Canon PIXMA TS9550-serien kan skriva ut i A3-format utan ram och är ändå inte mycket större än en vanlig A4-skrivare. © Natasha Alipour

En kvinnas hand vänder på ett pappersark för att demonstrera de dubbelsidiga utskriftsfunktionerna hos Canon PIXMA TS9550-serien.

Automatisk dubbelsidig utskrift och automatisk dokumentmatare för 20 ark (ADF) är bara två av de många funktioner som finns i Canon PIXMA TS9550-serien. © Natasha Alipour

Allt-i-ett-skrivarna i Canon PIXMA TS9550-serien tar upp ungefär samma utrymme som en A4-skrivare men kan producera utskrifter i A3-format utan ram och har en mängd funktioner som gör att designers kan använda sin tid mer produktivt. En 10,8 cm stor LCD-touchskärm gör det enkelt att justera utskriftsinställningarna och automatisk dubbelsidig utskrift och en automatisk dokumentmatare för 20 ark (ADF) för A4-papper minskar mängden påfyllning som krävs. Det är även en välansluten modell med både Ethernet-anslutning och trådlösa alternativ och den har stöd för AirPrint (iOS) och Mopria (Android) samt Canon PRINT app, så att du kan skriva ut, scanna och kopiera idéer och inspiration direkt från din smarta enhet.

Det ultimata testet av en skrivare är förstås själva utskriftskvaliteten och PIXMA TS9550-serien har fem separata ChromaLife100-bläckpatroner, bland annat pigmentbaserat svart bläck för skarp text, för att ge detaljerade utskrifter med en livslängd på upp till 100 år1 i album. PIXMA TS9550-serien har även stöd för en mängd olika kreativa material, till exempel Canons högupplösta papper, magnetiskt fotopapper och kartong på 12 x 12 tum.

Allt-i-ett-skrivarna i Canon PIXMA TS8350-serien är lika snygga att se på som de utskrifter de producerar och de är avsedda för grafiska designers som inte behöver skriva ut större format än A4. Den eleganta designen kompletterar alla designers arbetsplatser och den tar utskriftsprestanda till en helt ny nivå, med ett system av sex separata bläckpatroner som minskar kornigheten.

Den bästa skrivaren för låga driftskostnader: Canon PIXMA G6050

En Canon PIXMA G6050-skrivare skriver ut en bild av en logotyp

Canon PIXMA G6050 kan skriva ut upp till 18 0002 sidor från bara tre svarta bläckflaskor, vilket gör den till ett smart val för budgetmedvetna. © Jake Baggaley

En hand fyller på den svarta bläckbehållaren på Canon PIXMA G6050-skrivaren.

Canons praktiska bläckflaskor som inte kladdar möjliggör en snabb och enkel påfyllning av bläckbehållarna med hög kapacitet på Canon PIXMA G6050. Flaskorna slutar automatiskt att fylla på när behållarna är fulla.

För designers som behöver producera en stor mängd papperskopior är en modell i Canon PIXMA G-serien av MegaTank-skrivare ett mycket praktiskt alternativ. Canon PIXMA G6050 har fyra påfyllningsbara bläckbehållare med hög kapacitet och kan skriva ut upp till 18 0002 sidor från tre svarta bläckflaskor eller 7 7002 sidor från en uppsättning färgbläck. Den har även en kapacitet för 350 ark vanligt papper och automatisk dubbelsidig utskrift, så att du kan ägna mindre tid åt att fylla på PIXMA G6050 med papper och bläck och mer tid åt att ta hand om kreativa saker.

Skrivhuvudtekniken i PIXMA G6050 ger skarpa och detaljerade utskrifter och den erbjuder även utskrift utan ram från 89 x 89 mm och upp till A4-format. Det är även ett mångsidigt tre-i-ett-alternativ, med både en kopiator och en A4-scanner, som gör att du kan importera bilder och annat källmaterial till ett designprojekt utan att behöva extra maskinvara. PIXMA G6050 är även molnförberedd, så designer kan skrivas ut var som helst med hjälp av kompatibla tjänster, som Google Drive och Dropbox.

Den bästa skrivaren för designers i farten: Canon PIXMA TR150

En man sitter vid ett bord och undersöker bilden som hans Canon PIXMA TR150-skrivare just har skrivit ut.

Canon PIXMA TR150 ger snabbt levande utskrifter tack vare dess hybridbläcksystem och utskriftshastigheter på upp till 5,5 sidor per minut3. © Jake Baggaley

En man packar ned en Canon PIXMA TR150-skrivare i en svart ryggsäck.

Den lilla och lätta Canon PIXMA TR150 är den perfekta bärbara skrivaren eftersom den får plats i en ryggsäck och har trådlösa funktioner. © Jake Baggaley

Oavsett om du är en grafisk designer som vill skriva ut korrekturer inför ett kundsamtal när du är ute och reser eller arbetar på distans – eller om du helt enkelt vill spara lite utrymme på ditt hemmakontor – är den smidiga och lätta Canon PIXMA TR150-skrivaren ett utmärkt val. Den här bärbara skrivaren kan skriva ut dokument och bilder utan ram i upp till A4-format och den kan strömförsörjas via elnätet eller ett batteri som finns som tillval, för en verkligt mobil lösning.

PIXMA TR150 har ett hybridbläcksystem med pigmentbaserat svart bläck och färgämnesbaserade färger för utskrifter med levande arkivfärger. Det går dessutom snabbt, med en utskriftshastighet på upp till 5,5 sidor/minut3 i färg och 9 sidor/minut3 i svartvitt. Den är dessutom kompatibel med kuvert och specialpapper, bland annat Canons högupplösta papper, matta fotopapper, dubbelsidiga matta fotopapper, självhäftande fotopapper och magnetiska fotopapper.

Alla anslutningar och kablar är fästa på ena sidan av skrivaren, så det är enkelt att få plats med den i trånga utrymmen, och den har stöd för Wi-Fi på 2,4 GHz och 5 GHz4 samt Wi-Fi Direct, så att du kan fortsätta skriva ut trådlöst utan åtkomst till en internetrouter. Det finns till och med en 1,44-tums OLED-skärm via vilken du kan kontrollera anslutningsstatus, få åtkomst till inställningar och bläcknivåer direkt.

Om dina mobila utskriftsbehov inte är så krävande kan den kompakta och praktiska Canon SELPHY Square QX10 skriva ut levande bilder på 68 x 68 mm med en kant du kan skriva på, så att du kan lägga till anteckningar eller kommentarer, vilket passar perfekt för att skapa ett stämningscollage. Bland de praktiska funktionerna finns USB-laddning och Wi-Fi-anslutning, med påfyllningssatser av SELPHY-bläck och -papper som gör att du kan byta både bläck och papper i ett enda steg.

Skrivet av Marcus Hawkins

 1. ChromaLife 100-kompatibla fotopapper är Photo Paper Pro Platinum, Photo Paper Plus Glossy II, Photo Paper Plus Semi-Gloss och Photo Paper Glossy. Baserat på utökade tester av Canon i mörk lagring under kontrollerade förhållanden när det gäller temperatur, luftfuktighet och gas, där lagring simuleras i ett album med plastfilm. Canon kan inte garantera utskrifternas livslängd – resultaten kan variera beroende på den utskrivna bilden, torktid, förhållanden för visning/förvaring och miljömässiga faktorer.
 2. Sidkapacitet är det uppskattade värdet utifrån Canons individuella testmetod med diagrammet ISO/IEC 24712 och kontinuerlig utskriftssimulering med utbytta bläckbehållare efter installeringen.
 3. Utskriftshastigheten på vanligt A4-papper mäts enligt genomsnittlig ESAT i kontorskategoritestet för ISO/IEC 24734-standard.
 4. Stöd för 5 GHz kanske inte är tillgängligt i din region.

Relaterade artiklar

 • De bästa skrivarna för studenter

  UTSKRIFTER

  De bästa skrivarna för studenter

  Alla studenter behöver en skrivare – upptäck de bästa prisvärda alternativen som passar dina behov.

 • En Canon PIXMA-skrivare på ett skrivbord på ett hemmakontor.

  UTSKRIFTSTIPS

  Den bästa skrivaren för hemmakontor

  Arbeta smidigt hemifrån med Canon PIXMA TR4650-skrivaren.

 • Två byggarbetare skriver ut dokument på en Canon PIXMA TR150. En orange hjälm ligger på bordet bredvid dem.

  UTSKRIFTSTIPS

  Skriv ut var du än är med PIXMA TR150

  Ta reda på hur en bärbar skrivare kan förbättra mobila verksamheter.

 • A small office with a printer positioned in the middle compartment of a grey wall unit.

  UTSKRIFTSTIPS

  MegaTank-skrivare och deras fördelar

  Upptäck sex skäl till varför du behöver en MegaTank-skrivare.