UTSKRIFTER

De bästa skrivarna för designers

Oavsett om du arbetar hemifrån eller i studion – så här väljer du den perfekta skrivaren för grafisk design för dina behov.
En Canon PIXMA TR150 skriver ut en bild av en liten blå vas, vars inspiration ligger bredvid den.

I takt med att vårt arbetssätt blir mer flexibelt blir det allt viktigare att ditt hemmakontor eller din studio är utrustad med de grafiska designverktyg du behöver för att kunna utföra ditt jobb på ett effektivt sätt. För dem som arbetar inom kreativa branscher, särskilt designers, är en skrivare ett viktigt verktyg. Från korrekturläsningslayouter till att skapa papperskopior för klientgodkännande och sköta den dagliga administrationen – en högkvalitativ skrivare kan spara tid och hjälpa dig att vinna provision. Men vilka funktioner bör du hålla utkik efter?

Skarp text och designdetaljer, mjuka färgövergångar, färgtrohet och konsekvens mellan utskrifter är avgörande krav för kundkorrekturer. Mångsidighet är ett annat viktigt skrivarattribut. Som designer kan du få i uppgift att producera allt från visitkort och flygblad till utskrifter i affischstorlek, så en skrivare som stöder en mängd olika materialtyper och -storlekar ger dig fler kreativa alternativ och färre resor till ditt lokala tryckeri. Tillförlitlighet och användarvänlighet är också viktiga egenskaper, liksom praktiska funktioner som trådlös anslutning, automatisk pappersmatning och snabba utskriftshastigheter.

Vi har sammanställt den här guiden med Canons kreativa utskriftsteknik för att hjälpa dig att avgöra vilka professionella utskriftsalternativ som passar dina behov bäst. Den innehåller en sammanfattning av de populära PIXMA-skrivarna och de kostnadsbesparande MAXIFY-modellerna, som alla ger utskrifter av hög kvalitet, så att du kan hitta den perfekta matchningen.

De bästa skrivarna för hemmabruk för grafiska designers

En affärsbroschyr kommer ut från en Canon PIXMA-skrivare.

Canon PIXMA TS7650i har en touchskärm i färg med ett innovativt Switch UI-gränssnitt som gör att du kan skräddarsy funktioner efter dina behov och få ett snabbare arbetsflödet.

Vissa av Canons senaste PIXMA- och MAXIFY-skrivare är utformade med hybridarbete i åtanke. Kompakt format, enkel installation, användbara funktioner och intuitiva kontroller är alla viktiga faktorer, tillsammans med kostnadseffektivitet. Canon PIXMA TS7650i är en budgetvänlig skrivare som är tillräckligt liten för att passa i trånga utrymmen men har ändå nästa generations större skrivarhuvuden för snabba utskriftshastigheter på cirka 15 sidor/minut1 och 10 sidor/minut för dokument i svartvitt och färg. Dessutom har den förbättrad bildbehandling för att maximera utskriftskvaliteten.

Enkelt beskrivet använder den bara två bläckpatroner, båda med integrerade skrivarhuvuden: en färgbaserad bläckpatron med tre färger för överlägsen fotoutskrift och en pigmentbaserad svart bläckpatron. Det är Canons första skrivare för hemmabruk med svart pigmentbläck som inte kladdar och gör det möjligt att använda överstrykningspennor. Wi-Fi-funktionerna omfattar direktutskrift och -scanning till och från smarta enheter. PIXMA TS7750i har en automatisk dokumentmatare för 35 ark för enkel scanning och kopiering av flera sidor.

Båda modellerna är även kompatibla med Canons PIXMA Print Plan, en prenumerationsbaserad tjänst som övervakar dina bläcknivåer och levererar nya bläckpatroner till dörren så snart du börjar få slut på bläck, vilket gör att du sparar 50 % på dina bläckkostnader.2

Precis som hos många andra Canon-skrivare finns det stöd för appar, bland annat Easy-PhotoPrint Editor för att redigera bilder och skapa kollage, affischer och mycket mer med en mängd olika mallar, samt Canon Easy-Layout Editor för att kombinera, utforma och skriva ut flera bilder. Med appen Canon PRINT får du uppdateringar i realtid om skrivarens status, bläcknivåer och kan utföra underhållsåtgärder. Du kan även skriva ut, scanna och kopiera direkt från din smarta enhet. Dessutom finns Canon PosterArtist, med en mängd anpassningsbara mallar för att skapa och skriva ut allt från broschyrer till affischer och banderoller.

Canon PIXMA TS8750-serien är en annan anmärkningsvärt kompakt skrivare som passar perfekt för hemmakontoret, precis som PIXMA TS7750i. Den här modellen utmärker sig i utskriftskvalitet för dokument och bilder i både svartvitt och färg. Det är en 3-i-1-multifunktionsskrivare med sex separata bläckpatroner med pigmentbaserat svart bläck och färgbaserat CMYK-bläck samt grå, för förbättrad utskrift av svartvita bilder och ett utökat färgomfång. Svartvita textdokument blir skarpa ända ned till det finstilta, medan fotoutskrifter blir fylliga och levande. Den har samma höga utskriftshastigheter som PIXMA TS7650i, men en större 4,3-tums vinklingsbar touchskärm i färg med ett anpassningsbart gränssnitt så att du snabbt och enkelt kan komma åt funktioner och inställningar som du använder ofta. Installationen är särskilt enkel i och med en QR-kod som visas på touchskärmen i färg för Wi-Fi Direct-anslutning.

De bästa skrivarna för grafisk design för stora projekt

En skrivare i Canon PIXMA TS9550-serien på ett skrivbord bredvid en bärbar dator, anteckningsblock, fotografier och pennor.

Skrivaren i Canon PIXMA TS9550-serien kan skriva ut i A3-format utan ram och är ändå inte mycket större än en vanlig A4-skrivare. © Natasha Alipour

En kvinnas hand vänder på ett pappersark för att demonstrera de dubbelsidiga utskriftsfunktionerna hos Canon PIXMA TS9550-serien.

Automatisk dubbelsidig utskrift och automatisk dokumentmatare för 20 ark (ADF) är bara två av de många funktioner som finns i Canon PIXMA TS9550-serien. © Natasha Alipour

Allt-i-ett-skrivarna i Canon PIXMA TS9550-serien tar upp ungefär samma utrymme som en A4-skrivare men kan producera utskrifter i A3-format utan ram och har en mängd funktioner som gör att designers kan använda sin tid mer produktivt. En 10,8 cm stor LCD-touchskärm gör det enkelt att justera utskriftsinställningarna och automatisk dubbelsidig utskrift och en automatisk dokumentmatare för 20 ark (ADF) för A4-papper minskar mängden påfyllning som krävs. Det är även en välansluten modell med både Ethernet-anslutning och trådlösa alternativ och den har stöd för AirPrint (iOS) och Mopria (Android) samt appen Canon PRINT, så att du kan skriva ut, scanna och kopiera idéer och inspiration direkt från din smarta enhet.

Det ultimata testet för en skrivare är givetvis själva utskriftskvaliteten. Canon PIXMA TS9550-serien använder fem separata ChromaLife100-bläckpatroner, bland annat pigmentbaserat svart bläck för skarp text och fyra enskilda färgbaserade CMYK-bläck, vilket ger detaljerade utskrifter som håller i upp till 100 år i fotoalbum.3 Den har stöd för ett brett utbud av kreativa utskriftsmaterial, bland annat glättat, med lyster, matt och konstpapper och skrivbara skivor. För att sänka driftskostnaderna finns det XL-patroner med hög kapacitet utöver alternativen med vanlig kapacitet. Den är även kompatibel med Canons tjänst Auto-Ink Delivery. Registrera dig och få nya bläckpatroner direkt till dörren när bläcket börjar ta slut, så att du inte behöver oroa dig för att bläcket ska ta slut mitt i ett viktigt jobb.

Om du inte behöver en skrivare med inbyggd scanner är Canon PIXMA iX6850 ett passande val. Den här kompakta A3+-skrivaren använder samma blandning av fem pigmentbaserade bläck, medan A3+-skrivaren PIXMA iP8750 med sex bläckfärger dessutom har ett extra grått färgbaserat bläck, vilket ökar färgomfånget och förbättrar den svartvita utskriftskvaliteten ytterligare.

Allt-i-ett-skrivarna i Canon PIXMA TS8750-serien är lika snygga att se på som de utskrifter de producerar och de är avsedda för grafiska designers som inte behöver skriva ut större format än A4. Den eleganta designen kompletterar alla designers arbetsplatser och den tar utskriftsprestanda till en helt ny nivå, med ett system av sex separata bläckpatroner, bland annat grått bläck, som minskar kornigheten.

De bästa skrivarna för låga driftskostnader

En Canon PIXMA G6050-skrivare skriver ut en bild av en logotyp

Canon PIXMA G6050 kan skriva ut upp till 18 0004 sidor från bara tre svarta bläckflaskor, vilket gör den till ett smart val för budgetmedvetna. © Jake Baggaley

En person sitter vid ett litet skrivbord och arbetar på en bärbar dator. På skrivbordet bakom den bärbara datorn finns en Canon PIXMA-skrivare.

Den effektiva Canon PIXMA GX1050 är utformad för att passa perfekt på hemmakontoret och är mycket kompakt för att vara en MegaTank-skrivare. Precis som med andra påfyllningsbara Canon-skrivare är bläckflaskorna individuellt märkta så att varje färg endast kan hällas i rätt behållare. En inbyggd ventil förhindrar överfyllning och eventuellt spill.

För designers som behöver kreativa utskriftslösningar för att producera en stor mängd papperskopior är en modell i Canon PIXMA G-serien av MegaTank-skrivare ett mycket praktiskt alternativ. Canon PIXMA G6050 har fyra påfyllningsbara bläckbehållare med hög kapacitet och kan skriva ut upp till 18 0004 sidor från tre svarta bläckflaskor eller 7 700 sidor från en uppsättning färgbläck. Den har även en kapacitet för 350 ark vanligt papper och automatisk dubbelsidig utskrift, så att du kan ägna mindre tid åt att fylla på PIXMA G6050 med papper och bläck och mer tid åt att ta hand om kreativa saker.

Skrivhuvudtekniken i PIXMA G6050 ger skarpa och detaljerade utskrifter och den erbjuder även utskrift utan ram från 89 x 89 mm och upp till A4-format. Det är även ett mångsidigt tre-i-ett-alternativ, med både en kopiator och en A4-scanner, som gör att du kan importera bilder och annat källmaterial till ett designprojekt utan att behöva extra maskinvara. PIXMA G6050 är även molnförberedd, så designer kan skrivas ut var som helst med hjälp av kompatibla tjänster, som Google Drive och Dropbox.

För att sänka driftskostnaderna ytterligare ger MegaTank 3-i-1-multifunktionsskrivaren MAXIFY GX3050 dig klassledande kostnad per sida och total ägandekostnad. Den kan skriva ut 6 0004 svartvita sidor eller upp till 14 000 sidor i färg från en enda uppsättning pigmentbaserade bläckflaskor, som blir cirka 9 000 respektive 21 000 sidor i ekonomiläge. MAXIFY GX4050 har en automatisk dokumentmatare för 35 ark och en touchskärm i färg, och båda kan ge snabba utskrifter på 18 sidor/minut för svartvitt och 13 sidor/minut för färg. En annan fördel med dessa två skrivare är att de har en extra, tredje pappersmatare baktill. Det manuella fackets platta design gör att du kan skriva ut på kort med en tjocklek på upp till 0,7 mm och skapa banderoller på upp till 1,2 meter.

För en särskilt kompakt MegaTank 3-i-1-skrivare är MAXIFY GX1050 utformad för hybridarbetare. Den har en anpassningsbar touchskärm i färg som möjliggör smidig integrering för designers som arbetar hemifrån. Den har tillräcklig kapacitet för 3 0004 svartvita sidor eller upp till 3 000 sidor i färg från en enda uppsättning bläckflaskor. Precis som PIXMA G6050 är alla dess pigmentbaserade bläck mycket motståndskraftiga mot kladd så att du kan använda överstrykningspennor, för dokument i både svartvitt och färg. Canon MAXIFY GX2050 har en automatisk dokumentmatare för 35 ark.

De bästa skrivarna för designers på resande fot

En man sitter vid ett bord och undersöker bilden som hans Canon PIXMA TR150-skrivare just har skrivit ut.

Canon PIXMA TR150 ger snabbt utskrifter med kraftigare färger tack vare dess hybridbläcksystem och utskriftshastigheter på upp till 5,5 sidor per minut. © Jake Baggaley

En person som håller i en Canon SELPHY Square QX10 medan den skriver ut en logotyp för ett projekt.

Canon SELPHY Square QX10 är liten nog att tas med överallt. Den har ett uppladdningsbart batteri och är perfekt för arbete på avlägsna platser där det inte finns nätström.

Oavsett om du är en grafisk designer som vill skriva ut korrekturer inför ett kundsamtal när du är ute och reser eller arbetar på distans, eller om du helt enkelt vill spara lite utrymme på ditt hemmakontor, är den smidiga och lätta Canon PIXMA TR150-skrivaren ett utmärkt val. Den här bärbara skrivaren kan skriva ut dokument och bilder utan ram i upp till A4-format och den kan strömförsörjas via elnätet eller ett batteri som finns som tillval, för en verkligt mobil lösning.

PIXMA TR150 har ett hybridbläcksystem med pigmentbaserat svart bläck och färgämnesbaserade färger för utskrifter med levande arkivfärger. Det går dessutom snabbt, med en utskriftshastighet på upp till 5,5 sidor/minut1 i färg och 9 sidor/minut i svartvitt. Den är dessutom kompatibel med kuvert och specialpapper, bland annat Canons högupplösta papper, matta fotopapper och dubbelsidiga matta fotopapper.

Alla anslutningar och kablar är fästa på ena sidan av skrivaren, så det är enkelt att få plats med den i trånga utrymmen, och den har stöd för Wi-Fi på 2,4 GHz och 5 GHz5 samt Wi-Fi Direct, så att du kan fortsätta skriva ut trådlöst utan åtkomst till en internetrouter. Det finns till och med en 1,44-tums OLED-skärm via vilken du kan kontrollera anslutningsstatus, få åtkomst till inställningar och bläcknivåer direkt.

Om dina mobila utskriftsbehov inte är så krävande kan den uppladdningsbara, batteridrivna Canon SELPHY Square QX10 skriva ut bilder på 68 x 68 mm med en kant du kan skriva på, så att du kan lägga till anteckningar eller kommentarer, perfekt för att skapa ett stämningscollage.


Skrivet av Marcus Hawkins och Matthew Richards

 1. Dokumentutskriftshastigheter mäts enligt genomsnittlig ESAT i kontorskategoritestet för standardläget, ISO/IEC 24734. Utskriftshastigheten för fotografier baseras på standardinställningen enligt ISO/JIS-SCID N2 på Photo Paper Plus Glossy II. Tiden för databearbetning på värddatorn är inte medräknad.
 2. PIXMA Print Plan är endast tillgängligt för bosatta i Österrike, Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Italien, Norge, Nederländerna, Spanien, Sverige, Schweiz, Irland och Storbritannien.
 3. ChromaLife 100-kompatibla fotopapper är Photo Paper Pro Platinum, Photo Paper Plus Glossy II, Photo Paper Plus Semi-Gloss och Photo Paper Glossy. Baserat på utökade tester av Canon i mörk lagring under kontrollerade förhållanden när det gäller temperatur, luftfuktighet och gas, där lagring simuleras i ett album med plastfilm. Canon kan inte garantera utskrifternas livslängd – resultaten kan variera beroende på den utskrivna bilden, torktid, förhållanden för visning/förvaring och miljömässiga faktorer.
 4. Sidkapacitet är det uppskattade värdet utifrån Canons individuella testmetod med diagrammet ISO/IEC 24712 och kontinuerlig utskriftssimulering med utbytta bläckbehållare efter installeringen.
 5. Stöd för 5 GHz kanske inte är tillgängligt i din region.

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

 • UTSKRIFTER

  Rätt Canon-utskriftsapp för dig

  Bli kreativ och organiserad med Canons utskriftsappar – det finns en som passar alla projekt.

 • UTSKRIFTER

  De bästa skrivarna för hemmakontor

  Arbeta smidigt hemifrån med Canon PIXMA- och MAXIFY-skrivare.

 • UTSKRIFTER

  Så använder du en trådlös skrivare

  Smarta sätt att få ut mesta möjliga av din trådlösa skrivare.

 • UTSKRIFT OCH PYSSEL

  Förklaring av papperstyper

  Utforska olika typer av Canon-papper med den här praktiska köpguiden.