A table is filled with Christmas-themed paper crafted decorations and gifts.

Skriv ut och pyssla i jul

Pysselsäsongen är här – se vad du kan skriva ut hemma

Julen är en härlig tid för pyssel. Oavsett ålder är hemmagjorda julklappar och dekorationer ett roligt och avkopplande sätt att tillbringa tid med nära och kära. Samtidigt kan du skapa riktigt personliga julklappar till släkt och vänner. Att pyssla ger också lite avkoppling för dig själv när julförberedelserna blir alltför hektiska.

På Canon Creative Park hittar du nedladdningsbara mallar för alla åldrar och med olika svårighetsgrad. Mallarna är gratis att ladda ner och här finns allt ifrån vikbara djur och leksaker till adventskalendrar och pappersdekorationer. Allt du behöver är en skrivare, lite papper och några verktyg för papperspyssel (se nedan). Duka fram något gott och pausa världen runt omkring dig – det är dags att börja pyssla!

Du behöver:

  • En skrivare – ta reda på vilken skrivare som passar dig bäst
  • Papper 
  • Sax, skalpell
  • Papperslim och trälim
  • Linjal eller vinkelhake
  • Blyertspenna
  • Föremål med spetsig topp
  • Tandpetare
  • Pincett

1. Gör egna juldekorationer

Two homemade cardboard snowman decorations, one with a blue scarf and one with red.

Fyll huset med stjärnor, klockor, strumpor eller tomtar – Creative Parks Home and Living har ett stort urval av juldekorationer som är enkla att skriva ut, klippa ut och sätta ihop. De här fina snögubbarna ser lika festliga ut i julgranen som på spiselkransen. Skriv ut mallen och följ instruktionerna.

Pysseltips: Vik och gör veck längs med de markerade linjerna och lägg till kurvor där det behövs innan du limmar.

2. Räkna ner dagarna med en hemmagjord adventskalender

A homemade advent calendar shaped like a Christmas house.

Det finns hur många adventskalendrar som helst i butikerna, men ingen är så personlig som den du gör själv. Oavsett om du skämmer bort dina nära och kära eller kollegorna på jobbet så kommer mottagaren att bli imponerad av att se en unik, handgjord kalender fylld med godis.

Pysseltips: Håll reda på alla delar genom att skriva delens nummer på baksidan med blyertspenna.

3. Personliga presenter med handgjorda presentförpackningar

Relaterade artiklar
Christmas card printing

UTSKRIFT OCH PYSSEL

Utskrift av julkort

Arrangera en egen fotosession med jultema och skriv ut egna julkort.

How to shoot festive pet portraits

HUSDJURSPORTRÄTT

Så tar du husdjursporträtt med jultema

Upptäck hur du får ut mesta möjliga av din husdjursfotografering och ta julporträtt med de här tipsen.

Lena Petrova's top 10 Christmas photography tips

FAMILJEFOTOGRAFERING

Lena Petrovas 10 bästa fototips i jul

Fånga julstämningen med familjefotografens 10 tips för att ta roliga och naturliga porträtt.

Three homemade decorative gift boxes in different shapes.

Det är inte bara roligt och enkelt att göra handgjorda presentförpackningar, det blir dessutom personligt och prisvärt. På Creative Park kan du hitta presentförpackningar i form av julgranar och stjärnor eller eleganta presentförpackningar med julkänsla. Det finns även en mängd roliga och dekorativa förpackningar som kan användas året runt. Du kan till och med skriva ut dina egna julklappsetiketter eller göra ett handgjort popup-julkort.

Pysseltips: Limma ihop delarna i den ordningsföljd som siffrorna anger.

4. Julmys med hemmagjorda spel

A homemade block puzzle depicting Santa on his sleigh being drawn by two reindeer in a winter scene.

Med all ledig tid under helgdagarna är det bra att ha en aktivitet som för samman familjen. På Creative Park hittar du mallar för en mängd olika spel som du kan montera ihop och spela med dina vänner. Det finns pussel med jultema och det finns pussel för de minsta, geometripussel för äldre barn och spel som bingo och roulette där hela familjen kan vara med och spela tillsammans.

Pysseltips: Använd en pincett när du plockar upp och fäster små delar.

5. Dekorera barnrummet med handgjorda julmobiler

A variety of homemade Christmas decorations including Santa, a reindeer, and a mobile with a twirling Christmas tree and snowflakes.

Barnleksaker behöver inte köpas i butik. Den här söta mobilen med en snurrande julgran och snöflingor är ett kreativt och personligt sätt att ta med julen in i barnrummet för din egen eller dina nära och käras bebisar. På Creative Park kan du även hitta mobiler med andra teman, bland annat elefanter, fåglar, varmluftsballonger och rymden.

Pysseltips: Dra längs vikningen med en linjal eller ett vasst föremål, till exempel en gammal bläckpenna utan bläck, för att få en skarpare vikning.

6. Gör handgjorda leksaker för unga upptäcktsresande

A papercraft model stegosaurus.

Oavsett om ditt barn för tillfället är fascinerat av dinosaurier, stora däggdjur, fåglar, flygplan eller tåg har Creative Park massor av härliga figurer för att nyfikna barn i alla åldrar. Du kan skriva ut och sätta ihop leksakerna själv, göra det till en julaktivitet med barnen eller skriv ut en uppsättning mallar för att ge bort som present tillsammans med en uppsättning pysselverktyg som lim och sax.

Pysseltips: Använd en tandpetare när du applicerar lim. Lim som appliceras med ett tunt lager ger ett snyggare resultat.

Skrivet av Kathrine Anker

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

Bli inspirerad är din källa till användbara fototips, köpguider och insiktsfulla intervjuer – allt du behöver för att hitta den bästa kameran eller den bästa skrivaren och förverkliga din nästa kreativa idé.

Tillbaka till alla tips och tekniker