get-inspired-spring-hero-tinted-max-sjsjak-7hkh-3jj3j

UTSKRIFT OCH HANTVERK

Väck vårkänslan i hemmet med Creative Park

Papperspyssel är inte bara terapeutiskt, utan inspirerar även till fantasifull lek och är ett underbart sätt att engagera, underhålla och utbilda unga (och gamla) sinnen. Det är lika kul som kreativt och med Canons onlinetjänst Creative Park kan du hämta en mängd spännande papperspysselaktiviteter utan kostnad, för hela familjen. Allt du behöver är en Canon-skrivare, lite papper och grundläggande pappersverktyg, som vi har listat nedan. 


Vad väntar du på? Låt oss komma igång med dessa vårinspirerade idéer.

Du behöver: 

  • En skrivare – ta reda på vilken Canon-skrivare som passar dig bäst
  • Papper
  • Sax/universalkniv
  • Papperslim och trälim
  • Linjal eller vinkelhake
  • Blyertspenna
  • Föremål med spetsig topp
  • Tandpetare
  • Pincett

1. Liva upp ditt hem med blommor

Create delicate hand-crafted flowers for a fun, interactive way to get the whole family involved in brightening up your home.
Skapa fina handgjorda blommor som ett roligt och interaktivt sätt att involvera hela familjen i att liva upp hemmet.

Blommor kan förvandla de mest dystra dagarna. En nyplockad blombukett sätter färg på ditt hem under ett par dagar, men en nyutskriven bukett håller mycket längre! En enkel och ljus gerbera i pappersformat finns i Creative Parks avsnitt "Växter", tillsammans med många andra blomstervarianter såsom julstjärna, rosor och till och med kaktusar och bonsaiträd.

Pysseltips: använd Canons matta fotopapper för att ge blombladen en naturtrogen struktur.

2. Starta ett zoo med pappersdjur

A papercraft bunny rabbit.
Med ett antal djur att välja bland – allt från sällskapsdjur till vilda fåglar – kan du vara kreativ och skapa något att minnas.

Med mer än 180 djur i pappersformat att välja bland kan det vara svårt att veta var man ska börja, men finns det något bättre vårtecken än en gullig och nyfiken kanin? Den finns i samlingens "Nybörjarserie" och är ett utmärkt val för små nybörjare på papperspyssel, eftersom det hjälper dem att få kläm på grunderna inom vikning och klippning.

Pysseltips: klistra på öronen i vilken vinkel du vill – vinkla dem framåt för charm eller luta dem bakåt för ett mer alert utseende.

3. Lek med vårbrisen

A colourful papercraft merry-go-round.
Om du är ute efter en större utmaning kan du försöka att göra något med rörliga delar, till exempel en karusell, ett pariserhjul eller till och med en berg- och dalbana.

Skapa allt det roliga från tivolit hemma med denna flyttbara leksakskarusell med sex färgstarka djur, till exempel elefant, panda och lejon. Öppna fönster och dörrar, låt den varma vårluften fräscha upp hemmet och se hur den här handgjorda leksaken väcks till liv. Liksom de dussintals andra vinddrivna papperspyssel som listas under Creative Parks avsnitt "Leka" hjälper den här prylen dig att fira den föränderliga årstiden.

Pysseltips: se till att karusellen strålar av färg från alla vinklar genom att använda Canons dubbelsidiga matta papper.

4. Flytta in utomhusatmosfären

A wall decorated with blue butterflies.
Väggdekorationer såsom de här fjärilarna som flyger kan liva upp ditt hem och är enklare att skapa än du kanske tror.

När naturen åter väcks till liv utomhus kan du återskapa lite av den levande färgen hemma med 3D-väggdekaler. Glädjen i att se fjärilarna fladdra runt vårblommorna återskapas på väggarna med dessa fjärilsutskrifter som dansar runt med vinden eller när någon går förbi.

Pysseltips: börja med några mindre fjärilar nära golvet och bygg upp med flera större fjärilar uppför en vägg för att skapa en illusion av ett kalejdoskop (det officiella namnet på en grupp av fjärilar) som flyger.

5. Rama in dina favoritfoton

A pale pink papercraft photo frame.
Väck dina minnen till liv med ett brett urval av designer. Välj den perfekta ramen för varje delat ögonblick.

Att hänga upp foton är ett mysigt sätt att påminna dig själv och dina nära och kära om glada stunder och det ger även inspiration till saker att se fram emot, till exempel födelsedagar och semestrar. Creative Park erbjuder flera pappersdesigner för fotoram, bland annat denna gulliga rosa, japanskinspirerade vinjett, som passar perfekt under våren och sommaren eller som present på Mors dag.

Pysseltips: om du hellre vill hoppa över ramen helt och hållet kan du skriva ut dina foton direkt på Canons magnetiska fotopapper och sedan sätta dem på kylskåpsdörren för allas beskådan.

Utöver magnetiskt papper kan du prova att skriva ut på självhäftande papper, för att dekorera klippböcker eller sovrum med dina favoritfoton, eller papper för textiltryck med en mängd olika designer, för att skapa anpassade kläder. Om du vill ha fler sätt att använda Creative Park för att liva upp ditt hem under våren kan du hämta Creative Park-appen för iOS och Android.

Skrivet av Natalie Denton

Relaterade artiklar
Craft butterflies

KREATIV UTSKRIFT

Skriv ut och skapa fjärilskonst att hänga på väggen

Papperskonstnären Aimee Graham avslöjar hur man gör skräddarsydda dekorationer med hjälp av utskrifter.

Create a papercraft safari

KREATIV UTSKRIFT

Skapa en papperssafari

Skriv ut din egen familjeaktivitet med djurmotiv från Canons Creative Park och låt dig inspireras av naturen.

Paper cutting craft

KREATIV UTSKRIFT

Skapa fantasifulla pappersbilder

Få expertvägledning i hur du skapar dekorativa bilder med pappersskärning.

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

Bli inspirerad är din källa till användbara fotograferingstips, köpguider och insiktsfulla intervjuer – allt du behöver för att hitta den bästa kameran eller den bästa skrivaren och förverkliga din nästa kreativa idé.

Tillbaka till alla tips och tekniker