A green cutting mat with printed stickers resting on top, with a smartphone and tablet.

UTSKRIFTSTIPS

Förvandla din telefon och andra saker med utskrift

Alla älskar vi våra smartphones, surfplattor och bärbara datorer, men de har ett väldigt anonymt utseende när man köper dem. Som tur är kan du ändra på det, med dina favoritbilder, -designer eller -mönster, om du har Canons självhäftande fotopapper RP-101 och en Canon PIXMA-skrivare. Och eftersom det självhäftande fotopapperet gör skäl för sitt namn kan du variera utseendet så ofta du vill och till och med anpassa det efter dina kläder.

När din telefon, surfplatta och bärbara dator är dekorerade kanske du upptäcker andra saker i hemmet som skulle kunna snyggas till. Kylskåpet kan till exempel förvandlas med hjälp av dina favoritbilder som du skriver ut på självhäftande fotopapper eller så kan du prova det magnetiska fotopapperet MG-101, som passar perfekt för många metallföremål.

Det här behöver du

Skapa utskrifterna

Canons magnetiska fotopapper och självhäftande fotopapper är 4 x 6 tum (10,16 x 15,24 cm), vilket passar perfekt för utskrift av bilder, men du kan även beskära dem för att skapa mindre klistermärken och magneter i valfria former. Om du gör en genomtänkt layout kan du skapa mer än ett klistermärke eller en magnet av ett pappersark.

Så här gör du:

1. Välj design

A smartphone showing Creative Park, a tablet with printed stickers on it and a green cutting mat.
Oavsett om du vill skriva ut dina egna bilder eller grafik från Creative Park att dekorera din teknik med är möjligheterna oändliga.

Familjebilder blir fantastiska klistermärken, men du kan även ta bilder på saker som barnens teckningar, en handskriven lapp eller föremål såsom blad eller blommor. Om du inte vill ha ett fotorealistiskt utseende kan du prova att använda en filtereffekt på bilden i din telefon eller dator.

Du kan även hämta snygga designer från Creative Park. Det finns massor av fina motiv och mönster samt vissa färdiga skalmallar för smartphones som med försiktig beskärning och anpassning kan justeras för att passa baksidan på din telefon eller ett befintligt skal.

2. Ladda skrivaren

Relaterade artiklar
A tablet displays the Easy-PhotoPrint App while a printer rests on a table in the background.

UTSKRIFTSTIPS

Easy-PhotoPrint Editor-appen

Lär dig hur du använder den roliga och intuitiva Canon Easy-PhotoPrint Editor-appen.

A woman wears a cotton tote bag, adorned with an iron-on transfer of a panda.

KREATIVA UTSKRIFTER

Omdefiniera din garderob

Tröjor med budskap och anpassade tygväskor – en enkel guide till textiltryck.

A printout on a printer tray of an iron-on transfer of a polar bear, and different print applications: smartphone, cloth bag, T-shirt, party glasses

KREATIVA UTSKRIFTER

Släpp loss din kreativitet med utskrifter

Upptäck hur du kan använda Canons papper, appar och en skrivare för att förvandla ditt hem och personanpassa allt från telefonen till kylskåpet.

A woman loading photo paper into a white Canon PIXMA printer.
Innan du fyller på skrivaren bör du välja lämpligt material beroende på om du vill visa upp dina bilder som magneter på kylskåpet eller som ett klistermärke på din bärbara dator.

Nästa steg är att bestämma vilket material du vill använda och fylla på med det i din PIXMA-skrivare. Det självhäftande fotopapperet passar många olika ytor, till exempel ömtåliga elektronikenheter, medan Canons magnetiska fotopapper passar utmärkt för många metallföremål. Innan du skriver ut din design på det magnetiska fotopapperet bör du kontrollera att föremålet du vill dekorera är magnetiskt.

3. Skriv ut din design

A woman holding a printed photo of a flamingo graphic next to a Canon printer.
Med hjälp av Canon PIXMA-seriens Wi-Fi-funktioner kan du skriva ut din design direkt från din smartphone.

Tack vare appen Canon PRINT kan du skriva ut din design på kompatibla PIXMA-skrivare direkt från din smartphone eller direkt från en dator om du föredrar det. Om din skrivare är kompatibel med Canons PIXMA Cloud Link kan du skriva ut direkt från dina konton på sociala medier, till exempel Instagram och Facebook, via appen Canon PRINT.

4. Klipp ut designen

A printed graphic of a flamingo being cut out on a green cutting mat.
Se till att beskära utskriften så att den passar storleken på din smartphone. Om du dekorerar ett större föremål, till exempel en bärbar dator eller en surfplatta, kanske du inte behöver beskära något alls utan kan dekorera direkt.

Om du har skrivit ut en bild på hela pappersarket kan du gå direkt till nästa steg, men om din design är mindre måste du beskära klistermärket till rätt storlek. En vass sax passar utmärkt för att klippa i det självhäftande fotopapperet, men klipp långsamt runt designen, så att den får en fin kant. Om du klipper ut ett klistermärke till din smartphone bör du komma ihåg att kontrollera kamerans position och klippa därefter. Det kan vara en bra idé att först skapa en mall av vanligt papper eller kartong. Sedan kan du rita runt mallens kanter med en penna innan du klipper ut utskriften.

En hantverkskniv kan vara ett bättre alternativ vid beskärning av Canons magnetiska fotopapper, men använd ett skärunderlägg, en ren skärbräda eller en bunt tidningspapper för att skydda underlaget. En linjal i metall eller liknande är ett bra hjälpmedel när du ska skära ut raka linjer. Försök skära med mjuka, stadiga rörelser.

5. Dra bort och klistra fast

A person peeling a printed sticker off the backing paper.
Dra försiktigt bort klistermärket från papperet på baksidan och fäst det på din enhet. Om du använder magnetiskt papper behöver du inte dra bort något – fäst bara på en lämplig yta.

Nu är det dags att dra bort baksidan från det självhäftande fotopapperet och fästa det på din smartphone eller enhet. Börja i ena hörnet eller kanten av klistermärket och dra försiktigt bort baksidan innan du fäster det i en långsam rörelse. En linjal kan vara praktisk när du ska dra bort och fästa i en rak linje, för att hålla klistermärket stadigt.

Det magnetiska fotopapperet har inget papper på baksidan utan är redo att fästas så snart du har beskurit det.

6. Fästa på nytt

A woman applying a cut-out printed sticker to the back of her smartphone.
Båda materialen kan fästas på nytt och lämnar inga rester, så du kan flytta magneterna från kylskåpet till frysen och du kan byta till ett nytt klistermärke på din smartphone när som helst.

En av fördelarna med att använda Canons självhäftande fotopapper RP-101 och magnetiska fotopapper MG-101 är att du kan flytta på utskrifterna och byta utseende på enheterna utan att några klisterrester lämnas kvar. Du kan få ett nytt utseende för varje veckodag!

Skrivet av Angela Nicholson

*Kompatibilitet för självhäftande fotopapper RP-101: TS/TR/G-serien, MG7700, MG7500, MG7100, MG6800, MG6600, MG6400, MG5700, MG5600, MG5500, MG3600, MG3500, MG3000, MG2900, MG2500, MG2400-serien, MX530, MX490, MX470-serien, iP2800-serien, iP110
Kompatibilitet för magnetiskt fotopapper MG-101: TS/TR/G-serien, MG7700, MG7500, MG7100, MG6800, MG6600, MG6400, MG5700, MG5600, MG5500, MG3600, MG3500, MG3000, MG2900, MG2500, MG2400-serien, MX530, MX490, MX470-serien, iP8700-serien, iP2800, iP110, iX6800-serien

Relaterade produkter

Relaterade produkter

Relaterade produkter

Rekommenderade appar

Relaterade artiklar

Bli inspirerad är din källa till användbara fototips, köpguider och insiktsfulla intervjuer – allt du behöver för att hitta den bästa kameran eller den bästa skrivaren och förverkliga din nästa kreativa idé.

Tillbaka till alla tips och tekniker