A person printing on a Canon PIXMA printer from a tablet using the Canon Easy-PhotoPrint Editor App.

UTSKRIFTSTIPS

Frigör ny, kreativ potential med Canons app Easy-PhotoPrint Editor

Tekniken gör det alldeles för enkelt att ta tusentals digitala bilder under åren och inte göra något med dem. Tänk om du kunde få nytta av alla dessa bilder i den ”riktiga” världen? Canons app Easy-PhotoPrint Editor är ett enkelt sätt att förvandla dina favoritbilder till snygga utskrifter eller unika presenter på ett kreativt och personligt sätt – den gör det inte bara enkelt att skriva ut, utan även roligt!

Appen är kompatibel med många Canon-skrivare, bland annat skrivarna i PIXMA-serien. Den kan användas på flera olika enheter, bland annat smartphones och surfplattor (iOS och Android) och det finns en datorversion för användare av datorer och Mac. Du kan snabbt ansluta skrivaren till appen genom att klicka på skrivarikonen i det övre hörnet på hemskärmen och välja din Canon-skrivare i listan ”Tillgängliga skrivare”.

A flat lay image of a hand holding a smartphone, an envelope, calendar, note paper and printed pictures.
Skapa anpassade utskrifter, kort och affischer till skolan eller som en present till familjemedlemmar. Du kan även använda appen för att redigera bilder innan du överför dem till sociala medier.

Välja bilder

A person uses the Canon Easy-PhotoPrint Editor App.
Du kan välja bilder från dina egna lagringsplattformar, bland annat sociala medier, eller från kameran på din smartphone.

Vad gäller att välja bilder som du vill arbeta med har Canons app Easy-PhotoPrint Editor en mängd olika alternativ. Du kan välja bilder och dokument direkt från din enhet (klicka på ”Bläddra”) eller från en mängd populära externa molntjänster och plattformar för sociala medier, bland annat image.canon, Dropbox, Facebook, Google Drive, Instagram och OneDrive. Den här praktiska konfigurationen sparar mycket tid om du har flera bilder sparade på flera olika plattformar.

Om du har börjat arbeta på en mall och vill återgå till den vid ett senare tillfälle trycker du bara på ”Spara”, så arkiveras den under fliken ”Dina objekt” på hemskärmen. Få snabb och enkel åtkomst genom att lägga till dina favoritmallar i menyn ”Favoriter” genom att klicka på stjärnsymbolen. Filtreringsverktyget för mallar (tillgängligt under varje inställning i huvudmenyn) sparar också mycket tid då du kan välja mallar utifrån flera kategorier, bland annat pappersformat och antal bilder.

Anpassa bilder

Canons Easy-PhotoPrint Editor är en intuitiv och enkel app att använda och riktar sig till alla som tycker om den kreativa processen, ung som gammal. Det finns flera alternativ vad gäller utskrift och anpassning av bilder. Alla kan väljas från hemskärmen.

Skriv snabbt och enkelt ut enskilda bilder genom att välja ”Foton”. Där kan du välja att beskära bilden eller lägga till en snygg filtereffekt. Om du vill anpassa dina bilder ytterligare rekommenderar vi att du väljer ”Fotolayout” eftersom det ger dig möjlighet att lägga till specialeffekter som att ändra bakgrundsfärgen, lägga till text, lägga till en fotoram och använda det kreativa verktyget ”Stämplar” (dessa alternativ är även tillgängliga i flera av de andra malldesignerna). Verktyget ”Stämplar” innehåller flera grafiska ikoner som pilar, pratbubblor, djur, siffror och symboler, så att du kan lägga till unika och artistiska designer i alla dina bildmontage.

Skapa kollage

Canons app Easy-PhotoPrint Editor har utformats med hela familjen i åtanke – och alternativet Klippbok gör att du kan samla dina minnen från en särskild händelse i en unik klippbok till dig själv eller för att ge bort som present.

Du kan välja utskrivbara designer till omslagspapper som kan anpassas med dekorativa stämplar, text och bilder för ett skräddarsytt resultat. Om du använder en malldesign med flera klistermärken bör du se till att du har avmarkerat rutan ”Lägg till samma bild i alla ramar” om du vill ha flera olika bilder. Du kan som sagt anpassa klistermärken med ramar, text och bakgrundsfärger för att skapa ett unikt resultat.

Företagsadministration och personlig administration

A fridge with pictures, posters, notes and magnets stuck to it.
Du kan skapa och skriva ut affischer med dina favoritbilder – och det finns massor av designer att välja bland som passar ditt evenemang eller företag.

Canon Easy-PhotoPrint Editor är inte bara till för familjebilder och roliga fotoprojekt, utan du kan även använda appen för företagsadministration och personlig administration. Det finns till exempel mallar för affischer, som försäljnings- och säkerhetsdesigner, som du kan anpassa för att passa ditt företag. Det finns dessutom alternativ för att skriva ut ID-foton, utforma dina egna visitkort eller göra en kalender med mallar för en, sex eller tolv månader.

Tack vare smartphone-teknik och nyskapande appar som Canons Easy-PhotoPrint Editor kan det bli en rolig och kreativ process att skriva ut dina bilder. Det är ett utmärkt verktyg att ha nära till hands, oavsett om det är på arbetet eller för privat bruk. Med en Canon PIXMA-skrivare sparar den här utskriftsmetoden inte bara tid, utan ger dig även möjligheten att förvandla de där speciella digitala ögonblicken till värdefulla produkter för dig och andra.

Skrivet av Claire Gillo

Relaterade artiklar
A woman with her back to the camera uses a tablet. A Canon printer is on a desk in the background.

UTSKRIFTER

Välj trådlöst för hemmakontoret och skriv ut var du än är

Med en trådlös skrivare behöver du inte sitta vid ett skrivbord när du arbetar eller studerar hemifrån. Konfigurationen är enkel – så här gör du.

The ink levels showing on a setting bar of a Canon printer.

UTSKRIFTSTIPS

Vanliga frågor om skrivare, bläck och papper

Canon-experten Suhaib Hussain svarar på vanliga frågor om skrivarteknik, bläck och papper.

Printer fun for everyone

KREATIV UTSKRIFT

Skapa en fotokalender

Anpassa och skapa en fotokalender fylld med värdefulla minnen.

Relaterade produkter

Relaterade produkter

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

Bli inspirerad är din källa till användbara fototips, köpguider och insiktsfulla intervjuer – allt du behöver för att hitta den bästa kameran eller den bästa skrivaren och förverkliga din nästa kreativa idé.

Tillbaka till alla tips och tekniker