UTSKRIFT OCH PYSSEL

Papperspysselutmaning 3: Födelsedag på hösten

I den tredje delen av vår serie med papperspysselutmaningar kan du upptäcka hur designern Pippa Hiscock skapade fantastiska födelsedagsdekorationer.
En stor tårta och mindre muffins är dekorerade med pappersdekorationer och ordnade på ett soffbord bredvid fotorekvisita. En pappersbanderoll hänger i bakgrunden.

Som en del av vår PIXMA-papperspysselutmaning gav vi hantverkare och familjer i uppdrag att skapa vackra papperspyssel för olika tillfällen under året.

Den här gången var utmaningen för designern Pippa Hiscock att skapa dekorationer till sin födelsedagsfest – som infaller på hösten – och liva upp dystra och regniga dagar med hjälp av mallar från Canon Creative Park, en Canon PIXMA-skrivare och hennes favoritfotografier.

En mängd olika pappersdekorationer med födelsedagstema, bland annat en banderoll och fotorekvisita, ligger utspridda på ett bord bredvid en sax, en skärbräda och en förpackning med Canon-papper.

Pippa hämtade ett antal mallar som en del av papperspysselutmaningen, från banderoller till fotorekvisita. Hon föredrar att skapa återvinningsbara pappersdekorationer istället för att köpa engångsartiklar i plast.

En födelsedagsfest är alltid kul, oavsett hur gammal du är. Årstiderna påverkar festplaneringen – en födelsedag på sommaren firas kanske bäst i en trädgård eller park, medan det kan vara klokt att anordna en fest hemma under hösten eftersom vädret är lite kallare. Födelsedagsfester för vuxna behöver inte vara tråkiga. Även om det regnar ute kan du skapa något kul att glädjas över tillsammans med dina nära och kära. Släpp loss barnet inom dig och experimentera med pyssel på Canon Creative Park.

Med hundratals mallar att välja bland, som tårtdekorationer, vimplar och roliga spel, kan temat vara precis vad du vill, så länge det gör dig så där barnsligt glad. Att skapa egna festdekorationer är ett prisvärt sätt att dekorera och ett unikt sätt att göra festen personlig. Du kan återvinna dina pappersmallar efteråt eller behålla dem till framtida tillställningar.

Canon Creative Park är fullt av roliga mallar att välja bland för varje högtid – oavsett om det är ett 5-årskalas, ett 25-årskalas eller ett 60-årskalas. ”Det var verkligen enkelt att hitta pyssel med födelsedagstema”, säger Pippa. ”Det är praktiskt att det står hur svår varje mall är och hur lång tid den kan ta, så att du vet vad du kan förvänta dig.

Att det är plastfritt är viktigt för mig, särskilt när det gäller en fest. På så sätt får du bara ta del av det roliga utan att få dåligt samvete. Jag gav till och med bort en del pyssel som överlevt festen till grannarna efteråt, så att de kunde återanvända det innan det återvinns.”

Pippa är papperskonstnär och har alltid älskat att skapa saker med sina händer. ”Jag tillverkade ofta saker av kartong när jag var barn”, säger hon. ”Det är något med det som verkligen får mig att fokusera och koppla av. Dessutom är det mycket givande att få en fysisk sak att använda i slutet av processen.

Jag gillade den här utmaningen eftersom den kombinerade mina favoritsaker – pyssel, värdskap och speciella ögonblick, och tårta – allt utan någon som helst plast.”

Se hur Pippa hanterade utmaningen när hon delar med sig av sina bästa tips för att skapa egna pappersdekorationer med födelsedagstema.

Designern Pippa Hiscock ler medan hon klipper ut en pappersmall som skrivits ut på en Canon PIXMA-skrivare via appen Canon Creative Park.

Träffa skaparen

Vem: Pippa Hiscock

Vad: Designer och tillverkare av egna produkter och presenter

Deltar också: Hunden Rothko

Välj dina mallar

En hand håller i en smartphone där skärmen visar en mall från Creative Park och en Canon PIXMA-skrivare står på ett bord.

Du kan få åtkomst till Canon Creative Park via en smartphone, surfplatta eller bärbar dator och välja bland hundratals mallar så att dina fester alltid får en livfull och rolig känsla. Bläddra för att få inspiration eller sök efter nyckelord för att snabbt hitta exakt det du letar efter.

Inför sin födelsedagsfest bestämde sig Pippa för att söka i Canon Creative Park med hjälp av nyckelorden ”födelsedag” och ”fest”, och hon hittade ett stort urval av iögonfallande mallar. ”Jag ville ha en stor dekoration till väggen så att vi fick en trevlig bakgrund för många roliga foton, så ’Grattis på födelsedagen’-girlangen och fotorekvisita var det självklara valet”, säger Pippa.

När hon hade hittat de större dekorationerna tittade Pippa på mindre detaljer, och vad är en födelsedag utan tårta? ”Det skulle förstås finnas en tårta, så tårtdekorationen i form av en liten vimpel var perfekt”, fortsätter hon. ”Dessa behövde jag bara klippa ut, vika och limma på ett snöre, för att sedan antingen hänga dem på väggen eller knyta fast dem på ett grillspett och sätta på tårtan.”

Pippa har några råd till dem som tar sig an detta för första gången och säger att man bör välja några snygga men enkla dekorationer, som en girlang eller en namnbanderoll, att börja med och kontrollera svårighetsgraden för varje mall. ”Saker som födelsedagsbanderollen gör ett stort intryck på festen och är väldigt enkla att göra”, säger hon.

Skriva ut mallar

En utskrift av en Canon Creative Park-mall kommer ut från en Canon PIXMA-skrivare.

Pippa använde ett antal olika mallar för att dekorera sitt hem och skapa fotorekvisita att använda under festen, men hon ville framför allt skapa något stort som skulle ge en slående effekt. ”Grattis på födelsedagen”-banderollen var enkel att klippa ut och sätta ihop med ett snöre.

Ett par händer gör veck längs linjerna på en Canon Creative Park-mall innan den viks.

Vissa mallar är mer komplexa än andra. Om du skapar papperspyssel med familjen finns det massor av enkla mallar som föräldrar kan klippa ut och små barn lätt sätta ihop, medan äldre barn och vuxna kan ta sig an mer utmanande designer.

”Vissa av mallarna var snabba och enkla, och vissa var mer utmanande och krävde mer tid och koncentration, men alla var roliga att göra”, säger Pippa. ”Det var så trevligt att ägna tid åt att skapa och dricka en kopp te, och när jag var klar hade jag några riktigt färgglada dekorationer till festen.”

Pippa konfigurerade sin Canon PIXMA-skrivare i Wi-Fi-nätverket hemma och anslöt sedan via sin smartphone och appen Canon Creative Park. På så sätt sökte hon enkelt efter de mallar hon ville använda och klickade sedan bara på Skriv ut.

När Pippa hade skrivit ut sina mallar klippte hon ut alla modeller. Sedan var det dags för det viktiga steget att göra skåror längs linjerna, innan hon vikte pappersmallarna. Det säkerställer att slutprodukten blir stark och robust. När du har gjort skåror och vikt mallarna limmar du ihop de återstående delarna enligt instruktionerna, och kom ihåg att låta pappersskapelserna torka helt innan du använder dem som dekoration.

Sätt ihop dekorationen

En vy över Pippas axel medan hon klipper ut ett foto av sitt ansikte som skrivits ut på Canon Glossy Photo Paper.

Pippa klipper ut bilder av sig själv och hennes hund Rothko som hon ska fästa på tandpetare. Du kan även använda Creative Park-mallar för att sätta en personlig prägel på en rolig picknick eller bordsdekorationer till en middag.

En hand placerar en tandpetare med en bild av Pippas huvud på toppen av en muffins.

Pippa bor i Bristol i Storbritannien och arbetar huvudsakligen hemifrån, med Rothko som sin följeslagare på hemmakontoret. Hon skrev ut bilder av Rothko och sitt eget ansikte på Canon Plus Glossy II-fotopapper och fäste dem på tandpetare med hjälp av biologiskt nedbrytbar tejp och satte dem på muffins.

Pippa använde fotografier för att skapa roliga, personliga flaggor att dekorera muffins med. Det är ett bra sätt att göra festen unik. Du kan även göra detta inför en förlovningsfest, med foton av det lyckliga paret, eller använda dina bästa semesterbilder eller husdjursporträtt. ”Jag har tillverkat muffinsdekorationer tidigare, men aldrig använt foton”, säger hon. ”Det var väldigt roligt att leta efter bilder av gästerna att skriva ut.” Hon rekommenderar till och med att du tillverkar dem tillsammans med dina vänner så att de kan välja sitt eget foto.

Pippa skrev ut sina favoritbilder på Canon Plus Glossy II-fotopapper med hjälp av sin PIXMA-skrivare, klippte ut figurerna och fäste dem sedan på tandpetarna med hjälp av biologiskt nedbrytbar tejp. Du kan göra dem dubbelsidiga genom att skriva ut två kopior av dina fotografier eller skriva ett roligt meddelande eller ett namn på baksidan.

Glöm inte att det är enkelt att sätta en personlig prägel på befintliga mallar i appen Canon Creative Park genom att lägga till teckningar eller till och med band – vad du än vill ha. ”Det var enkelt att anpassa födelsedagsvimpeln genom att välja ett härligt, ljust neonsnöre att hänga den på”, säger Pippa.

Du kan till och med samla dina vänner och skapa hemmagjorda presenter, eller om du vill ta det till nästa nivå kan du prova att skapa avancerade papperskonstverk.

Få igång festen!

Fyra personer ler medan de poserar med pappersrekvisita till fotoautomater som skapats med hjälp av Canon Creative Park och en PIXMA-skrivare.

Pippa och hennes vänner tillverkade och använde rekvisita med födelsedagstema för fotoautomater vid firandet, men du kan även välja Canon Creative Parks rekvisita för fotoautomater med sport- eller festivaltema.

Pippa och hennes vänner hade kul på födelsedagsfesten. ”Vi hade en fantastisk fest och tog roliga foton med hjälp av all pappersrekvisita och maskerna för fotoautomater”, säger hon.

Alla gillade även de personliga fotoflaggorna. De blev små unika festpresenter som kan återanvändas vid fler fester. ”Fotopinnarna i alla muffins fick alla att skratta och de fick med sig tårta hem efter festen”, säger hon.

Pippa säger att hon vill göra Canon Creative Park-mallar igen. ”Pysselprojekten var roliga och resulterade i mer ovanliga och personliga dekorationer till en mycket lägre kostnad än om jag hade köpt färdiga”, säger hon. ”Och det faktum att allt kan återvinnas efteråt gör det ännu bättre!”

Med Creative Park kan planering och organisering av födelsedagsfester bli en rolig och kreativ aktivitet att dela med familj och vänner, oavsett ålder. Vi är trots allt bara så gamla som vi känner oss, så sök i Creative Park och släpp loss barnet inom dig.

Om du gillar att kombinera pyssel med dekorationer utan plast bör du hålla utkik efter vår sista papperspysselutmaning, med fokus på ett festligt vinterfirande, och se vad du kan skapa i år med Creative Park-mallar. Kolla in vår sida på Pinterest för att få inspiration och glöm inte att dela dina skapelser med hashtaggen #MadeWithPixma!

En bild ovanifrån av en Canon-kamera som ligger ovanpå en Canon PIXMA-skrivare, med ett kollage av foton i bakgrunden.

CANON CLUB

Ett exklusivt community för innehållsskapare som du. Gör det du brinner för med support, inspiration, förmåner och mycket mer. Det är enkelt att gå med. Köp en produkt. Registrera dig. Gå med i Canon Club.
Tamzin Wilks

Relaterade produkter

Relaterade artiklar