Printed decorations and hand-held signs for a wedding day next to a portrait of a bride and groom in a frame.

BRÖLLOPSFOTOGRAFERING

Skapa ett helt unikt bröllop med personliga utskrifter

Alla vill att sin bröllopsdag ska bli speciell och det innebär ofta att hitta på kreativa idéer för att uttrycka sin individualitet eller roliga sätt att inkludera gästerna i firandet. ”Det har skett en stor omställning till intima eller ”mikro” bröllop som är extremt anpassade för att matcha brudparets stil och personlighet”, säger Carrie Schwab, chefredaktör på Junebug Weddings, ett företag som jobbar med bröllopsplanering för kreativa par. Oavsett om det handlar om egenutskrivna inbjudningskort, banderoller, gästböcker eller andra minnessaker finns det flera sätt att sätta en personlig prägel på ert bröllop genom utskrift, antingen före, under eller efter den stora dagen.

1. Utskrivna inbjudningskort

Att skriva ut egna inbjudningskort är ett fantastiskt sätt att göra sin stora dag personlig och samtidigt spara pengar i planeringsprocessen. Canons dubbelsidiga matta papper MP-101D är förfalsat och levereras med kuvert.

Blandad metall, geometrisk grafik och mjuka pasteller var stora trender under 2019, men Carrie förutspår en omställning mot mindre utstyrda designer under 2020. ”Minimalism är väldigt inne just nu”, säger hon. ”Vi märker att många brudpar börjar sina internetsökningar med ”enkelt bröllop” och sedan objektet de letar efter. Tänk rena linjer och svart och vitt.”
Om minimalism inte är något för dig är en annan stor trend under 2020 lövverk, från stilrena palmblad till frodiga tropiska löv. Canon PIXMATS9551C har 45 inbyggda mönster som du kan använda på dina inbjudningskort och har stöd för 12x12-tums tjockt papper samt 7x10-tums dubbelsidigt matt papper, som levereras med kuvert. ”Med hjälp av en skrivare hemma kan brudparen även hålla nere kostnaderna”, tillägger Carrie.

2. Rekvisita och banderoller till fotobås

Med hjälp av Creative Park kan du hitta en mängd olika dekorationer som passar din dag, skriva ut dem själv och sätta en personlig prägel på din dekoration. Det gör inte enbart din dag unik och särskiljer dig från mängden, utan sparar även pengar då du slipper att beställa dekorationer.

Om du planerar att ha ett fotobås på din stora dag, varför inte skapa egen rekvisita? Du hittar några bra idéer på Creative Park, Canons kostnadsfria plattform för pappershantverk, som du kan skriva ut med hjälp av Canon PIXMA TS9551C. Uppsättningen av rekvisita för fotobås (bröllop) inkluderar en tiara, roliga glasögon och banderoller för roliga bilder. Eller så kan du prova att skapa dina egna Herr & fru-banderoller att hänga upp i bröllopslokalen. Mallarna levereras med tydliga instruktioner om hur du monterar dem.
Se till att dina gäster inte går vilse med hjälp av mallar och namnkort som även de kommer från Creative Park-appen. Hämta mallarna och skriv ut dem på matt A4-fotopapper.

3. Gästfotoböcker

Relaterade artiklar
Create your own wedding album

BRÖLLOPSFOTOGRAFERING

Skapa ett eget bröllopsalbum

Det kan vara mycket givande att skapa ett eget bröllopsalbum. Ta reda på hur du gör med våra experttips.

A bride and groom and their guests dancing with their hands raised in the air.

BRÖLLOPSFOTOGRAFERING

Vett och etikett vid bröllopsfotografering

Se till att dina foton av brudparet blir oförglömliga av rätt skäl.

A before and after shot of a couple on their wedding day next to a lake, dark and unedited on the left, showing the lighter version on the right, edited in DPP.

GRUNDERNA INOM REDIGERING

Så redigerar du speciella bilder

Förbättra dina bilder från speciella tillfällen med de här enkla tipsen för bildredigering.

En gästbok är ett utmärkt sätt att se tillbaka på din bröllopsdag och se alla dina personliga meddelanden från vänner och familj. Canon Zoemini S2 skapar omedelbart utskrifter med självhäftande baksida, så att gästerna kan fästa dem direkt i boken. Du kan även skriva ut en bild mer än en gång, en till boken och en som gästerna får ta med hem som souvenir.

Fortsätt med det personliga temat genom att använda utskrifter i firandet med hjälp av en kamera för direktutskrift, t.ex. Canon Zoemini S2. Dess inbyggda spegel och ringljus är perfekt för självporträtt och genom att ansluta via Canon Mini Print-appen och använda appens självutlösare och fjärrslutare kan även större grupper inkluderas. Placera en Canon Zoemini S2 på ett särskilt bord och bjud in alla gäster att ta en bild med den. Uppmana gästerna att prova en ram, lägga på ett filter eller lägga till egna anteckningar för en mer originell stil. Eller be dem att skriva ut i kvadratiskt format, så att de kan lägga till en rolig bildtext eller personlig anteckning längst ned på den självhäftande utskriften.
Du kan dekorera en klippbok med klistermärken som skrivits ut från Creative Park och fylla den med din gästers foton för att skapa ett speciellt minne att uppskatta för all framtid.

4. Skräddarsydda dekorationer

Med hjälp av Canon Zoemini S eller Canon Selphy Square QX10 kan du ta bilder med telefonen, skriva ut dem och dekorera med stil.

Du kan även använda en mobil skrivare såsom en Canon Zoemini S2 eller en Canon SELPHY Square QX10 för att skapa anpassade dekorationer. Be gästerna att fästa sina foton på band som du har placerat runt träd dekorerade med kulörta lampor eller på en sträng du har hängt över träpallar. ”Brudpar vill lägga lite extra krut på personligheten eller på att göra sin bröllopsdag speciell”, säger Carrie. ”Hemgjorda dekorationer och andra element blir definitivt alltmer populärt.”

5. Bröllopsutskrifter

Att skriva ut sina egna bröllopsfoton är ett fantastiskt sätt att spara pengar. Med Canon PIXMA TS9551C får du högkvalitativa utskrifter till ett överkomligt pris. Du slipper dessutom vänta eftersom att du kan skriva ut bilderna direkt.

Canon PIXMA TS9551C kan skriva ett 4x6-tums foto på bara 21 sekunder, med bläck som återger mycket detaljerade bilder med upp till 100 års livslängd i album, så du kan välja ut dina favoritbilder att dela med vänner och släktingar eller sätta in dem i ramar hemma. Du kan enkelt skriva ut, scanna och kopiera från din smarta enhet med Canon PRINT-appen eller skriva ut utan ytterligare appar med AirPrint- (iOS) och Mopria-kompatibilitet (Android).

Få mer att säga till om kring detaljerna vid ditt bröllop och skriv ut dina egna placeringskort med Creative Park. Anpassa din design och spara bröllopsbudgeten till klänningen.

Skrivet av Natalie Denton

Relaterade produkter

Relaterade produkter

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

Bli inspirerad är din källa till användbara fototips, köpguider och insiktsfulla intervjuer – allt du behöver för att hitta den bästa kameran eller den bästa skrivaren och förverkliga din nästa kreativa idé.

Tillbaka till alla tips och tekniker