Photo printing buyer’s guide

UTSKRIFTER

Fem grupper som behöver en skrivare. Hör du till någon av dem?

Behöver du en skrivare? Det behöver egentligen de flesta. Med en skrivare hemma kan du spara tid och förenkla livet men också få inspiration för kreativa projekt för dig och dina barn.

Välj skrivare efter dina behov. Se vad som passar dig, här nedan beskriver vi olika målgrupper och områden där en skrivare kommer väl till pass.

Barnfamiljen

A father helps his daughter make greeting cards out of photographs printed with PIXMA TS 9551C.

Det är under skolåren som barnens kreativitet verkligen tar fart. Som förälder vill du stimulera dina barns kreativitet och förbereda dem inför utmaningarna som kommer under terminen. Du behöver en lättanvänd skrivare för vanliga utskrifter men som också har många kreativa alternativ.


Canon PIXMA TS9551C är en kompakt skrivare för A3 med scanner och kopiator för A4 och med en touchskärm på 10,8 cm som har ett intuitivt gränssnitt som även yngre barn kan använda. Det finns många kreativa utskriftsalternativ och det går att skriva ut på olika material, bland annat Canons magnetiska och självhäftande fotopapper (tillgänglig från december 2018). Med den nya appen för nail sticker för iOS och Android (tillgänglig från november 2018) kan du till och med skriva ut egna nail stickers. Med Canon PIXMA TS9551C kan du också skapa ett eget presentpapper och egna sidor till scrapbooks direkt på touchskärmen, välj mellan 45 mönster.

Dina barn kommer att ha riktigt kul när de använder skrivaren tillsammans med Canons kostnadsfria onlinetjänst Creative Park. Här finns många olika mallar som barnen kan skriva ut och sätta ihop, till exempel masker, pop-up-gratulationskort, pappersflygplan, dinosaurier och rymdskepp.

Fotoentusiasten och fotografstudenten

The Canon PIXMA TS8250 printing a fine art landscape photograph.

Om du är en hängiven fotoentusiast eller om du utbildar dig till fotograf så lägger du ned mycket tid på att ta bilder. Det kan vara lättare att bedöma och förbättra dina bilder om du ser dem i fysisk form och skriver ut dem för att visa för lärare, vänner och kollegor. Du får ett mer flexibelt och snabbt arbetsflöde med en egen skrivare.


Du behöver en skrivare som kan framställa högkvalitativa och kantfria bilder i storlek upp till A4, så att du även kan se de små detaljerna i fotografierna. Det är viktigt att skrivaren använder rätt typ av bläck och äkta Canon-bläck ger garanterat levande bilder. 


Den eleganta och trådlöst anslutna Canon PIXMA TS8250-serien har sex separata bläckpatroner som ger detaljerade utskrifter av hög kvalitet. I likhet med alla bra och nya modeller på marknaden har serien smidig anslutning och  kompatibilitet med appen Canon PRINT samt AirPrint, Mopria för Android och Windows 10 Mobile. Det gör att du enkelt kan skriva ut från en smartphone eller surfplatta.

Egenföretagaren

Relaterade artiklar
Printer fun for everyone

KREATIV UTSKRIFT

Skrivarskoj för alla

Sex sätt som din PIXMA-skrivare kan ge ny energi till ditt hem, familjeaktiviteter och enheter.

A Canon PIXMA printer on a desk in a home office.

UTSKRIFTSTIPS

Den bästa skrivaren för hemmakontor

Arbeta smidigt hemifrån med Canon PIXMA TR4650-skrivaren.

The ink levels showing on a setting bar of a Canon printer.

UTSKRIFTSTIPS

Vanliga frågor om skrivare, bläck och papper

Canon-experten Suhaib Hussain svarar på vanliga frågor om skrivarteknik, bläck och papper.

A female business owner prints with PIXMA TS9550 while drawing and using a ruler at her desk.

Det är frustrerande att inte ha en lika effektiv skrivare på hemmakontoret som på arbetsplatsen. Det gäller oavsett om du arbetar hemifrån på heltid eller om du arbetar både hemifrån och på kontoret.


Den snygga och eleganta Canon PIXMA TS9550-serien är kompakt och kan skriva ut stora dokument i upp till A3-format. Du kan enkelt förbereda utskrifter från ditt hemmakontor som du sedan kan presentera för kunder och kollegor. Du kan dessutom skapa professionella broschyrer direkt från touchskärmen på 10,8 cm. Canon PIXMA TS9550 skriver ut skarpa dokument i pigmentbaserat svart och den automatiska dokumentmataren (ADF) gör att du kan kopiera och scanna dokument på upp till 20 sidor åt gången (storlekar A4, Letter eller Legal), utan att behöva scanna varje sida individuellt.


Canon PIXMA TS9550 kan dessutom integreras i en smart Office-installation. Den är nu kompatibel med Amazon Alexa*, vilket gör att du kan skriva ut checklistor och andra dokument genom att ge röstkommandon som ”Alexa, start Canon Printer” på en Amazon Echo- eller Alexa-kompatibel enhet. Du kan också använda röstkommandon för att kontrollera skrivarens bläcknivå.

Den konstnärliga influencern

A young woman wearing a yellow jacket takes a selfie with the Canon M50 in a city environment.

Du inspireras av dina omgivningar vart du än går och hittar enkelt coola fototillfällen, som du snabbt delar på sociala medier. Du laddar kanske upp de flesta bilderna på delningswebbplatser men med en skrivare kan du spara dina idéer längre, även efter att de har försvunnit i ned dina följares flöden. Med en fotoskrivare kan du skapa utskrifter att ha på väggen, men du kan framförallt vidareutveckla ditt skapande. Du kan använda utskrifterna för att lära dig mer om fotografering och kanske testa nya stilar.


Den kompakta SELPHY CP1300 får plats i väskan och ger snabbt beständiga utskrifter. Du behöver bara ta ett foto med din smartphone eller Wi-Fi-aktiverade kamera och skicka det till din SELPHY. Dina bilder skrivs ut direkt i storlekar på upp till 102 x 152 mm (4 x 6 tum) och du kan låta dina bästa projekt inspirera dig och andra på nya sätt.

Konstfotografen

A large high-res fine art photograph bring printed from a Canon imagePROGRAF PRO-1000

Din första utställning med fotoklubben följdes snabbt av en inbjudan till att ställa ut dina fotografier på ett lokalt café. Du har nu börjat få förfrågningar från personer som vill köpa utskrifter. Tidigare skrev du ut dina konstfotografier på ett lokalt, avancerat tryckeri men nu vill du ha kontroll över utskriftsprocessen och snabbt kunna besvara kundförfrågningar. Med en egen fotoskrivare kan du enkelt bygga upp ett lager för försäljning på lokala marknader och konstmässor.


Skrivaren måste vara kompatibel med specialiserat konstpapper och konstduk, så att du kan skriva ut på ett material som framhäver dina fotografier. Du måste också se till att bläcket är kompatibelt med din skrivare, har en korrekt och naturtrogen färgskala. Canons professionella skrivare PIXMA PRO-100S, PIXMA PRO-10S och den prisbelönta A2-skrivaren imagePROGRAF PRO-1000 är de mest pålitliga valen om du vill ställa ut ditt arbete. 


Modellerna använder särskilt svartvitt bläck som har fyllig svärta och hög densitet, vilket passar på ett galleris väggar. En annan fördel med att använda skrivarna PRO-10S och Pro-1000 är att de använder pigmentbaserat bläck som behåller färgen länge. På det sättet kan din konst uppskattas under många årtionden framöver.


Professionella utskrifter av hög kvalitet behöver inte vara komplicerat: Canons plugin-program Print Studio Pro är utformat för att enkelt framställa fotoutskrifter av expertkvalitet.

* Amazon och Alexa är varumärken som tillhör Amazon.com, Inc. eller dess dotterbolag.

Skrivet av Oliver Atwell

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

Bli inspirerad är din källa till användbara fototips, köpguider och insiktsfulla intervjuer – allt du behöver för att hitta den bästa kameran eller den bästa skrivaren och förverkliga din nästa kreativa idé.

Tillbaka till alla tips och tekniker