A herd of zebras at a watering hole in Nairobi National Park, Kenya taken by Georgina Goodwin.

NATURFOTOGRAFERING

Res lätt – fotografera naturen med den kompakta PowerShot SX740 HS

En ekorre som skuttar längs en gren, ett rådjur som försiktigt kikar fram bakom träden, en rödhake som hänger på en fågelmatare – naturfotografering kräver snabba reaktioner och möjlighet att komma nära händelsernas centrum utan att skrämma bort objekten. Oavsett om du är ute på en promenad, sitter i trädgården eller befinner dig längre bort på safari kan Canon PowerShot SX740 HS i fickformat, med 40x optisk zoom och 4k-upplösning, hjälpa dig att komma nära händelsernas centrum och ta den perfekta bilden.

Här är fem skäl till varför denna lätta och kompakta zoom är perfekt när du reser med liten packning.

1. Fånga händelser på avstånd med 40x zoom

En gnu på slätten i Nairobis nationalpark, Kenya. © Georgina Goodwin
Tack vare kraftfull 40x optisk zoom och ZoomPlus-teknik är den här bilden av en gnu i Kenya skarp och tydlig trots att den zoomats in. © Georgina Goodwin

Den kraftfulla 40x optiska zoomen på Canon PowerShot SX740 HS innebär att du inte behöver komma alltför nära djuren och riskera att skrämma bort dem. Du kan alltså övervinna ett av de största hindren vid naturfotografering och fotografera på avstånd. Med inramningshjälpen för zoom håller du objektet kvar i bildrutan och kamerans ZoomPlus-teknik fördubblar den optiska zoomen digitalt för att uppnå 80x.

2. Fickformat och lättviktig

Du behöver inte missa ett ögonblick med en kompakt kamera eftersom du kan ta den med dig överallt – från skog till ängar, från safari till havet. Djupet på lättviktaren Canon PowerShot SX740 HS är 4 cm. Den får enkelt plats i fickan och är nära till hands så fort du behöver den. Redo att fånga fågeln som sveper in över ditt huvud eller stadsräven som gömmer sig i skuggorna. Möjligheterna är oändliga med den här kompakta följeslagaren – du kan ta naturbilder i HD, när som helst och var som helst.

3. Fler vinklar

Med den uppfällbara LCD-skärmen på Canon PowerShot SX740 HS tar du perfekta "ute i naturen"-selfies, särskilt i kombination med kamerans självporträttsläge. Skärmen med 180 graders lutning är otroligt flexibel, så att du till exempel kan fotografera från höften utan att behöva böja dig ner och ändå se bilden du tar.

4. Dela bilderna

En närbild på en av 60 noshörningar i Nairobis nationalpark med två oxhackare, även kallade fästingfåglar, som sitter på dess rygg. Bilder som de här är perfekta att dela med vänner på sociala medier. © Georgina Goodwin

Om du gillar att dela dina bilder med släkt och vänner gör Bluetooth och Wi-Fi att anslutningen av Canon PowerShot SX740 HS till din smartphone knappast kunde vara enklare. Använd automatisk överföring via Canon Camera Connect-appen så överförs dina bilder till din telefon eller surfplatta inom några minuter och du kan publicera dem på sociala medier eller skicka dem till nära och kära. Även om du bara fotograferar för nöjes skull är den här funktionen en gudagåva, eftersom den underlättar säkerhetskopiering av dina senaste foton till en dator.

Du behöver inte kompromissa med videokvaliteten när du väljer en kompakt modell. Den lilla men kraftfulla Canon PowerShot SX740 HS spelar in otrolig 4k-video som fångar de grova håren i djurens päls eller de intrikata mönstren på fågelns fjädrar. Den höga upplösningen i kombination med optisk bildstabilisator möjliggör fotografering med denna kvalitet även om du är på resande fot. Det finns också alternativ för att skapa stillbilder från dina filmer senare eller för att spela in tidsintervallfilmer – perfekt för att fånga en dramatisk solnedgång.

Skrivet av Tamzin Wilks

Relaterade artiklar
A man standing among the trees using the PowerShot ZOOM.

NATURFOTOGRAFERING

Låt dig uppslukas av naturen

Naturfotografen Tolga Aktas om hur PowerShot ZOOM kan hjälpa dig att fokusera på ögonblicket.

A red squirrel looks straight at the camera as it runs across a carpet of dried leaves and fallen petals.

NATURFOTOGRAFERING

Tips för naturfotografering

Tips och tekniker som tar din naturfotografering till nästa nivå och gör att du får ut mesta möjliga av din kamera och dina objektiv från Canon.

Powerful and fast wildlife photos with the Canon EOS 90D

NATURFOTOGRAFERING

Kraftfull och snabb naturfotografering med Canon EOS 90D

Fantastiska naturögonblick händer på direkten. Därför uppskattade fotografen Markus Varesvuo den snabba Canon EOS 90D. Se det fantastiska resultatet av hans fotografering.

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

Bli inspirerad är din källa till användbara fototips, köpguider och insiktsfulla intervjuer – allt du behöver för att hitta den bästa kameran eller den bästa skrivaren och förverkliga din nästa kreativa idé.

Tillbaka till alla tips och tekniker