A woman with her back to the camera uses a tablet. A Canon printer is on a desk in the background.

UTSKRIFTER

Friare utskriftsmöjligheter med en trådlös och molnaktiverad skrivare

Alla kontor och klassrum behöver en skrivare – och när tiderna förändras och fler av oss väljer att arbeta eller studera på distans behöver det även finnas en i varje hem. Något av det bästa med att arbeta hemifrån är att du kan arbeta i det rum som passar bäst för stunden. Om du skaffar en trådlös och molnaktiverad skrivare till hemmet behöver du inte sitta bredvid skrivaren – du kan skriva ut var du vill. Så om du vill hålla dig nära kaffebryggaren i köket på morgonen och gå ut i trädgården för att få lite sol på eftermiddagen går det bra. Skicka dokumenten till skrivaren när du är redo och hämta dem när du känner för det.

A Canon printer on a table in a living room.
Trådlös utskrift innebär att du inte behöver sitta bredvid skrivaren, du behöver inte ha ett särskilt hemmakontor utan kan arbeta var du vill.

Är du orolig för att en trådlös skrivare är svår att installera? Var inte det – det är väldigt enkelt. När du väl har installerat den finns det en rad fördelar i och med att du aldrig behöver avbryta ditt arbete eller dina studier. PIXMA G4511 har till exempel påfyllningsbara bläckbehållare som ger hög sidkapacitet, så du kan skriva ut tusentals dokument utan påfyllning. Tack vare PIXMA Cloud Link kan du dessutom visa, skriva ut och scanna dokument och foton från skrivarskärmen eller din smartphone eller surfplatta med appen Canon PRINT. Med PIXMA Cloud Link kan du även skriva ut från och scanna till lagringswebbplatser som Dropbox och Google Drive, och enkelt dela dokument. Mer information om hur du installerar den trådlösa skrivaren finns i supporthandboken.

Fördelarna med att använda en trådlös skrivare för hemarbete

A man sits in front of a PIXMA G6050 Canon printer making notes on a printout.
Det kan vara lättare att förstå komplicerad eller detaljerad information från en utskrift än från en skärm.

Skrivaren är användbar när du vill skriva ut brev och etiketter och innebär även att du kan arbeta på ett mer produktivt och effektivt sätt. Om du läser från en utskrift är det mycket mindre troligt att du blir distraherad av notiser och inkommande e-postmeddelanden. Det är även värt att tänka på att dina ögon behöver en paus från skärmen.

Rosie, en revisor, tycker att hennes trådlösa skrivare är helt ovärderlig när hon arbetar hemifrån. Hon förklarar: ”Jag tittar regelbundet på ekonomiska rapporter och kalkylblad, och jag tycker att informationen är mycket enklare att förstå i tryckt format än på skärmen. Även om vi har ett kontor hemma är vi två stycken, vilket innebär att en av oss alltid arbetar från bordet i matrummet. Det är bra att kunna skriva ut trådlöst var jag än sitter.”

A woman stands in an office holding a sheet of paper.
Ibland är det bra att ha en utskrift för att förstå storleken eller skalan på ett projekt.

Estelle arbetar som marknadsansvarig och anordnar regelbundet webbseminarier. Hon skriver alltid ut sitt introduktionsmanus. ”När jag är på kontoret har jag två skärmar, men hemma har jag bara en, så jag skriver ut det manus jag läser i början av varje webbseminarium. Eftersom vi är fyra i huset är det bra att ha en trådlös skrivare så att vi kan skriva ut från alla rum. Det är även bra att jag kan skriva ut direkt från telefonen om jag vill.”

Simon är en grafisk designer som inte skulle vilja vara utan sin trådlösa skrivare. Han förklarar: ”Som regel skriver jag ut projektsammanfattningen, i synnerhet om den är komplicerad och oftast har jag en överstrykningspenna i handen. Och när jag arbetar med tryckdesign skriver jag alltid ut projektet för att korrekturläsa det och se det i ett skalenligt format – det är ett viktigt steg eftersom det är lätt att tappa känslan för hur stort något är, i synnerhet om du arbetar på en stor skärm.”

Ett viktigt verktyg för elever och studenter

A teenage girl sits cross-legged on a bed, studying her textbooks. A Canon PIXMA TS5150 printer is on the table beside her.
PIXMA Cloud Link har även stöd för Google Classroom, vilket gör det enklare för elever att hålla kontakten med sina lärare när de studerar hemifrån.

Det är inte bara yrkesverksamma som har nytta av att ha en trådlös skrivare hemma. PIXMA Cloud Link har även stöd för Google Classroom, vilket gör den användbar för elever och studenter. Google Classroom underlättar kommunikationen mellan lärare och elever. Genom att använda PIXMA Cloud Link med Google Classroom kan eleverna skriva ut listor över de lektioner de har och skriva ut uppgifter direkt från skrivarskärmen eller från sin smarta enhet via appen Canon PRINT. En fördel för lärare är att de enkelt kan skriva ut klasslistor och visa för dem i en viss klass.

A teenage boy sits at his desk in his bedroom. A Canon G4500 printer is on the desk beside him.
En trådlös skrivare är ett värdefullt verktyg för elever och studenter som kan använda den för att skriva ut uppgifter eller slutgranska sitt arbete.

Femtonårige Jamie säger: ”Jag skriver oftast ut mina uppgifter eftersom det hjälper mig att komma ihåg de viktigaste punkterna jag behöver tänka på, och jag skriver alltid ut mina uppsatser när jag har skrivit färdigt dem. Sedan tar jag en paus, kanske sparkar boll en stund eller gör något annat ett tag innan jag sätter mig och läser uppsatsen ordentligt. Jag använder en röd penna för att markera eventuella misstag så att jag kan korrigera dem innan jag överför allt till läraren. Det är viktigt att kunna läsa en utskrift – jag ser allt möjligt som jag inte ser på skärmen, så jag får bättre betyg, vilket även mamma och pappa tycker är bra!”

Skrivet av Angela Nicholson

Relaterade artiklar
Meet the PIXMA G650 and PIXMA G550

UTSKRIFTER

Möt PIXMA G650 och PIXMA G550

Upptäck de nya funktionerna i nästa generations Canon MegaTank-skrivare.

A Canon PIXMA printer on a desk in a home office.

UTSKRIFTSTIPS

Den bästa skrivaren för hemmakontor

Arbeta smidigt hemifrån med Canon PIXMA TR4650-skrivaren.

The ink levels showing on a setting bar of a Canon printer.

UTSKRIFTSTIPS

Vanliga frågor om skrivare, bläck och papper

Canon-experten Suhaib Hussain svarar på vanliga frågor om skrivarteknik, bläck och papper.

Relaterade produkter

Relaterade produkter

Relaterade produkter

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

Bli inspirerad är din källa till användbara fototips, köpguider och insiktsfulla intervjuer – allt du behöver för att hitta den bästa kameran eller den bästa skrivaren och förverkliga din nästa kreativa idé.

Tillbaka till alla tips och tekniker