A woman carries a tote bag which has been customised with a panda motif from Creative Park with Canon's iron-on transfers.

KREATIV UTSKRIFT

Anpassa din garderob med textiltryck med Canon PIXMA

Det är enkelt att föra över en bild eller design som du älskar på en t-shirt, tygväska, kudde eller annan textil med Canons papper för textiltryck och en kompatibel Canon PIXMA-skrivare. Du kanske är med i ett idrottslag eller vill trycka anpassade kläder för ett evenemang? Du kanske vill göra personliga presenter till dina vänner eller till och med skapa väggkonst i tyg? Oavsett vad din fantasi kan åstadkomma, kan du förverkliga det. Om du inte har så många idéer erbjuder Creative Park många spännande designer som du kan hämta kostnadsfritt.

Papper för textiltryck är otroligt enkelt att använda och du kommer snart att märka att det finns massor av saker som ser bättre ut med lite anpassning.

A sheet of iron-on transfers on a printer tray next to a smartphone and a t-shirt.
Det finns massor av roliga designer för textiltryck på Creative Park, bland annat den här söta pingvinfamiljen.

Du behöver:

  • En kompatibel* Canon PIXMA-skrivare
  • Canons papper för textiltryck (tillgängligt för ljusa eller mörka textilier)
  • Din favoritdesign
  • Valfri t-shirt/tygväska/textil (materialet måste bestå av minst 50 % bomull och tåla maskintvätt i 30 °C)
  • Sax
  • Strykbräda och strykjärn

Överföra din design

Canons papper för textiltryck finns i A4-format, så att du kan skapa stora designer. Om motiven är mindre får du plats med flera i samma dokument för att få ut mesta möjliga av papperet. När du har förberett din design följer du dessa enkla steg:

1. Ladda skrivaren

A woman loads a sheet of iron-on transfer paper into a Canon PIXMA TS5350 printer.
Vi anpassar en mörk t-shirt, därför har vi valt papperet för textiltryck på mörka textilier för det här projektet.

Välj rätt papper för textiltryck. Det finns två varianter, ett för ljusa textilier och ett för mörka textilier, vilket innebär att oavsett om du vill använda designen på mörka gardiner, en ljus kudde, en jeansjacka eller en vit t-shirt blir färgerna ljusa och fina. Båda varianterna fungerar bäst på naturliga textilier, till exempel bomull.

2. Skriv ut din design

Relaterade artiklar
A printout on a printer tray of an iron-on transfer of a polar bear, different print applications, smartphone, cloth bag, t-shirt and party glasses.

KREATIVA UTSKRIFTER

Släpp loss din kreativitet med utskrifter

Upptäck hur du kan använda Canons papper, appar och en skrivare för att förvandla ditt hem och personanpassa allt från telefonen till kylskåpet.

12-otmm-d96c300bba32e96612a9c59d2860579ff950ba8b-img-file

KREATIV UTSKRIFT

Skriv ut broderimönster

Det är enkelt att skapa spännande kläder eller väggkonst med utskrivna broderimönster.

A Canon printer prints a sheet of paper with three heart designs on it. Around it are coloured pencils, a pack of transfer paper and a white t-shirt with a heart transfer on it.

KREATIV AVSLAPPNING

Blotta ditt hjärta

Delta i samtalet om psykisk hälsa med de här snygga och inspirerande designerna.

A woman sits at a table holding a smartphone next to a Canon PIXMA TS5350 printer.
Skriv ut direkt från en dator, smartphone eller surfplatta.

Skriv ut din design på papperet för textiltryck. Du kan skriva ut från en dator eller direkt från din smartphone eller surfplatta med hjälp av Creative Park-appen. Det är enkelt att skriva ut så fort inspirationen slår till!

3. Klipp ut designen

A woman uses a pair of scissors to cut around an iron-on transfer design.
Du kan antingen lämna en kant runt designen eller klippa alldeles intill designens kant.

Delarna på papperet utan motiv kommer att synas på den slutliga produkten, så använd en vass sax för att klippa jämnt runt bilden på papperet för att skapa en fin ram eller klipp försiktigt ut området med motiv så nära kanten som möjligt.

4. Dra av och placera

A woman stands at an ironing board and peels the backing off an iron-on transfer. A dark t-shirt is on the ironing board.
Använd nålar för att markera placeringen, men nåla inte fast designen på t-shirten.

Dra av baksidan på papperet och placera designen på tyget. Om du sätter trycket på en t-shirt är det värt att ta på dig den först och med hjälp av en spegel (eller en vän) se var designen passar bäst. Om du har flera små designer och inte vill ha en enhetlig layout kan du slå några tärningar eller kasta några mynt på tyget för att välja slumpmässiga placeringar.

5. Stryk på

A woman irons an iron-on transfer onto a dark t-shirt.
Paketet med papper för textiltryck på mörka textilier levereras med två ark bakplåtspapper för att skydda papperet när du stryker på designen.

Lägg tyget på en strykbräda med papperet för textiltryck där du vill ha motivet och ta bort eventuella vägledande nålar. Ta sedan fram bakplåtspapperet som levereras med papperen för textiltryck och lägg det över din design. Nu har vi kommit till den spännande delen – att faktiskt föra över din design till tyget. Stryk bara med strykjärnet över bakplåtspapperet med ett jämnt tryck så att designen på papperet för textiltryck fäster på materialet. När dina designer har fäst på materialet tål de maskintvätt, så att du kan använda plagget om och om igen.

6. Planera nästa projekt

A man wears a dark t-shirt customised with an iron-on transfer of a family of penguins.
Nu när du har sett hur enkelt det är kan du börja planera ditt nästa projekt …

När du har skapat ditt första anpassade föremål kommer du att se flera möjligheter att modernisera din garderob eller ge dina accessoarer ett välgörande lyft. Varför inte beställa lite mer papper – möjligheterna är oändliga!

* Kompatibilitet för papper för textiltryck på ljusa textilier LF-101: PRO-100/PRO-100S, TS-serien (förutom TS31xx-serien/TS20x-serien), TR-serien (förutom TR45xx-serien), MG77xx-serien/MG75xx-serien/MG68xx-serien/MG67xx-serien/MG57xx-serien/MG56xx-serien/MG36xx-serien, iX68xx-serien

Kompatibilitet för papper för textiltryck på ljusa textilier DF-101: PRO-100/PRO-100S, TS-serien (förutom TS31xx-serien/TS20x-serien), TR-serien (förutom TR45xx-serien), G-serien (förutom GM40xx-serien/GM20xx-serien), MG77xx-serien/MG75xx-serien/MG67xx-serien, iP87xx-serien/iX68xx-serien


Skrivet av Angela Nicholson

Relaterade produkter

Relaterade produkter

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

Bli inspirerad är din källa till användbara fototips, köpguider och insiktsfulla intervjuer – allt du behöver för att hitta den bästa kameran eller den bästa skrivaren och förverkliga din nästa kreativa idé.

Tillbaka till alla tips och tekniker