KREATIV AVSLAPPNING

Uttryck dig med utskrifter: blotta ditt hjärta

Delta i samtalet om psykisk hälsa och släpp loss din kreativitet med de här snygga och inspirerande designerna.
En Canon-skrivare skriver ut ett pappersark med tre hjärtdesigner. Runt den finns färgpennor, en förpackning med papper för textiltryck och en vit t-shirt med ett hjärttryck.

När du känner dig nedstämd kan det vara bra att prata med vänner och familj, men vi vet att det ibland är svårt att ta kontakt och be om hjälp. Vårt kreativa projekt med två ledande illustratörer, Ricardo Cavolo och Agathe Sorlet, kan hjälpa. Visa att du behöver lite kärleksfull omsorg – eller vill hjälpa andra som behöver det – genom att bära deras vackra hjärtdesigner som inte bara är snygga, utan även uppfyller syftet att skicka ett diskret meddelande till världen om att du är öppen för att prata om välbefinnande.

Ricardo bor i Barcelona och hans komplexa designer med kalejdoskopliknande färger är inspirerade av folkkonst och tatueringskultur. Hans konstverk pryder väggar runt om i världen, från Frankrike till Hongkong, i form av gigantiska muralmålningar och finns även på boksidor och tarotkort.

Agathe, som bor i Bordeaux i Frankrike, har ett stilmässigt enklare tillvägagångssätt. Några av hennes kunder som efterfrågar de varma och finurliga teckningarna är The New Yorker, The New York Times, Yoplait och WWF.

Här berättar Ricardo och Agathe om sina designer och hur du kan använda dem för att öka din kreativitet och för att få kontakt med andra om psykisk hälsa och välbefinnande.

Välj design

En färgstark illustration som visar en kvinna med tre hjärtdesigner över sig. Fåglar med ögon på vingarna flyger runt hennes huvud.

”Hjärtsymbolen passar perfekt eftersom den finns med i allt jag gör”, säger den spanske konstnären och illustratören Ricardo Cavolo, som skapade en serie sammankopplade designer som berättar en kronologisk historia för kampanjen. ”Jag fick idén om att skapa en kronologi när jag gick igenom en depression för några år sedan, och jag vet att det här är en mycket viktig process.” © Ricardo Cavolo

En illustration av ett stort rosa hjärta som kramar en liten kvinna.

”Idag händer mycket på en skärm i den virtuella världen”, säger den franska konstnären Agathe Sorlet. ”Att skriva ut dessa designer i verkligheten kan verkligen göra gott genom att låta oss hitta tillbaka till verkligheten och nuet och få ett nytt perspektiv på teckningarna.” © Agathe Sorlet

Både Ricardo och Agathe valde hjärtat som utgångspunkt.

”Hjärtat är en symbol för att prata om psykisk hälsa och behovet av att dela den situation du upplever med någon, oavsett om det är vänner eller familj”, förklarar Ricardo. ”Var och en av mina illustrationer representerar ett steg på den vägen. Den första, som innehåller en person, handlar om att besluta dig för att du behöver prata – det här är det tuffaste och viktigaste steget av alla. Den andra handlar om när du pratar med någon och den tredje visar cirkeln med hjälp du kan få från alla som älskar dig.”

Agathe ville att hennes designer skulle kännas ”tröstande och fulla av kärlek för att hantera psykisk hälsa och ensamhet på ett positivt sätt”. Varje bild representerar ”ett ögonblick av glädje med att dela och älska”, förklarar hon. ”Jag ville representera en feminin karaktär med ett stort hjärta eftersom hjärtat kan symbolisera alla olika typer av kärlek – från familj och vänner till älskare och djur, men även kärlek till sig själv.”

Ge liv åt designen

En Canon-skrivare står på ett bord medan ett pappersark med hjärtdesign kommer ut ur den. Bredvid syns en arm som stryker på ett tryck på en vit t-shirt.

”Genom att bära dessa hjärtan hoppas jag att människor kan tycka att de får ett användbart sätt att kommunicera på och att hjärtana kan få människor att känna sig starkare och mer villiga att ta hand om sin psykiska hälsa”, säger Ricardo.

Först väljer du och hämtar din hjärtdesign eller -designer. Nu behöver du bara:Med den kostnadsfria appen Canon PRINT kan du ansluta din Wi-Fi-aktiverade skrivare i Canon PIXMA TS7450-serien direkt från din telefon. Pappret för textiltryck är i A4-format, så du kan skriva ut ett större motiv eller flera mindre, beroende på vad du föredrar. Använd appen Canon Easy-PhotoPrint Editor för att enkelt arrangera flera motiv på en sida.

När du har skrivit ut din design på rätt papper för textiltryck klipper du ut den ordentligt (överflödigt papper syns på det färdiga trycket). Lägg textilen på strykbrädan och bestäm var på t-shirten eller föremålet du vill placera designen. Dra sedan av pappret på baksidan och placera den på tyget. Lägg bakplåtspappret som levereras med förpackningen med papper för textiltryck över designen och stryk på pappret. Ta till sist bort bakplåtspappret, så är du klar!

Läs vår guide om hur du använder papper för textiltryck eller ta det till nästa nivå genom att dekorera ditt tryck med broderi.

Du kan dela de här designerna med vänner och familj och förklara att de visar att du vill prata om något som kan vara jobbigt eller som får dig att känna dig rädd eller orolig.

”Du kan använda dessa hjärtan som en flagga för att visa var i processen du befinner dig”, föreslår Ricardo. ”Det bästa med projektet är att dela det. Konst handlar om att skapa kontakt med människor. Och det här är ett fantastiskt sätt att göra det på.”

Ge uttryck för din kreativa sida

En illustration av ett stort hjärta som äter en liten, leende kvinna.

Canon PIXMA TS7450-serien är väldigt användbar för projekt som detta eftersom den verkligen väcker dem till liv”, säger Agathe. ”Jag hoppas att människor kan känna glädje och kärlek när de ser mina illustrationer och att de kan känna sig mindre ensamma.”

En kvinna sitter avslappnad i en stol och läser en bok om mindfulness. Hon har på sig en vit t-shirt med tre hjärtillustrationer.

”Jag är verkligen glad över att mina illustrationer kan användas i verkligheten”, säger Agathe. ”Jag tror att det tillför mer värme i projektet.” © Agathe Sorlet

Det finns många positiva effekter med att vara kreativ, oavsett om det handlar om att fotografera eller föra dagbok. Till att börja med tvingar det dig att sakta ned och vara i nuet, att ta ett steg tillbaka från påfrestningarna i arbetet och livet.

”Jag är glad när jag arbetar med min konst. Jag kan investera så mycket energi i den jag vill, på vilket sätt jag vill”, säger Ricardo, som led av depression i ett år efter att ha drabbats av utbrändhet från att ha arbetat för mycket, men efter terapi har han hittat en bättre balans.

”Att teckna har spelat – och spelar fortfarande – en viktig roll i mitt dagliga välbefinnande och min psykiska hälsa”, säger Agathe. ”Det hjälper mig att uttrycka känslor som jag annars kanske inte kan uttrycka. Jag delar de flesta av mina teckningar på sociala medier, men jag för även illustrerade personliga dagböcker som ett utlopp för vissa känslor, oro och rädslor.”

Sluta inte nu

En illustration av en kvinna som kramas av många små hjärtan. De täcker hela hennes kropp och bara huvudet sticker upp, med ett leende på läpparna.

I Agathes illustrationer representerar hjärtan alla typer av kärlek, från familj och vänner till husdjur och kärlek till sig själv. © Agathe Sorlet

En illustration av en hjärtform med flera ansikten, alla med två par ögon och flera leende solar.

Ricardo designar till största del i den digitala världen, ”så att arbeta med detta och kunna skriva ut det hemma och se slutresultatet och formatet är mycket tillfredsställande”, säger han. © Ricardo Cavolo

Din hantverksresa behöver inte börja och sluta med det här projektet. Varför inte låta Ricardos och Agathes designer inspirera dig att utveckla och skriva ut dina egna motiv? Du kan till och med använda samma teknik för att skriva ut mönster som du kan använda för broderi. Som Agathe säger: ”Du behöver inte vara en professionell illustratör för att teckna. Alla kan skapa och det är verkligen fördelaktigt för ditt välbefinnande och din psykiska hälsa.”

Med en Canon PIXMA-skrivare kan du låta fantasin flöda fritt. ”När du har tekniken hemma kan du kan få en idé, arbeta på den och sedan skriva ut den och se slutresultatet”, säger Ricardo.

Bara för att projektet är avslutat behöver inte det betyda att samtalet är över. ”Psykisk hälsa är inte negativt – det handlar om att vi alla får må bättre”, sammanfattar Ricardo. ”Vi måste få det här ämnet att sluta vara tabu och se till att det blir något som vi kan prata öppet om.”


Kolla in vår Pinterest-sida för fler tips och trick om hantverk.Skrivet av Rachel Segal Hamilton

* Kompatibilitet för papper för textiltryck på ljusa textilier LF-101: PRO-100/PRO-100S, TS-serien (förutom TS31xx-serien/TS20x-serien), TR-serien (förutom TR45xx-serien), MG77xx-serien/MG75xx-serien/MG68xx-serien/MG67xx-serien/MG57xx-serien/MG56xx-serien/MG36xx-serien, iX68xx-serien

Kompatibilitet för papper för textiltryck på ljusa textilier DF-101: PRO-100/PRO-100S, TS-serien (förutom TS31xx-serien/TS20x-serien), TR-serien (förutom TR45xx-serien), G-serien (förutom GM40xx-serien/GM20xx-serien), MG77xx-serien/MG75xx-serien/MG67xx-serien, iP87xx-serien/iX68xx-serien

Relaterade produkter

Relaterade artiklar

 • Black Canon PIXMA printer with a colouring printout and print paper on a desk.

  KREATIV AVSLAPPNING

  Stressa av vid skrivbordet

  Vi delar med oss av några enkla sätt att lätta på trycket varje dag.

 • En vit t-shirt med ett utskrivet broderimönster av krukväxter bredvid en förpackning med Canons papper för textiltryck.

  KREATIV UTSKRIFT

  Skriv ut broderimönster

  Det är enkelt att skapa spännande kläder eller väggkonst med utskrivna broderimönster.

 • En person skriver i en anteckningsbok och sidorna som är fyllda med bilder och klistermärken.

  KREATIV UTSKRIFT

  Uttryck dig genom kreativ dagboksföring

  Att föra dagbok kan vara ett sätt att uttrycka din kreativitet och förbättra din mentala hälsa.

 • En väggdekoration gjord av tropiska bladformer, utklippta i färgglatt rosa och grönt papper och med tropiska mönster.

  KREATIV UTSKRIFT

  Enkla biofila dekorationer

  Kombinera natur och design för att skapa lugnande utrymmen i hemmet.