Objektiv för spegelreflexkameror

Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM

Ett professionellt zoomobjektiv i L-serien för vardagsanvändning som ger hög bildkvalitet med en konstant f/2,8-bländaröppning.

Proffsens standardzoom

En standardzoom med professionell kvalitet som ger suverän bildkvalitet och en stor bländaröppning på f/2,8 i hela zoomintervallet. Detta objektiv i L-serien har ett gott anseende bland professionella fotografer som reser mycket och kan tack vare den vassa optiken och övriga egenskaper fungera som ett standardobjektiv som kan användas i nästan alla miljöer. Det perfekta tillbehöret till alla EOS-kameror i fullformat.


EF 24-70mm f/2.8L II USM är ett suveränt objektiv för:

Handhållen fotografering i svagt ljus

Den fasta bländaren f/2,8 i hela zoomintervallet på EF 24-70 mm f/2.8L IS II USM gör detta till ett suveränt objektiv för svaga ljusförhållanden, och får ut det mesta möjliga av omgivningens befintliga ljus. Fast bländare ger dig också optimal kontroll över skärpedjupet. Den nya 9-bladiga bländaren ger en cirkelformad öppning, så att du får en snyggt oskarp bakgrund med vacker bokeh. Det får motivet att särskilja sig från bakgrunden, utan avledande faktorer.

Canon Camera

Nästa generations optiska design

Med den senaste utvecklingen inom optisk design, sammanför EF 24-70 mm f/2.8L IS II USM tre asfäriska element för att ge högsta möjliga bildkvalitet i ett objektiv med denna brännvidd. Betydligt mindre kromatisk aberration och minskad färgoskärpa reducerar tiden för efterbehandling och ger den skärpa från kant till kant som oftast bara finns i fasta objektiv.

Vad är en asfärisk lins?

En asfärisk lins är en välvd intern komponent i objektivet som korrigerar de bildförvrängningar som orsakas av de sfäriska linselementens utformning.

Dessa komponenter återfinns bara i professionella objektiv.

Den asfäriska aberration som uppstår i vanliga objektiv kan undvikas genom att använda ett objektiv av högre kvalitet med ytterligare asfäriska linser.

EF 24-70 f/2.8L II USM har tre asfäriska linser som motverkar de individuella interna aberrationerna separat, något som ger exceptionell skärpa för dina bilder.

Canon Camera

Exakt autofokussystem med kontroll

Med autofokuseringens ringformade ultraljudsmotor fokuserar du snabbt, nästan ljudlöst och med hög precision. Det finns också ständig möjlighet till manuell fokusering. Det här hjälper dig att justera skärpan exakt så att den hamnar exakt där du vill ha den för att få största kreativa kontroll.

L-seriens konstruktion

I varje objektiv i L-serien används enbart den bästa tekniken och de bästa produktionsmetoderna. De här objektiven ingår i den prestigefyllda "Luxury"-serien och visar upp det bästa som Canon har att erbjuda.

EF 24-70 mm f/2.8L IS II USM är tillverkat av material av högsta kvalitet, något som gör den tillräckligt robust för att klara yrkesfotografernas dagliga användning. Täta fogar skyddar mot damm och fukt, och fluorinebeläggningen på objektivets främre och bakre delar gör rengöringen enkel.

Canon Camera

Exempelgalleri

Visa galleri

Ska jag uppgradera från EF 24-70mm f/2.8L USM?

EF 24-70mm f/2.8L II USM ersätter EF 24-70mm f/2.8L USM, och har en helt ny optisk konstruktion.

Skarpa bilder, från hörn till hörn
Minskad kromatisk aberration över hela brännvidden. För telefoto har förbättringar gjorts för att korrigera för allmän distorsion, medan kuddistorsionen har reducerats avsevärt i närbildsområdet.

Mer robust, tålig konstruktion och förbättrad hantering
EF 24-70 mm f/2.8L IS II USM är mycket mer hållbart tack vare överlägsen uppbyggnad och fattningens förbättrade skak-/stöttålighet. Det nya zoomlåset säkrar zoomläget vid extrem vidvinkel, något som förhindrar skador under transport.

Förbättrade skyddstätningar
Tål de tuffaste miljöer – allt har gjorts för att skapa en lösning som förhindrar att damm och fukt tränger in i själva objektivet.

Suveränt enkel hantering
Objektivets främre del roterar inte – du behöver alltså inte justera filtret efter ändring av fokus eller zoom när du använder ett polfilter eller filterhållaren.

Bättre bokeh
Ökningen till en 9-bladig bländare ger en cirkelformad bländare och jämnare bokeh.

Relaterade tillbehör

 • Objektivtillbehör

  Mellanring EF12 II

  Tillsammans med vissa objektiv gör denna 12 mm-mellanring att du kan fokusera närmare motivet.
 • Objektivtillbehör

  Mellanring EF25 II

  Den här mellanringen på 25 mm passar mellan kamerahuset och objektivet. Den kan fokusera på kortare avstånd och ger makrofunktioner till objektivet medan de elektroniska kontaktuppgifterna bevaras.
 • Objektivtillbehör

  Motljusskydd EW-88C

  Ett motljusskydd förhindrar att ströljus skiner in i objektivet och att oönskade reflexer påverkar dina bilder.
 • Objektivtillbehör

  Lens Cap E-82II

  Skyddar ditt Canon-objektiv när det inte används.
 • Objektivtillbehör

  Objektivdammskydd E

  Skyddar ditt Canon-objektiv när det inte används.
 • Objektivtillbehör

  PL-C B 82mm Circular Polarising Filter

  Skyddar objektivets frontlins från smuts och skador. Passar objektiv med en filtergänga på 82 mm.
 • Objektivtillbehör

  Objektivpåse LP1214

  Skyddande mjuk väska för vissa EF-objektiv.
 • Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM
  Betyg och recensioner

  Du kanske också gillar...

  Fyra alternativa objektiv till EF 24-70mm f/2.8L II USM, utvalda av våra experter på objektiv.

  Vidvinkelobjektiv

  Få ett bredare synfält och få plats med mer i bilden med vårt sortiment av vidvinkelobjektiv.
  Läs mer