Canon presenterar nya IXUS-kameror och SELPHY-skrivare

Canon, marknadsledare inom digital bild, utökar sin ikoniska IXUS-serie med modellerna IXUS 285 HS, IXUS 180 och IXUS 175. Canons IXUS-kameror ger imponerande bild- och filmkvalitet. De har unika, kreativa funktioner och utökade anslutningsmöjligheter – perfekt på resande fot. Som följeslagare till IXUS-modellerna och till smartphones passar också SELPHY CP1200, den nya, kompakta och portabla fotoskrivaren.

IXUS 285 HS

IXUS 180

IXUS 175

SELPHY CP1200


Zooma in på allt som händer
IXUS 285 HS, IXUS 175 och IXUS 180 har imponerande 8x, 10x respektive 12x optisk vidvinkelzoom, som kan utökas med ZoomPlus-tekniken för att komma ännu närmare och ge optimal kvalitet. Autozoomfunktionen identifierar antalet personer och justerar zoomnivån därefter. 

Alla kamerorna har också en särskild filmknapp för att direkt kunna växla till filminspelning. IXUS 285 HS och IXUS 180 är utrustade med optisk intelligent bildstabilisator, som motverkar oskärpa vid rörelse och kameraskakningar.

Kreativ kvalitet
I IXUS 285 HS finns funktionen Kreativ bild, som automatiskt använder fem extra unika filter och skapar överraskande och kreativa effekter. Läget Story Highlights är ett perfekt verktyg för att enkelt berätta en story, utan behov av redigering. En kort film skapas utifrån klipp av vissa personer eller valda datum. 

Den nya IXUS-serien innehåller det allra bästa av Canons bildbehandlingsteknik: IXUS 285 HS har en 20,2 megapixels CMOS-sensor, och i IXUS 180 och IXUS 175 finns en CCD-sensor på 20 megapixlar. Tillsammans med den avancerade processorn DIGIC 4+ blir resultatet snabba svarstider och hög bildkvalitet. Tack vare HS-systemet ger IXUS 285 HS skarpa bilder även under riktigt svåra ljusförhållanden.

Dela bilderna
Inbyggd Wi-Fi och dynamisk NFC gör det enkelt att överföra foton och filmer från kamerorna. Anslutning sker med en knapptryckning eller genom att föra ihop kameran med en kompatibel smartphone eller en fotolagringsenhet som t.ex. Canon CS100. Överföring kan också göras direkt till sociala nätverk och foton och filmer kan säkerhetskopieras på ett enkelt sätt till irista, Canons molnbaserade plattform för bildhantering.

SELPHY CP1200: Mobila utskrifter
Fotoskrivaren SELPHY CP1200 fungerar lika bra på hemmaplan som på resande fot. Den har inbyggd Wi-Fi och stöd för AirPrint, för utskrift från smartphones, surfplattor och kompatibla kameror. Skrivaren levererar utskrifter med labbkvalitet på mindre än en minut. Sublimeringstekniken gör det möjligt att välja bland fyra ytbehandlingar på utskriftsmaterialet, utan att behöva byta papperstyp. Kreativa alternativ är till exempel utskrifter i kreditkortsformat och klisteretiketter – supersnabbt. Som tillval finns ett laddningsbart batteri så att upp till 54 foton kan skrivas ut om man är på resa.

IXUS 285 HS – viktiga egenskaper:

 • Liten och lätt IXUS som följer med överallt
 • Högkvalitativa filmer i Full HD med en knapptryckning
 • Enkel anslutning, delning och fjärrstyrning
 • Kvalitet som alla upplevelser förtjänar
 • Kreativa alternativ

IXUS 180 – viktiga egenskaper:

 • Liten och lätt IXUS som följer med överallt
 • Högkvalitativa filmer i HD med en knapptryckning
 • Enkel anslutning, delning och fjärrstyrning
 • Enastående resultat för alla fina minnen
 • Bekväma kreativa alternativ

IXUS 175 – viktiga egenskaper:

 • Liten och lätt IXUS som följer med överallt
 • Högkvalitativa filmer i HD med en knapptryckning
 • Enastående resultat för alla fina minnen
 • Bara att sikta och trycka
 • Experimentera med kreativa alternativ

SELPHY CP1200 – viktiga egenskaper:

 • Snabb och smidig utskrift från kameror och mobila enheter
 • Bestående minnen med hållbara utskrifter i labbkvalitet
 • Kreativt och bekvämt
 • Kompakt, elegant och portabel fotoskrivare
 • Valbar ytbehandling på fotoutskrift
Produkt Rek pris inkl moms (ex moms) Säljstart
IXUS 175 1030 SEK (824 SEK) Januari 2016
IXUS 180 1550 SEK (1240 SEK) Januari 2016
IXUS 285 HS 2070 SEK (1656 SEK) Januari 2016
SELPHY CP1200 1240 SEK (992 SEK) Februari 2016