Ta vara på varje ögonblick med Canon EOS-1D X Mark II

Canon, marknadsledare inom digital bild, presenterar EOS-1D X Mark II – Canons nya flaggskepp med den maximala kombinationen av bildkvalitet, upplösning och hastighet. EOS-1D X Mark II ger fotograferna konkurrensfördelar direkt från start med 14 bilder per sekund, fullständig AF/AE-spårning och 16 bilder per sekund i direktvisningsläge. Perfekt när objekten rör sig snabbt, både ute i naturen eller i samband med stora sportevenemang.


EOS-1D X Mark II bygger på feedback från EOS-1D X-fotografer världen över och har en ny 20,2 megapixels CMOS fullformatssensor, ny Al Servo AF III+ och 4k filminspelning upp till 60p. Den här mixen av både kraft och prestanda gör kameran till en viktig följeslagare för praktiskt taget alla yrkesverksamma fotografer.

Höjer ribban för bildkvalitet och autofokusprecision
Med stort och flexibelt ISO-omfång från 100 till 51200, som kan utökas från 50 upp till 409600, utmärker sig EOS-1D X Mark II i alla ljusförhållanden – från det allra starkaste ljuset till nästan totalt mörker.

Varje bild tas med oöverträffad precision tack vare förbättrat autofokussystem med 61 punkter och 41 korssensorer, som täcker ett utökat område och fokuserar i svagt ljus ner till -3EV. Med utvalda extendrar och teleobjektiv ger det nya AF-systemet nu för första gången stöd för f/8 AF i alla 61 punkterna – och fotografen ges frihet att välja fokuspunkt. Vid sidan av Canons populära professionella AF-tekniker – EOS iTR och AF Case-inställningar – har EOS-1D X Mark II också ny AI Servo AF III+, som förbättrar spårningskänsligheten i scener där objektet plötsligt rör sig, till exempel djur som förflyttar sig snabbt genom ett landskap.

En ny RGB+IR-mätningssensor på 360 000 pixlar arbetar tillsammans med autofokussystemet och ger korrekt exponering och förbättrad objektavkänning. Flimmeravkänning – som först introducerades i EOS 7D Mark II – garanterar också konsekventa resultat i konstgjord belysning. Perfekt för sportevenemang inomhus.

Fånga varje sekund
EOS-1D X Mark II bryter ny mark för höghastighetstagning. Den tar 14 bilder per sekund med fullständig AF/AE-spårning och i RAW-format. Fotografen dokumenterar enkelt det där exakta sportögonblicket eller djuret som fångar sitt byte. Och behövs ännu lite mer, kan upp till 16 bilder per sekund tas i direktvisningsläge utan autofokus. Med det nya minneskortet CFast 2.0™ kan kameran leverera ett obegränsat antal JPEG-bilder eller 170 RAW-bilder i bildserier med hög hastighet.

EOS-1D X Mark II är den hittills mest svarsvilliga EOS-systemkameran, delvis tack vare de nya Dual “DIGIC 6+”-processorerna som snabbt bearbetar den enorma mängden bilddata som fångas in av sensorn. Den förfinade spegelkonstruktionen har en ny drivmekanism för att möjliggöra höghastighetstagning, med minimal spegelvibration och minimalt ljud.

4k-filminspelning med proffsstandard
Med EOS-1D X Mark II når Canon toppen i sin långa erfarenhet av 4k-filminspelning. Här får filmmakare möjlighet att filma i 4k-upplösning (4096 x 2160) i många olika bildhastigheter upp till 60 bilder per sekund till minneskortet CFast 2.0™. Kameran spelar också in filmer i Full HD (1920 x 1080p) med 120 bilder per sekund. Perfekt för scener i Slow motion. Ett avgörande ögonblick i en 4k-scen med 60 bilder/sek kan plockas ut som en 8,8 megapixels stillbild och ge ännu mer kontroll över det exakta tagningsögonblicket.

Filmmakarna får också snabb och jämn autofokus vid tagningar i 4k och Full HD tack vare Canons teknik Dual Pixel CMOS AF och Movie Servo AF, och via LCD-touchskärmen går det snabbt att välja AF-punkter vid filminspelningen.

Optimal bildhantering och tillförlitlighet
Här finns verktygen som yrkesfotograferna behöver för att hantera sina bilder och enkelt överföra dem till nyhetsbyråer eller kunder på bara några sekunder. Inbyggd GPS registrerar tagningsplatser i EXIF-data och ger fotograferna ett korrekt register över tagningarna. Både Ethernet-kabelbaserad LAN-anslutning och SuperSpeed USB 3.0 är alternativ för att dela bilderna, via FTP eller direkt till datorer. Den nya trådlösa filsändaren WFT-E8* stöder dessutom höghastighetsstandarden 802.11ac (5 GHz-bandet).

EOS-1D X Mark II har EOS välrenommerade design. Grepp och reglage har utvecklats, kameran ligger naturligt i handen och skyddstätningar gör den väderbeständig vid utomhustagningar. Sökaren Intelligent Viewfinder II täcker synfältet till cirka 100 % och har elektronisk överlagring av tagningsinformation, så att fotografen inte behöver lyfta blicken från sökaren.

EOS-1D X Mark II viktiga egenskaper:

  • Fångar objekt med exceptionell bildkvalitet
  • Levererar skarpa bilder med otrolig autofokusprecision
  • Mycket hög hastighet och pålitlig prestanda för alla olika ögonblick
  • Avancerad 4k-filminspelning som skildrar berättelserna på ett kraftfullt sätt
  • Snabb bildutmatning och hantering

* Extra tillbehör, säljs separat

Rekommenderat pris inkl. moms: 62 530 kr (exkl. moms: 50 024 kr)
Säljstart: Maj