Canon lanserar ny kraftfull duo – Canon PowerShot G7 X Mark II med DIGIC 7-processor

Canon, marknadsledare inom digital bild, presenterar PowerShot G7 X Mark II, en kraftfull kompaktkamera med oöverträffade kontrollmöjligheter och fantastisk bildkvalitet. Kameran bygger vidare på den stora framgången med PowerShot G7 X och är den första som innehåller Canons nya bildprocessor DIGIC 7. Den har en 20,1 megapixels CMOS-sensor av 1,0-typ och 4,2x optisk zoom – perfekt för att snabbt och smidigt kunna fotografera och filma, dela, skriva ut och visa.

PowerShot G7 X Mark II


PowerShot G7 X Mark II är kompakt, ergonomiskt utformad och blixtsnabb, innehåller Canons precisionsoptik, har intuitiv och fullständigt manuell kontroll, utökade anslutningsmöjligheter och direkt åtkomst till de viktigaste reglagen.

Kraften i DIGIC 7
Canons nästa generations bildprocessor – DIGIC 7 – ger en väsentligt bättre bildbearbetningskraft, supersnabb AF-prestanda, serietagning med 8 bilder per sekund i RAW och reducerat brus. Förbättrad objektavkänning säkerställer att kameran låses på objekten även vid låg kontrast och mättnad. Den EOS liknande automatiska ljuskorrigeringen stärker också kontrasten genom en naturlig korrigering och bibehåller balansen mellan ljus och mörker.

Kameran har också bättre prestanda i svagt ljus, oavsett om det gäller landskap vid soluppgång eller stadsfotografering när solen går ner. Kombinerat med ett ljusstarkt f/1,8-2,8 objektiv ger CMOS-sensorn av 1,0-typ och den nya kapaciteten i DIGIC 7 större flexibilitet vid tagningar i knepiga situationer – även vid full zoom.

Bättre optisk bildstabilisering med Dual Sensing IS-teknik minskar kameraskakningarna och motverkar även skakningarna från fotografens hand- och kroppsrörelser. Resultatet blir skarpa handhållna tagningar.

Fullständig kontroll, kreativ frihet
Objektivringen i PowerShot G7 X Mark II kan anpassas efter de viktigaste inställningarna och har en dubbel funktion med växling från steg till steglös för bekväm tagning – perfekt för stegvisa ändringar som bländare, slutartid och ISO samt för mer linjära ändringar som fokus. MF-peaking markerar direkt på den vinklingsbara touchskärmen vad som är i fokus.

14-bitars RAW-tagning ger stort dynamiskt omfång och tar vara på färgnyanserna. Tack vare bildstilar blir efterbearbetningen minimal. Bildstilar innehåller färgförinställningar som kan väljas efter egen önskan. Bildstilsprofiler är anpassningsbara och kan användas i hela EOS systemkameraserie, för att få samma utseende och känsla i varje bild, oavsett objekt.

Finslipad filminspelning
PowerShot G7 X Mark II tar Full HD-filmer med imponerande skärpa. Fullständigt manuell kontroll ger tillgång till alla exponeringsinställningar så att fotografen själv kan komponera och anpassa tagningarna efter egna önskemål. DIGIC 7 levererar förbättrad objektspårning och alla detaljer i tagningarna blir tydliga – från olika ansiktsuttryck till plötsliga rörelser. Canons dynamiska bildstabilisering arbetar tillsammans med funktionen Auto Level för att automatiskt korrigera kameraskakningar utifrån fem axlar. Scenerna blir stadiga och horisonterna blir raka, även vid tagningar i rörelse eller från ovanliga vinklar. Kameran tar också tidsintervallfilmer för att fånga snabba händelser under en viss tid och skapa unika och imponerande filmer.

Fotografera, anslut och dela
PowerShot G7 X Mark II har många olika anslutningsmöjligheter som nås direkt via Wi-Fi-knappen. Och med dynamisk NFC behöver du bara föra ihop kameran med smarta enheter, inklusive till Canon Connect Station CS100. Nu är det enklare än någonsin att dela och säkerhetskopiera till molnet. Funktionen Bildsynk säkerhetskopierar automatiskt filerna till molntjänster. Bilderna kan också delas till Canons molnbaserade plattform för bildhantering, irista , där det finns mer utrymme för lagring av högkvalitativa foton och där man kan skapa gallerier som kan delas med vänner runt om i världen. RAW-bearbetningen i kameran innebär att fotografen kan välja utmatningsformat och redigera på stående fot – och ändå bibehålla originalets fulla upplösning.

PowerShot G7 X Mark II – viktiga egenskaper:

  • Högsta bildkvalitet i alla ljusförhållanden med en kamera i fickformat
  • Lika bra för Full HD-filmer som för stillbilder
  • Dela alla fina alster med hela världen
  • Ta kontroll på ett enkelt sätt
  • Kreativ frigörelse
Produkt Rek pris inkl moms (ex moms) Säljstart
PowerShot G7 X Mark II 6800 SEK (5440 SEK) Maj 2016