Släpp loss kreativiteten med nya EOS 80D och EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM

Canon, marknadsledare inom digital bild, presenterar EOS 80D – en kraftfull, välutrustad systemkamera med allt som behövs för att gå vidare som fotograf och filmare. Kameran passar alla som gillar att experimentera inom olika områden och stilar och är fantastiskt anpassningsbar, snabb och bekväm. EOS 80D är en flexibel kamera för både stillbilder och filmer i Full HD. Den innehåller ledande bildtekniker, en 24,2 megapixels CMOS-sensor, DIGIC 6-processor, nytt autofokussystem med 45 korssensorer och har snabb, svarsvillig tagning med 7 bilder per sekund.

EOS 80D

EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM och Power Zoom Adapter PZ-E1


Canon presenterar samtidigt ett universalobjektiv – EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM – med ny nanoteknik i ultraljudsmotorn (USM), och som tillval en Power Zoom Adapter PZ-E1 för smidig zoomkontroll vid inspelning av filmer och för fjärrtagning via Wi-Fi*.

Imponerande fotografering och filminspelning
EOS 80D är extremt svarsvillig och fångar allt i fantastiska och intensiva detaljer. Den nya sensorn ger enastående klarhet och möjlighet till beskärning, och det nya AF-systemet med 45 korssensorer och tagningar med 7 bilder per sekund fryser händelseförloppet med högsta precision. AF-punkterna kan väljas individuellt eller grupperas i områden för exakt fokusering eller spårning i ett stort område. Fotografen får större kontroll över kompositionen, oavsett var objektet befinner sig i bildrutan. I kombination med objektiv med små bländaröppningar fokuserar kameran via 27 st f/8-kompatibla AF-punkter, även i riktigt extrema situationer.

ISO-området ligger på ISO 100-16000 och kan utökas till ISO 25600 och autofokussystemet fortsätter arbetet även i månljus (-3EV). En 7 560 pixels RGB+IR mätningssensor mäter både synligt ljus och osynligt infrarött ljus för att åstadkomma korrekta exponeringar. Och flimmeravkänning säkerställer konsekvent exponerade bilder i flimrande konstgjord belysning. En ny inställning för vitprioritet dämpar även varmare toner.

En kamera som anpassar sig
EOS 80D konstruerades för att ge fotograferna precis allt de behöver. Kameran känns fantastiskt lätthanterlig och anpassas enkelt efter fotografens erfarenheter. Reglagen är bekvämt placerade och lättåtkomliga för de mest använda funktionerna och inställningarna. Sökaren Intelligent Viewfinder täcker 100 % av bildrutan och visar aktuella inställningar. Det går snabbt att växla till den 7,7 cm (3,0”) stora vinklingsbara Clear View LCD II-touchskärmen – för filminspelning, direktvisningsläge eller snabb åtkomst till funktioner.

För alla videofilmare
EOS 80D med filminspelning i Full HD passar alla videofilmare, oavsett om det gäller resebloggar eller filmer med biokänsla. Canons unika Dual Pixel CMOS AF teknik levererar korrekt autofokus och jämn motivföljande fokus. Både AF hastighet och AF-spårningskänslighet kan enkelt justeras för att passa filmens stil.

Möjligheten att spela in med 60p i MP4-format lockar också mer vana videofilmare som vill ha ett professionellt resultat och kunna få ett långsammare händelseförlopp, men ändå kontrollera fokus. Hörlurs- och mikrofoningångarna i EOS 80D ger fullständig kontroll över ljudet.

Enkel delning, fjärrtagning och delning
Med Canons app Camera Connect kan EOS 80D användas för fjärrtagning via smartphones eller surfplattor. Inbyggd Wi-Fi och dynamisk NFC gör det enkelt att ansluta till och dela JPEG-bilder i full upplösning till smarta enheter. Kameran kan också anslutas till och styras via en PC, utan att någon trådlös hemmarouter behövs. Och det går snabbt och enkelt att spara, visa och dela foton och filmer från ett enda ställe via Canons Connect Station CS100.

Enastående filmer och stillbilder med EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM och Power Zoom Adapter PZ-E1
Canons nya objektiv EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM matchar den flexibla EOS 80D, har högpresterande autofokus för filmer och stillbilder och brännvidd för att både ta vidvinkel- eller närbilder med ett enda objektiv. Detta är Canons första objektiv med USM nanofokusteknik och resultatet blir jämn, tyst autofokusering för filmer och blixtsnabb hastighet för stillbilder. Den nya Power Zoom-adaptern PZ-E1 är ett kompakt och lätt tillbehör till objektivet EF-S 18 135mm f/3.5-5.6 IS USM och ger smidig fingertoppshantering av zoomen vid filminspelning – perfekt för inspelningar av dokumentärer – och som tillval möjlighet till kontroll via Wi-Fi**.

EOS 80D - viktiga egenskaper:

 • En svarsvillig kamera som hänger med i svängarna
 • Enastående foto- och filmkvalitet i många olika förhållanden
 • Allt som behövs för att utveckla fotograferingen
 • Perfekt för kreativ filminspelning
 • Enkel anslutning, tagning och delning av bilder och filmer

EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM – viktiga egenskaper:

 • Flexibel brännvidd för att fånga många olika objekt
 • Nano-USM ger snabb autofokus för foton och jämn, tyst autofokus för filminspelning
 • Knivskarpa bilder med bildstabilisator i 4 steg
 • Superstadiga filmer med dynamisk bildstabilisering
 • Kompakt, högpresterande objektiv med kraftfullt zoomtillbehör som tillval

Power Zoom Adapter PZ-E1 – viktiga egenskaper:

 • Kompakt och portabel Power Zoom Adapter
 • Högkvalitativ zoom för filminspelning***
 • Perfekt för tagning av dramatiska nyheter och dokumentärer
 • Trådlös fjärrstyrning av zoom via Canons app Camera Connect****
 • Enkelt justerbar zoomhastighet ger optimal kontroll

EOS 80D
Rekommenderat pris inkl. moms 12530 kr (exkl. moms 10024 kr)
EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM
Rekommenderat pris inkl. moms 5630 kr (exkl. moms 4504 kr)
Power Zoom Adapter PZ-E1
Rekommenderat pris inkl. moms 1460kr (exkl. moms 1168 kr)* När kameran används med kompatibla enheter. Se specifikationerna för ytterligare detaljer
** När kameran används med kompatibla enheter. Se specifikationerna för ytterligare detaljer
*** När kompatibla objektiv, kameror och smarta enheter används. Detaljer finns i specifikationerna
**** När kompatibla objektiv, kameror och smarta enheter används. Detaljer finns i specifikationerna