Fotografera och dela direkt med nya EOS 1300D

Canon, marknadsledare inom digital bild, presenterar den nya instegskameran EOS 1300D – perfekt för den som vill börja fotografera med systemkamera. Den har Wi-Fi och dynamisk NFC, som gör det enklare än någonsin att dela resultatet direkt. Med 18 megapixels sensor och svarsvillig hantering blir bilder och filmer både imponerande och kreativa.

Bilder med kvalitet
EOS 1300D innehåller Canons DIGIC 4+ processor och en 18 megapixels APS C-sensor, som fångar alla detaljer och färger i varje tagning. Med kort skärpedjup framhäver EOS 1300D människor och objekt mot en mjuk suddig bakgrund. Det är enkelt att skapa originella fotografier, från närbilder i naturen till porträtt och stadsvyer, och sedan dela dem direkt på plats. EOS 1300D levererar både idag och i framtiden – det finns över 80 EF-objektiv och en mängd andra tillbehör att välja bland.

Inlärning, kunskap och kontroll
För nybörjare känns det kanske inte helt enkelt att fotografera med en systemkamera. Men med EOS 1300D tar man fantastiska bilder direkt. I Smart motivläge är det kameran som har fullständig kontroll och väljer korrekt inställning. Men vrider man på inställningsratten kan man själv välja fotograferingsmetod för speciella objekt. Svarsvillig autofokus ser till att även rörliga objekt blir skarpa, och actionscener kan tas med 3 bilder per sekund. Kreativa filter, som till exempel Leksakskameraeffekt och Fisheye-effekt, ger roliga och unika resultat.

Och allt eftersom kunskaperna utvecklas kan halvautomatiska eller lägen för helt manuell inställning användas. Inställningar för bländare, slutartid och ISO mellan 100 och 6400 (som kan utökas till ISO 12800) ger kreativ frihet och möjlighet att fotografera även när ljuset blir svagare.

Tack vare den stora sensorn fångas alla detaljer i Full HD-kvalitet och med kort skärpedjup får filmerna en proffsig biokänsla. EOS 1300D har samma manuella kontrollmöjligheter både vid filminspelning och för stillbilder. Med läget Video-snapshot tas en serie korta filmklipp, som kan läggas ihop automatiskt för att få ett sammandrag av dagen.

Dela, lagra och återupptäck
För att på stående fot kunna lagra och dela bilderna har EOS 1300D NFC och flera nya Wi-Fi-anslutningsmöjligheter. NFC innebär att man bara behöver föra ihop kameran med en kompatibel Android enhet och överföra bilderna, eller fjärrstyra tagningen via Canons app Camera Connect som finns för både iOS och Android. Att lagra alla viktiga minnen på ett säkert sätt är ett måste. Med inbyggd Wi-Fi överför man bilderna direkt från kameran* till olika molntjänster, inklusive irista från Canon, och kan skapa gallerier online för att dela med släkt och vänner. EOS 1300D kan också anslutas till Canons Connect Station CS100, där bilderna lagras och kan delas på ett enkelt sätt.

EOS 1300D - viktiga egenskaper:

  • Ta bilder som sticker ut från mängden
  • Anslut och dela bilderna på ett enkelt sätt
  • Utforska egna kreativa sidor i fotografier och filmer
  • Fånga detaljerna på ett säkert sätt
  • Börja den fotografiska resan med Canon

Säljstart April 2016
Rekommenderat pris inkl. moms (exkl. moms)
EOS 1300D body, 3650 kr (2920 kr)
EOS 1300D18-55, 4170 kr (3336 kr)
EOS 1300D 18-55, IS 4690 kr (3752 kr)* Överföring direkt från kameran via trådlös router