Canon ME200S-SH – det bästa från Cinema EOS, prisvärd, kompakt och flexibel

Canon, marknadsledare inom digital bild, presenterar ME200S-SH, en kompakt och flexibel professionell filmkamera med Canons lovordade Dual Pixel CMOS autofokussystem. ME200S-SH kan användas för allt från broadcast och filmproduktioner till vetenskaplig forskning och naturdokumentärer. Kameran levererar professionella, högkvalitativa filmer i Full HD även i svaga ljusförhållanden. Det senaste tillskottet i Canons professionella kamerasortiment kombinerar några av de bästa funktionerna från den berömda Cinema EOS-serien, och har samma formdesign, flexibilitet och hantering som modellen ME20F-SH.

ME200S-SH med CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S Cine-objektiv med servodrift


Oändliga möjligheter
ME200S-SH har en Super 35mm CMOS-sensor med 8,29 megapixlar, samma enastående bildkvalitet som i Cinema EOS-serien och levererar samma imponerande resultat. Dokumentärfilmare och forskare kan ta exceptionellt klara och skarpa filmer i Full HD tack vare Canons översamplingsteknik i sensorn. Förmågan att spela in Full HD-filmer upp till 50p/59,94p vidgar också kamerans användningsområde till både sport, naturliv och övervakning.

ME200S-SH stöder Canon Log, som innebär att kameran har upp till 12 stegs dynamiskt omfång för att säkerställa att detaljerna bibehålls både i starkt belysta och skuggiga områden. Canon Log ger ytterligare frihet för alla som använder EOS C100 Mark II eller EOS C300 Mark II och underlättar matchning av tagningar vid efterbearbetningen. Nya ME200S-SH har också stort dynamiskt omfång (läget Wide DR), så att inspelningen kan användas direkt från kameran med liten eller ingen gradering, något som gör efterbearbetningen ännu snabbare.

Kameran har EF-fattning med Cinema-lås och kan då användas med många olika kompatibla Canon EF-, EF-S- och Cine-objektiv med servodrift. CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S är ett Cine-objektiv med servodrift som lanseras samtidigt som kameran ME200S-SH, och är en perfekt kompakt och lätt följeslagare, där zoom och fokusering kan styras via Canons fjärrkontroll RC-V100.

Fulländad kontroll
ME200S-SH ger jämn, snabb, högpresterande kontinuerlig autofokus via DAF (Dual Pixel CMOS Autofocus), ett högeffektivt AF-system utvecklat av Canon och som gör det enkelt att spela in rörliga objekt vid sportevenemang och i naturen. Egna inställningar för Bildstil innebär att man kan förinställa och lagra inställningar och starta inspelningen i en stil man föredrar – direkt när kameran sätts igång.

Enastående resultat i allt från dagsljus till nästan helt mörker
ISO-omfånget motsvarar 320–204 800, så att kameran kan användas på ett flexibelt sätt i svåra eller svaga ljusförhållanden, till exempel på sportarenor eller vid naturscener nattetid. Kameran har ett inbyggt, indragbart infrarött spärrfilter som utökar kamerans kapacitet ännu mer vid inspelning i riktigt svagt ljus eller när det naturliga ljuset försvinner, och scenen kan då tas i infrarött ljus.

Kompakt och flexibel för riktigt begränsade utrymmen
ME200S-SH har samma designarkitektur som ME20F-SH och innehåller avancerade bildbehandlingsfunktioner i ett kompakt hus. Den öppnar mängder av nya tagningsmöjligheter och tack vare sin storlek kan den enkelt placeras högt på sportarenor, inuti fordon, på robotliknande enheter och även fästas på drönare. Det här är en flexibel, perfekt kamera som kan användas i begränsade utrymmen, på konkreta platser och i ovanliga eller finkänsliga lägen. Att ME200S-SH kan fjärrstyras ger ännu större kreativ frihet, särskilt när det gäller filmmakare som jobbar med natur- och djurliv och inte vill störa sina objekt.

Anslutningsalternativ för enskilda arbetsflöden
ME200S-SH kan användas för inspelning på tredjepartsenheter och passar direkt in i befintliga arbetsflöden. HDMI- och 3G/HD-SDI-utgångarna ger till exempel enkel anslutning till skärmar och inspelningsenheter. Kameran har också flera kontakter för fjärrkontroll och den är kompatibel med Canons RC-V100, för fullständig fjärrstyrning av kameran.

ME200S-SH – viktiga egenskaper:

  • Högkvalitativa resultat i Full HD
  • Fantastisk prestanda i svagt ljus
  • Avancerade reglage för autofokus och bildbehandling
  • Enkel fjärrinställning och -installation
  • Flexibel konfiguration

Säljstart: september 2016
Rekommenderat pris inkl. moms 52 990 kr (exkl. moms 42 392 kr)