Canon lanserar kompakt Cine-objektiv med servodrift

Canon, marknadsledare inom digital bild, presenterar CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S, ett nytt Cinema EOS-objektiv med servodrift. Det är framtaget för professionella filmare och avancerade amatörer och är ett tillskott i serien som sedan tidigare innehåller objektiven CN7x17 och CN20x50. Objektivet ger enastående resultat tack vare perfekt balans mellan hantering, precision och kvalitet.

CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S.jpg

CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S


Servofunktionen drivs via kontakter på EF-fattningen och stöder handhållen tagning. Som tillval lanserar Canon dessutom ZSG-C10, ett speciellt zoomgrepp som passar handhållna riggar perfekt. Och helt kostnadsfritt finns nu också en firmware-uppgradering för Cine-objektivet CN7x17, som innehåller Dual Pixel CMOS AF, Push Auto bländarinställning och One Shot AF eller kontinuerlig AF tillsammans med Canons kameror Cinema EOS C100 och C300*.

Enastående 4k optisk prestanda
CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S bygger på Canons välkända kunskap inom optisk design och avancerade tekniker, har en upplösning som matchar 4k och levererar exceptionellt högkvalitativa bilder. Brännvidden 18-80 mm motsvarar 4,4x zoomintervall med stabil T4,4 i hela zoomomfånget, från bildens mitt ut till kanterna. Canons tre bildstabiliseringslägen gör objektivet helt stabilt, även vid handhållen inspelning – perfekt vid till exempel bröllopsinspelningar. CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S har dessutom en 9-bladig bländare, som ger en mycket fin bakgrundsslöja, är färgbalanserat och matchar andra Cinema EOS-objektiv.

Den perfekta följeslagaren för ensamfilmare
CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S väger bara 1,2 kg, är Canons hittills minsta och lättaste Cine-objektiv med servodrift – idealiskt för alla som filmar på fältet, till exempel nyhetsinslag och vid intervjuer. Kompakt storlek och lätt vikt innebär att det också kan användas för att filma med drönare eller i diskreta eller begränsade lägen. Objektivet är mycket lätthanterligt, objektivbyte behövs inte och det öppnar många tagningsmöjligheter för ensamfilmare.

Utmärkt prestanda
CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S har fantastisk servodrift. Servoenheten är inbyggd i objektivet och zoomhanteringen sker med hög precision. Dokumentärfilmare och andra filmmakare får maximal hastighet och svarsvillighet med flexibel växling mellan auto- och manuell fokusering och zoom. Zoomgreppet ZSG-C10 är ett perfekt tillbehör för alla som filmar i utmanande situationer med kameran på axeln eller handhållet. Greppet fästs på objektivets sida och ger enkel zoomhantering.

Det interna fokussystemet i tre grupper minskar förändringen av bildvinkel (s.k. breathing) vid fokusering. Att ändra fokus utan att förlora betraktningsvinkeln går snabbt och underlättar för alla som filmar snabba händelseförlopp, till exempel i reklamsammanhang eller i företagsfilmer.

Säljstart: Q4 2016
Rekommenderat pris inkl. moms: 60 490kr (exkl. moms 48 392kr)* Funktionerna i firmware-uppdateringen beror på kamera – kompatibilitet med kamerorna Cinema EOS C100 och C300 i originalversion och i Mark II-versioner
Läs nästa

Canon PowerShot SX70 HS – med kraftfull 65x zoom

Canon presenterar PowerShot SX70 HS, en bridgekamera med kraftfull 65x optisk zoom motsvarande 21–1365 mm brännvidd, med samma utseende och hantering som vanliga systemkameror, en 7,5 cm vinklingsbar LCD-skärm, 20,3 megapixels sensor och 4k Ultra High Definition-film. Det är en idealisk allt i ett-kamera för all slags fotografering, utan att behöva ta med sig flera objektiv