Canon uppdaterar firmware för produkter på NAB 2016, bland annat Canon Log3 för EOS C300 Mark II

Canon, marknadsledare inom digital bild, meddelar att firmware-uppgraderingar för flera produkter kommer att visas på NAB 2016. Uppdateringarna gäller ett antal funktioner för professionella användare, inklusive förbättrat arbetsflöde, enkel hantering, fokus- och objektivkorrigering, färgrymd och kreativ flexibilitet för produkter i sortimenten Cinema EOS, HD-video och 4k-referensdisplay.

Firmware-uppdateringar:

  • För den digitala filmkameran EOS C300 Mark II: stöd för olika funktioner som till exempel tagning med Canon Log3, förstoring i sökaren under inspelning, fokusguide med fasta EF Cine-objektiv, Push Auto bländarinställning och zoomfunktion på greppets joystick med de nya objektiven i Compact servo- och Cine servo-serierna, Canon Dual Pixel CMOS AF (DAF) med objektiven Compact servo 18-80mm och Cine servo 17-120mm, ACES 1.0 utdata, uppdateringar för korrigering av periferibelysning och övergripande bildförbättringar som brusreducering i svagt ljus för Canon Log2

  • För den digitala filmkameran EOS C100 Mark II: olika funktioner som till exempel Push Auto bländarinställning och zoomfunktion på greppets joystick med de nya objektiven i Compact servo- och Cine servo-serierna, Canon DAF med objektiven Compact servo 18-80mm och Cine servo 17-120mm samt korrigering av periferibelysning och valbar inaktivering av mikrofon

  • För 4k-referensdisplayen DP-V2410: stöd för ARRI Log C och ARRI metadata, bättre displaykontrast och dynamiskt omfång, stöd för Canon Log3 och Hybrid Log Gamma samt visning av insignalen SMPTE 2084 på den vågformiga displayen

  • För 4k-referensdisplayen DP-V3010: bättre displaykontrast och dynamiskt omfång, stöd för Canon Log3 och Hybrid Log Gamma samt visning av insignalen SMPTE 2084 på den vågformiga displayen

  • För objektivet CINE-SERVO 17-120mm: kompatibilitet med Canons DAF funktion i kamerorna EOS C300 Mark II och EOS C100 Mark II

  • För videokameran ME20F-SH: stöd för ytterligare 19 EF- och CINE-objektiv, något som ger fler kreativa möjligheter inom många tillämpningsområden, inklusive TV- och filmproduktion

  • För de professionella videokamerorna XA35 och XA30 samt för videokameran LEGRIA HF G40: ett nytt MP4-filformat med 8 Mbit/s (720/59,94p, 50p) som innebär att man kan filma i låga bithastigheter

  • För de professionella videokamerorna XF305 och XF300: nya fotograferingsmetoder för större kreativ flexibilitet, gammainställning med stort dynamiskt omfång (Wide DR, 600 %), högdagerprioritet och signal /brusprioritet

  • För 4k-videokameran XC10: nytt MP4-filformat i HD, bättre AF-hastighet samt slutartidsalternativ för flimmerreducering