Canon uppdaterar firmware för produkter på NAB 2016, bland annat Canon Log3 för EOS C300 Mark II

Canon, marknadsledare inom digital bild, meddelar att firmware-uppgraderingar för flera produkter kommer att visas på NAB 2016. Uppdateringarna gäller ett antal funktioner för professionella användare, inklusive förbättrat arbetsflöde, enkel hantering, fokus- och objektivkorrigering, färgrymd och kreativ flexibilitet för produkter i sortimenten Cinema EOS, HD-video och 4k-referensdisplay.

Firmware-uppdateringar:

  • För den digitala filmkameran EOS C300 Mark II: stöd för olika funktioner som till exempel tagning med Canon Log3, förstoring i sökaren under inspelning, fokusguide med fasta EF Cine-objektiv, Push Auto bländarinställning och zoomfunktion på greppets joystick med de nya objektiven i Compact servo- och Cine servo-serierna, Canon Dual Pixel CMOS AF (DAF) med objektiven Compact servo 18-80mm och Cine servo 17-120mm, ACES 1.0 utdata, uppdateringar för korrigering av periferibelysning och övergripande bildförbättringar som brusreducering i svagt ljus för Canon Log2

  • För den digitala filmkameran EOS C100 Mark II: olika funktioner som till exempel Push Auto bländarinställning och zoomfunktion på greppets joystick med de nya objektiven i Compact servo- och Cine servo-serierna, Canon DAF med objektiven Compact servo 18-80mm och Cine servo 17-120mm samt korrigering av periferibelysning och valbar inaktivering av mikrofon

  • För 4k-referensdisplayen DP-V2410: stöd för ARRI Log C och ARRI metadata, bättre displaykontrast och dynamiskt omfång, stöd för Canon Log3 och Hybrid Log Gamma samt visning av insignalen SMPTE 2084 på den vågformiga displayen

  • För 4k-referensdisplayen DP-V3010: bättre displaykontrast och dynamiskt omfång, stöd för Canon Log3 och Hybrid Log Gamma samt visning av insignalen SMPTE 2084 på den vågformiga displayen

  • För objektivet CINE-SERVO 17-120mm: kompatibilitet med Canons DAF funktion i kamerorna EOS C300 Mark II och EOS C100 Mark II

  • För videokameran ME20F-SH: stöd för ytterligare 19 EF- och CINE-objektiv, något som ger fler kreativa möjligheter inom många tillämpningsområden, inklusive TV- och filmproduktion

  • För de professionella videokamerorna XA35 och XA30 samt för videokameran LEGRIA HF G40: ett nytt MP4-filformat med 8 Mbit/s (720/59,94p, 50p) som innebär att man kan filma i låga bithastigheter

  • För de professionella videokamerorna XF305 och XF300: nya fotograferingsmetoder för större kreativ flexibilitet, gammainställning med stort dynamiskt omfång (Wide DR, 600 %), högdagerprioritet och signal /brusprioritet

  • För 4k-videokameran XC10: nytt MP4-filformat i HD, bättre AF-hastighet samt slutartidsalternativ för flimmerreducering
Läs nästa

CANON TILLDELAS SEX UTMÄRKELSER FÖR KAMEROR OCH TILLBEHÖR AV TIPA 2018

Canon meddelar stolt mottagandet av sex utmärkelser från TIPA (Technical Image Press Association). TIPA representerar 30 branschtidskrifter i 15 länder från fem kontinenter och är en av världens ledande pressorganisationer för foto och bildbehandling. Första gången Canon hyllades av TIPA var 1991 och i år är det 24:e året som Canon fått erkännanden för sina tekniska innovationer inom fotobranschen. Juryn träffas årligen för att diskutera de senaste bildbehandlingsprodukterna, och allt från innovation, användning av spetsteknik till design och övergripande produktkvalitet tas med i utvärderingen – för att kunna välja ut och uppmärksamma de allra bästa produkterna i branschen.