Canon skapar nya möjligheter med fler tillbehör för alla EOS-användare

Canon, marknadsledare inom digital bild, lanserar två nya tillbehör till kamerasystemet EOS – blixtaggregatet Speedlite 600EX II-RT och den riktade stereomikrofonen DM-E1 – som ger fotografer och filmare nya möjligheter och kreativa idéer. Speedlite 600EX II-RT är en kraftfull, högpresterande blixt för noggrann styrning av ljussättningen, perfekt vid tagningar med snabb bildfrekvens, till exempel på sportevenemang, bröllop eller röda mattan. DM-E1 är Canons första externa mikrofon för EOS-systemet och skapar högkvalitativt ljud som kompletterar kvalitetsfilmer tagna med kompatibla EOS-kameror.

Speedlite 600EX II-RT

Riktad stereomikrofon DM-E1


Ljussättning utöver det vanliga med Speedlite 600EX II-RT
Speedlite 600EX II-RT kompromissar inte med prestandan och är en perfekt följeslagare till flaggskeppet EOS-1D X Mark II. Den avfyrar upp till 50 % fler kontinuerliga blixtserier jämfört med föregångaren, och ökningen blir hela 100 % när Speedlite 600EX II-RT används med det nya batteriet CP-E4N*. Den nya och förbättrade tekniken för värmemätning förhindrar överhettning och förlänger blixtserierna.

Med ett ledtal på 60 m vid ISO 100 kan objekt belysas kreativt och exponeras jämnt på många olika avstånd – till exempel för att få med hela bröllopsföljet. Vidvinkeltäckning från 20 mm till 200 mm, eller till 14 mm via den inbyggda adaptern, gör det enkelt att kontrollera hur ljuset sprids runt objektet.

Trådlös slavblixtfunktion möjliggör kreativ ljussättning med separat blixt. Canons radiosignalstyrda blixtsystem ger ännu mer kreativ frihet, eftersom fotograferna kan bygga upp stämningen i en scen från upp till 30 meters avstånd genom att simulera ljus från flera olika riktningar. Upp till 15 Speedlite-aggregat** kan användas tillsammans för separata ljussättningar och ge dramatiska resultat – användbart till exempel för fotografering av interiörer.

Alla som specialiserat sig på porträtt får större frihet att studsa ljuset från väggar och tak med det inbyggda vinklingsbara blixthuvudet SBA-E som ger ett mer naturligt ljus, samtidigt som blixthuvudet kan vridas för att eliminera oönskade skuggor. Nya hårda färgfilter som kan klämmas fast hjälper till att balansera blixten med omgivande ljus ytterligare.

Enastående ljudkvalitet med den riktade stereomikrofonen DM-E1
DM-E1 är en kompakt, riktad mikrofon med exceptionell prestanda och högkvalitativt ljud som matchar visuella intryck och kompletterar filmer tagna med EOS-kameror.

DM-E1 har en klassisk shotgun-design och tre riktade ljudupptagningslägen. Monoinspelningsläget lämpar sig bäst för ljudupptagning direkt framför kameran, till exempel från en reporter eller presentatör, och ger viss isolering från andra ljud i omgivningen. Växling till lägena 90 och 120 grader ger stereoljud för källor som är utbredda över större områden, till exempel en orkester i ett konserthus.

Inbyggt stativfäste med elastisk upphängning säkerställer att ljud från kamerahantering och zoomning reduceras effektivt, och ett vindskydd förhindrar störande vindljud. Med ljudfrekvensupptagning på 50 Hz till 16 kHz har mikrofonen ett brett tonomfång, och signal-/brusförhållandet 66 dB och känsligheten -42 dB tyder på en känslig mikrofon med minimal ljudförvrängning.

Riktigt kompakt och redo för inspelningar på resande fot
DM-E1 är en av de minsta och lättaste mikrofonerna i sin klass, perfekt att ta med på resan, och med 35 mm ljudutgång kan den användas med många olika kompatibla Canon EOS-kameror***.

Speedlite 600EX II-RT – viktiga egenskaper:

  • Filma/fotografera snabbare och under längre tid
  • Pålitliga prestationer både fäst på kameran och separat
  • Kreativt med separat ljussättning från alla riktningar via trådlös radiosignalstyrning
  • Kraftfull prestanda med ledtal 60 (m, ISO 100)
  • Lättanvänd med intuitiva reglage och en informationsdisplay

DM-E1 – viktiga egenskaper:

  • Kompakt shotgun-design
  • Shotgun, 90o och 120o stereoupptagningslägen
  • Frekvensområde 50 Hz till 16 kHz
  • 66 dB signal-/brusförhållande, känslighet -42 dB
  • CR2032 litiumbatteri

DM-E1: Rekommenderat pris inkl. moms 3680 kronor (exkl. moms 2944 kronor)
Speedlite 600EX II-RT: Rekommenderat pris inkl. moms 7170 kronor (exkl. moms 5736 kronor)* Jämfört med att använda det tidigare externa batteriet CP-E4
** Speedlite 600EX II-RT kan användas tillsammans med andra trådlösa blixtaggregat, till exempel Speedlite 430EX-III RT
*** EOS-kameror med 3,5 mm stereoingångar är kompatibla, förutom att EOS-1D Mark IV och EOS 550D inte rekommenderas eftersom de inte har manuell volymkontroll