Canon presenterar världens första AF-objektiv med en inbyggd Macro Lite* – objektivet EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM

Canon, marknadsledare inom digital bild, lanserar EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM, ett nytt makroobjektiv för kamerorna i EOS M-serien. Objektivet är kompakt och lätt, har oöverträffad makrokapacitet och innehåller världens första inbyggda Macro Lite**, som tar bort skuggor och mörka partier. Det har klassledande förstoring, kan fokusera på objekt så nära som 13 mm och väger bara 130 gram. EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM är också världens lättaste makroobjektiv*** för spegellösa kameror med utbytbara objektiv. Objektivet är överlägset när det gäller att fånga detaljrikedom och färg, oavsett om en god maträtt ska fotograferas och delas på Instagram™ eller om det gäller en vacker detalj på en vårblomma.


Med inbyggd Macro Lite kommer du så nära du vill, utan att behöva kompromissa med ljusförhållandena. Macro Lite används för att belysa små objekt på nära håll och styrs via en knapp på objektivet för ljus på ena eller båda sidorna, när du vill ändra ljusstyrka och riktning för att skapa dramatiska ljussättningar. Själva designen reducerar också de skuggor som både kameran och objektivet orsakar.

Förstora varenda detalj
Objektivet har både naturlig förstoring 1,0x och supermakroläge 1,2x och kan fokusera upp till 13 mm.

Canons optiska bildstabilisator reducerar kameraskakningarna vid handhållen tagning och levererar skarpa bilder, och tillsammans med teknik för hybridbildstabilisering korrigeras även den vertikala kameraskakningen, som oftast ger oskärpa vid makrofotografering.

EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM är världens första AF-objektiv som kan fokusera både oändligt och med 1,2x förstoring****. Förutom den exceptionella makroprestandan har objektivet en 7-bladig cirkelformad bländare som ger attraktiv bakgrundsslöja och 45 mm brännvidd (motsvarande 35 mm), för flexibel porträttfotografering och vidvinkeltagning utan att du behöver byta objektiv. Den nästan ljudlösa fokuseringen och stegmotorns tysta gång tar bort oönskade ljud när du ändrar fokus och förflyttar dig mellan olika tagningar.

EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM – viktiga egenskaper:

  • Skapa fantastiska makrobilder med unik, inbyggd Macro Lite
  • Kom närmare och visa detaljrikedomen på ett nytt sätt
  • Knivskarpa bilder med hybridbildstabilisering och unik utformning
  • Kompakt, elegant design som matchar EOS M
  • Enkel inspelning av jämna filmer

Rekommenderat pris inkl. moms 3580 kronor (exkl. moms 2864 kronor)* Bland autofokusobjektiv för kameror med utbytbart objektiv (systemkameror eller spegellösa kameror). I maj 2016, enligt Canons undersökning.
** Bland autofokusobjektiv för kameror med utbytbart objektiv (systemkameror eller spegellösa kameror). I maj 2016, enligt Canons undersökning.
*** Bland makroobjektiv för kameror med utbytbart objektiv (systemkameror eller spegellösa kameror). I maj 2016, enligt Canons undersökning.
**** Bland autofokusobjektiv för kameror med utbytbart objektiv (systemkameror eller spegellösa kameror). I maj 2016, enligt Canons undersökning.