Kliv in i Canons värld och se smart bildbehandling på photokina 2016

Canon, marknadsledare inom digital bild, presenterar planerna för photokina 2016 i Köln, där allt från Canons utrustningar till digitala tjänster och utskrifter kommer att demonstreras. Canon förnyar ständigt möjligheterna inom bildbehandling och stegen på den fotografiska resan – både för konsumenter och yrkesutövare. På photokina 2016 visas den nya EOS 5D Mark IV för första gången i Europa. Och här visas också hela PIXMA-serien och fotobokstjänsten hdbook, som skriver ut och binder personliga fotoböcker med professionell kvalitet.

”Canons målsättning är att inspirera och möjliggöra för fotografer att fånga, lagra, skriva ut och dela sina upplevelser via det universella bildspråket”, säger Alessandro Stanzani, Executive Vice President för Consumer and Professional Imaging, Canon Europe. ”Det känns spännande att få visa våra smarta bildbehandlingsprodukter på photokina, och vår förhoppning är att kunna inspirera fotografer i jakten på bilden.”

Utforska det universella bildspråket
Besökare i montern kan kliva in i en fantastisk värld med inspirerande bilder och får på en 180°-skärm uppleva Canons fängslande varumärkeskampanj City Surfing. Monterns fyra huvudzoner kommer att sporra besökarna att fånga, lagra och dela sina livshändelser med hjälp av enastående bildframställningar. Seminarieprogrammet ger den kunskap som behövs för att få fram spännande bilder via olika fotostilar och tekniker. Bland presentatörerna finns Canons ambassadör Thorsten Milse och sportfotografen Samo Vidic.

Jakten på bilden
Flera nya imponerande och spännande produkter visas i zonen ”Capture”, och där finns också möjlighet att för första gången hålla i och testa EOS 5D Mark IV. Canon har kameror för alla olika behov, oavsett om det gäller professionell fotografering av svårfångade djur på en safari, eller föräldrarnas försök att dokumentera barnets första steg. Våra produktexperter finns till hands för att hjälpa besökarna som vill utvecklas som fotografer eller är på jakt efter den perfekta bilden.

Från tagning till utskrift
Dela passionen för fotografering och bilderna med hela världen – digitalt eller fysiskt. I zonen ”Store and Manage” visas Canons innovativa digitala tjänster, bland annat irista och Lifecake. irista är en central och säker plats där man kan packa upp sina fotominnen och lägga in fotografier. Här lagras fotografierna i originalkvalitet, med intelligent märkning om vad de föreställer – från solnedgångar till sport. Allt blir bekvämt att hitta och här finns också fotobokstjänsten hdbook som skapar fina fotoböcker på bara några minuter.

Med appen Lifecake kan man spåra milstolparna för sina barn. Lifecake hjälper till att lagra och dela speciella ögonblick, så att släkt och vänner enkelt kan njuta av dem. I zonen ”Print and Share” finns de senaste PIXMA-skrivarna och även serien PIXMA PRO – för bekväm utskrift av fantastiskt högkvalitativa bilder. Canons skrivare använder utskriftstekniker och bläck av världsklass för att omvandla digitala bildbibliotek till högkvalitativa utskrifter. I montern jobbar också bläckstrålefotoskrivaren imagePROGRAF PRO-1000, och visar den genomslagskraft och magik en högkvalitativt utskriven bild kan ge.

Investering i enastående bildkvalitet
Produkterna som visas på photokina använder tekniker som utvecklats av Canon, framtagna för att uppnå förstklassig bildkvalitet. Zonen ”Future” utmanar vårt sätt att interagera och utforska bildbehandling i framtiden, och här visas ett antal nya och innovativa tekniker. Med nära 80 års erfarenhet och expertkunskaper inom bildhantering fortsätter Canon att investera i utvecklingen av branschledande tekniker. Där varje teknik tänjer på gränserna för vad som är möjligt idag, imorgon och i framtiden.

Canons monter finns i Hall 3.2.