Canon lanserar XC15 – en professionell, kompakt 4K videokamera med förstklassigt ljud

Canon, marknadsledare inom digital bild, presenterar XC15 – en kompakt 4K- (UHD) och Full HD-videokamera med kapacitet för stillbildstagning. Kameran inriktar sig främst på yrkesgrupper som skapar olika typer av innehåll, till exempel nyhets- och dokumentärfilmare. XC15 följer i fotspåren på den populära modellen XC10 och kombinerar det bästa från föregångaren med nya funktioner, till exempel en mikrofonadapter med dubbla XLR-ingångar och professionell ljudupptagning, snabb autofokus och ett 24p bildfrekvensalternativ för filmmakare.

XC15


Flexibel inspelning, enkel integrering i arbetsflödet
XC15 är den perfekta “B-” eller “C-kameran” för filmproduktion, delvis tack vare dess möjlighet att spela in med Canon Log, som ger samma imponerande 12 stegs (800 %) dynamiska omfång som finns i Canons kamera EOS C500. Videokameran spelar in UHD (3840 x 2160) 4K-video i 25p eller 24p till ett internt CFast 2.0™-minneskort i upp till imponerande 305 Mbit/s, eller i Full HD till ett SD-kort i upp till 50 Mbit/s. Möjligheten att filma i 24p, tillsammans med inställningsalternativet för 'Look’, tilltalar filmmakarna eftersom de enkelt kan integrera tagningar från andra filmkameror och på så sätt förbättra arbetsflödet dramatiskt. Lägena för slutartid och slutarvinkel innebär också att kameraoperatörerna kan jobba på ett mer välbekant sätt.

Uppfyller behoven hos dagens innehållsskapare
För nyhetsfilmare och filmmakare är ljudkvaliteten lika viktig som bilderna och kräver en kamera med fler avancerade ljudalternativ. Global feedback från alla som använder XC10 innebär att den nya modellen XC15 nu har MA-400, en mikrofonadapter som spelar in professionellt ljud via dubbla XLR-ingångar, som tar emot balanserade och obalanserade mikrofoner och kabelbaserat ljud.

Förutom ljudet kommer nyhetsfilmare att tilltalas av möjligheten att ur filmen ta fram 8,29 megapixels stillbilder när kameran används i 4K (UHD) inspelningsläge, för publicering via utskrift eller online. Och när det är av största vikt att spela in avslöjande nyheter är kamerans autofokusering snabb och innehåller ansiktsigenkänning som gör det bekvämt att komponera bilden.

Fler detaljer, även i svagt ljus
XC15 fungerar utmärkt i svaga ljusförhållanden tack vare det stora ISO-omfånget från 100 till 20 000, perfekt för till exempel inspelningar av nyhetsintervjuer i dåligt upplysta lokaler. Och det inbyggda gråfiltret hjälper till när ljuset är alltför starkt. XC15 kombinerar hastighet och kvalitet, har en CMOS-sensor av 1,0-typ och Canons bildprocessor DIGIC DV5, som möjliggör högkvalitativ 4K-video med kort skärpedjup och lågt brus. Kameran har också en 10x optisk zoom med Canons klassledande bildstabiliseringsteknik, som innebär att man kan ta allt från porträtt till stora vidsträckta scener.

Lätt och kompakt, bekväm tagning
Kameran är en kompakt lättviktare och perfekt för att spela in dokumentärer och nyhetsintervjuer, speciellt när man vill ha en annan infallsvinkel från en ovanlig eller trång plats, till exempel i en bil. Kamerahuset är ergonomiskt designat och har ett roterande sidohandgrepp. Den vinklingsbara LCD-touchskärmen ger enkel visning och luppsökaren gör det enklare att filma i starkt ljus eller i ögonhöjd.

Alltid uppkopplad
XC15 har inbyggda dubbla frekvensband och Wi-Fi för direktvisning och bekväm fjärrkontroll via en webbläsare eller smart enhet – ett måste för alla videofilmare.

XC15 – viktiga egenskaper:

  • Ta professionella 4K- och Full HD-videofilmer
  • Professionella dubbla XLR-ljudingångar
  • Professionella funktioner och bekväm integrering i arbetsflödet
  • Diskret och mycket flexibel
  • Enkel att använda

Rekommenderat pris inkl. moms 26 380 kr (exkl. moms 21 104 kr )
Säljstart: September 2016

Ytterligare information