Action i stillbilder och filmsekvenser – Canon presenterar EF 70-300mm F/4-5.6 IS II USM med snabb, tyst USM nanofokusteknik för djur-, natur- och sportfotografering

Canon, marknadsledare inom digital bild, lanserar EF 70-300mm F/4-5.6 IS II USM – ett flexibelt teleobjektiv för både amatörer, avancerade fotografer och filmmakare, som ersätter den tidigare modellen EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM. Objektivet är kompakt, har imponerande 70-300 mm brännvidd, hanterar fotografer i rörelse och många olika objekt på avstånd, oavsett om det gäller sport, djur- och naturliv, action eller filminspelning. Här finns det senaste inom autofokusering och optisk teknik för både stillbilder och filmer och objektivet är ett välkommet tillskott för avancerade användare av EOS System. Det kan antingen användas med APS-C-kameror eller fullformatskameror, från EOS 80D till EOS 6D.


Fantastisk bildkvalitet i varje situation
Canons välkända optiska expertkunskaper ligger bakom den helt nya optiska designen, som använder ett UD-glas för att minska kromatisk aberration och ge skarpa bilder med enastående färg och kontrast. Teleobjektivets nya optiska bildstabilisator i 4 steg minskar kameraskakningar och oskärpa – stativ är alltså inte lika nödvändigt, man kan använda längre slutartider och ändå få skarpa resultat. Den inbyggda USM nanofokustekniken – en banbrytande teknik som först introducerades i EF-S 18 -135mm f/3.5-5.6 IS USM – innebär att EF 70-300mm F/4-5.6 IS II USM ger snabb fokusering, exceptionell spårningshastighet och mjuk, tyst drift. Kombinerat med den flexibla brännvidden är det här ett objektiv för att ta fina porträtt och tempofylld action, både i stillbilder och filmer. Objektivet är perfekt för filmmakare, eftersom USM nanofokustekniken ger filmerna ett naturligt utseende och en härlig känsla. Den tystgående motorn säkerställer att ljudspåren inte störs av fokuseringsljudet och övergångarna blir mjuka när fokus flyttas från ett objekt till ett annat.

Noggrann fokus: informationsdisplay i objektivet
EF 70-300mm F/4-5.6 IS II USM är Canons första objektiv med en elektronisk informationsdisplay i objektivet, perfekt för avancerade fotografer som behöver tagningsinformation i realtid. Inställningarna kan kontrolleras med en snabb titt och visningen inkluderar fokusavstånd, skala för skärpedjup vid olika bländare, kameraskakningar och brännvidd. Displayen ger fotografen mer information, stadigheten vid fotografering i låga vinklar kan kontrolleras och man kan se 35 mm-motsvarigheterna när EOS-kameror med APS-C- och APS-H-format används. Den svarta designen är snygg tillsammans med EOS kamerahus och den praktiska 67 mm filtergängan och icke-roterande frontlins gör att objektivet är praktiskt och kompatibelt med filter.

EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM – viktiga egenskaper:

  • Kom närmare och låt objektet fylla rutan
  • Högpresterande fokusering för foton och filmer
  • Alltid informerad, med inbyggd informationsdisplay i objektivet
  • Överlägsen bildkvalitet via avancerad optisk design
  • Kompakt design, ett objektiv som hänger med överallt

Säljstart: november 2016
Pris: 5660 kr inkl moms (exkl. moms 4528kr)