Canons nya spegellösa flaggskepp EOS M5 – en liten kamera med stor kraft

Canon, marknadsledare inom digital bild, presenterar EOS M5, en kompakt spegellös kamera med prestanda som en traditionell systemkamera. EOS M5 har som första kamera i EOS-serien Canons processor DIGIC 7, för bästa bildbehandlingsteknik. Kameran har också en 24,2 megapixels APS-C CMOS-sensor och Dual Pixel CMOS AF som ger skarpa foton och dynamiska filmer med biokänsla. EOS M5 är en milstolpe för Canons spegellösa kameraserie och den perfekta följeslagaren för avancerade fotografer, eller som ett alternativ till systemkameror i mellansegmentet.

EOS M5

EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM


Samtidigt lanseras objektivet EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM, ett perfekt allroundobjektiv för EOS M-kameror, med flexibel 8,3x optisk zoom och bildstabilisator i 4 steg för skarpa handhållna tagningar. Objektivet har topprestanda, men väger bara 300 gram och hänger bekvämt med överallt.

Styrka, precision, prestanda
EOS M5 fångar färgnyanser och ljus på ett fantastiskt sätt tack vare DIGIC 7-processorn, som också ger bättre bildbearbetningskraft, mindre brus, fler detaljer och fylligare toner. Kombinerat med Dual Pixel CMOS AF kan spontana ögonblick frysas, och DIGIC 7 hanterar igenkänning och spårning av objekt så att kameran kan låsas på objekt längre och mer exakt, både för stillbilder och filmsekvenser. DIGIC 7 ger den allra bästa fotoupplevelsen och bättre skärpa och prestationer, vare sig det gäller semesterbilder eller professionella tagningar.

24,2 megapixels sensor ser till att ljusstarka ögonblick kan dokumenteras bekvämt – från sommaren soliga dagar till motiv i motljus.

Sensorn innehåller mikrolinser utan mellanrum för att maximera sensorområdet, öka pixlarnas ljuskänslighet och göra kameran mindre mottaglig för digitalt brus. Sensorn innehåller liknande tekniker som i den välkända EOS 80D. Den förbättrar även det dynamiska omfånget och ger redigeringsfrihet för fina skuggor och kontraster. Där det krävs kort skärpedjup, till exempel vid porträttfotografering eller kreativa uttrycksformer, förenklar kamerans APS-C-sensor jobbet. Med ISO-värden upp till hela 25600 hanterar EOS M5 ljuset enkelt och klarar alla tagningar även under ovanliga förhållanden.

Som fotograf kan man alltid ändra kamerainställningarna, men inte alltid påverka motivet. EOS M5 är startklar på bara en sekund och tar bildserier på 7 b/s eller 9 b/s med fast autofokus – perfekt för allt från djur i rörelse till snabba sporthändelser. Kamerans stabilisering i fem axlar ger stadiga Full HD 60p-filmer, även när objektiv utan bildstabilisering används, och filmerna blir naturligtvis ännu stadigare med objektiv som har dynamisk bildstabilisering.

Genomtänkt design
Kamerans inbyggda, stora och elektroniska sökare har placerats centralt, precis som på traditionella systemkameror. Sökaren har hög upplösning och 120 bilder per sekund i uppdateringsfrekvens, för maximal komfort. När sökaren används kan LCD-touchskärmen omvandlas till en pekplatta för att med tummen kunna ändra AF-punkt eller AF-zon, ungefär som multirattens joystick-funktion på en traditionell systemkamera. LCD-touchskärmen fungerar i övrigt som portal till samtliga inställningar. Med flera anpassningsbara yttre knappar har fotografen hela kontrollen och det finns också en ny ratt för enkel exponeringskontroll via tummen. Med objektivadaptern EF-EOS M kan EOS M5 använda över 80 EF-objektiv, utan prestanda- eller kvalitetsförlust.

Alltid ansluten
Förutom Wi-Fi- och NFC har EOS M5 Bluetooth®-anslutning*, som skapar en konstant uppkoppling mellan användarens smartphone och kamera. Via en smartphone kan man visa och överföra bilder utan att behöva ta upp kameran ur väskan, eftersom Bluetooth®-anslutningen automatiskt växlar till Wi-Fi när så behövs. Funktionen kan också användas för att förvandla en smartphone till en enkel, strömsnål fjärrkontroll för längre fjärrtagningar som kräver snabb avtryckning, till exempel vid fotografering av djur och natur.

Alltid perfekt kvalitet – EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM
Objektivet EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM är en flexibel 8,3x optisk zoom som ger frihet att använda vidvinkel eller ta närbilder – utan att behöva byta objektiv. Med bildstabilisator i fyra steg minimeras kameraskakningarna i svagt ljus, även vid handhållen tagning. Perfekt för att till exempel fotografera stadsvyer kvällstid. Dynamisk bildstabilisering säkerställer stadiga tagningar under rörelse och fungerar med kamerans digitala stabilisering i 5 axlar för skarpa och tydliga resultat. EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM är ett pålitligt allroundobjektiv med stegmotorteknik för nära nog ljudlös fokusering och det har en 8-bladig cirkelformad bländare.

EOS M5 – viktiga egenskaper:

  • Kompromisslös EOS-kvalitet i ett lätt kamerahus
  • Effektiv för spontana ögonblick
  • Perfekt för kreativ filminspelning
  • Utnyttja kraften och flexibiliteten hos EOS
  • Dela bilder och filmer med hela världen – direkt

EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM – viktiga egenskaper:

  • Flexibelt och kraftfullt objektiv för alla olika tillfällen
  • Ger skarpa stillbilder och stadiga filmer
  • Mjuk, tyst STM-fokusering vid filmning
  • Perfekt följeslagare till EOS M
  • Ta fina porträtt med vackert suddig bakgrund

Säljstart:
EOS M5 – november 2016
EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM – december 2016

Priser:
EOS M5 + EF-EOS M ADAPTER 11030 kr inkl. moms (exkl. moms 8824 kr)
EOS M5 + EF-M 15-45mm f/3.5 - 6.3 IS STM + EF-EOS M ADAPTER 12200 kr inkl. moms (exkl. moms 9760 kr)
EOS M5 + EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM + EF-EOS M ADAPTER 14640 kr inkl. moms (exkl. moms 11712 kr)
EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM 4870 kr inkl. moms (exkl. moms 3896 kr)* Utrustad med energisnål Bluetooth®-teknik Bluetooth®-märket och dess logotyper är registrerade varumärken som ägs av Bluetooth SIG, Inc. och Canons användning av sådana märkningar sker på licens. Övriga varumärken och märkesnamn tillhör respektive ägare.