Canon omdefinierar vardagen i nordisk kampanj

Canon Norden lanserar idag ”Redefine Ordinary” på den nordiska marknaden. Kampanjen går ut på att inspirera unga vardagsfotografer att ta nästa steg i fotograferandet genom att hitta sin inspiration i just vardagen. Kärnan i kampanjen är en film i samarbete med UncleGrey och Newland, och fyra ”tutorials” som kommer att synas på Instagram, Youtube och Facebook i Norge, Danmark, Finland och Sverige

EOSSYSTEM30thlogo_color.jpg


– Våra nya kompakta systemkameror ligger till grund för kampanjen – en kameraserie i mindre och lättare format men med samma manuella inställningsmöjligheter och kraft som en traditionell systemkamera. Huvudsyftet med kampanjen är inte att prata produktfördelar utan att inspirera en målgrupp som är intresserad av bild och film och vill ta steget upp och vara mer kreativ i sitt bild- och filmskapande, säger Sophie Psarris ansvarig för kampanjen på Canon.

Filmerna i kampanjens hjärta bygger på den urbana målgruppens vardagsliv. 20 unga nordiska kreativa personer fick vara med och skapa innehållet genom att dokumentera en dag i sina liv på ett mindre vanligt sätt med hjälp av Canon EOS M-serien.  Slutresultatet är producerat av produktionsbolaget Newland och regisserat av Jan Gleie. 

– Vi vill skapa autenticitet i filmen. Därför integrerade vi innehåll direkt från målgruppen med deras egenproducerade material. Det är i vardagen våra berättelser finns, och det finns något spännande i att fånga dem på mindre vanliga sätt, fortsätter Sophie Psarris.

I kampanjen ingår också fyra video ”tutorials” med avsikt att hjälpa målgruppen att utveckla sitt fotograferande, och ta nästa steg som fotograf. Filmerna är framtagna tillsammans två influencers, Kenneth Nguyen, Instagrammare och fotograf, och Nana Hagel som just har bytt från en smartphone till att fotografera med Canonkamera. I filmerna delar de med sig av konkreta tips och råd om bland annat ljussättning, perspektiv, delning och rörelse på ett kul och kreativt sätt.

http://www.canon.se/redefine-ordinary
https://www.youtube.com/playlist?list=PLyiMdNsQVoMarROEEDl2Z7v9sxqTChHak

För mer information, vänligen kontakta:
Helen Iwefors Häggblom, Kommunikationschef
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 85 30
E-post: helen.iwefors-haggblom@canon.se