Utökat dynamiskt omfång och förenklad färggradering – Canon lanserar uppgradering till EOS 5D Mark IV

Canon, marknadsledare inom digital bild, presenterar en uppgradering till EOS 5D Mark IV, efter feedback från sitt globala nätverk av professionella fotografer och filmare. Med uppgraderingen kan Canon Log (C Log) – en grundpelare i Canons Cinema EOS-serie – läggas till i den senaste EOS 5D kameran och ge ett större dynamiskt omfång och enklare färggradering.

EOS 5D Mark IV


C Log har designats för att leverera en 800-procentig ökning i dynamiskt omfång och minimerar detaljförlusten i bildens mörkaste och ljusaste partier. När C Log används i EOS 5D Mark IV levererar en ISO-inställning på 400 det största dynamiska omfånget i 12 steg. Perfekt för tagningar i svåra ljusförhållanden.

C Log ger maximal frihet vid efterbearbetningen och ändrar bildbehandlingsdata efter tagning. Filmare och filmmakare kan alltså enkelt färgmatcha med tagningar som gjort med andra kameror, inklusive alla i Canons Cinema EOS-serie. Tagningar från vilken kamera som helst kan kombineras och färgmatchas i en enda färggraderingsprocess, något som ger en slutgiltig global färg och en helgjuten känsla, oavsett om filmen tagits med olika kameror.

C Log minskar också bruset, speciellt i skuggiga områden som kan uppstå under färggradering. Uppgraderingen gör filmernas färggradering mer flexibel via framställning av korrekta färger med smärre färgpåverkan.

Uppgraderingen är avgiftsbelagd och sker endast via Canons auktoriserade servicenter.