Utökade anslutningsmöjligheter och bättre hjälpfunktioner vid tagning – Canon släpper firmware-uppgradering för professionella displayer

Canon, marknadsledare inom digital bild, uppgraderar firmware för tre av sina professionella 4k-displayer: modellerna DP-V1710, DP-V2410 och DP-V2420. De nya funktionerna ger utökade anslutningsmöjligheter med digitala Cinema-kameror och bekvämare hantering när bilder ska verifieras vid tagningar i HDR-läge (High Dynamic Range), något som förbättrar arbetsflödet på plats väsentligt.

DP-V1710

DP-V2410

DP-V2420


Uppdateringen innebär att 4k RAW-video inspelad med EOS C700 eller EOS C700 GS PL kan ses direkt på displayen med hjälp av bara en 3G-SDI-kabel. Det behövs ingen extern mellanliggande enhet.

Nu kan man få alla bilddata från filminspelningar gjorda med EOS C700, EOS C700 GS PL och EOS C300 Mark II genom att visa bildinställningsvärden från den anslutna kameran och dess metadata. Dessutom kan displayen visa filmbildförhållandet 2.39:1 för specialtagningar med en digital Cinema-kamera som har ett anamorfiskt objektiv. Alla dessa nya funktioner gör det bekvämare när bilder ska verifieras under tagning.

Man behöver heller inte längre lägga till någon LUT (LookUp Table) för att verifiera video, något som underlättar hanteringen enormt. En ARRI digital Cinema-kamera kan enkelt anslutas till DP-V170, DP-V2410 eller DP-V2420, så att LOG C-video kan visas i HDR.

Dessutom kan en enstaka 4k videobild ses samtidigt i både HDR och SDR (Standard Dynamic Range) genom att dela skärmbilden vertikalt längs mitten och här finns också möjlighet att göra en nerskalad jämförelse sida vid sida av samma bild. Färger kan överlagras på HDR-video, med den färg som är beroende av videoområdets faktiska ljusstyrka, något som möjliggör visuell verifiering av luminansdistributionen.

Firmware-uppgraderingen kommer att finnas tillgänglig i maj 2017. En demonstration av de nya funktionerna ges i Canons monter (C4325) på NAB (National Association of Broadcasters Show) i Las Vegas den 24-27 april 2017.