Utveckling och inspiration i fokus när Canon on Tour besöker Scandinavian Photo Expo i Göteborg.

Canon, marknadsledare inom digital bild meddelar att eventet Canon on Tour* besöker Scandinavian Photo Expo i Göteborg 12-13 maj. Eventet vänder sig till alla som vill utvecklas som fotograf eller filmare, oavsett nivå eller inriktning. Hur kan dina bilder i sociala medier skapa affärsmöjligheter, hur tar du steget från stillbild till video, vill du testa att fotografera nya motiv? Detta är något av det som besökarna erbjuds kunskap och inspiration om. Peter Holgersson, Emelie Lager, Jonas Classon, Nicolai Brix och Christina Nørdam Andersen är några av de kreativa fotografer och filmare som delar med sig av sina kunskaper och historier på plats.

Pressmeddelande-Canon-on-Tour-besöker-Göteborg.jpg

Berättelser förmedlas och skapas på plats
Canon on Tour är en mötesplats för alla som har en passion för både still – och rörliga bilder. Under eventet kommer besökarna att kunna lyssna på inspirerade föreläsningar och ta del av berättelserna bakom bilderna, filmerna och framgångarna i sociala medier. Under båda dagarna finns det också möjlighet att, tillsammans med de medverkande Canonfotograferna, testa bl. a porträttfotografering eller att fotografera med teleobjektiv utomhus.

  • Med Canon on Tour får vi möjlighet att bidra till att besökarna utvecklas. Vi vill också inspirera dem till att utforska nya områden och nya sätt att fotografera och filma. Eventet erbjuder inspiration inom flera olika kategorier såsom sociala medier, natur och porträtt och det är extra roligt att kunna erbjuda en bredd i Göteborg, då det är första gången vi har Canon on Tour här, säger Erik Ström, Nordic Pro Director på Canon

Personliga möten med fotografer, filmare och social media influencers
Som besökare på Canon on Tour har man möjlighet att komma nära de fotografer och filmare som deltar, dels genom de berättelser de förmedlar i sina föreläsningar och work shops men även personligen i Canons monter. Under eventet i Göteborg deltar:

Emelie Lager - Frilansfotograf från Göteborg som kommer från en stor konstnärssläkt. Hon har fotat och filmat i hela sitt liv, vid sidan om teckning, måleri, musik och avancerade språkstudier. Hårt arbete under lång tid och att aldrig se några gränser för sin utveckling och livsstil ligger till grund för hennes framgång. Emelie kommer att berätta om hur hon kommit dit hon är idag och varifrån hon får sin inspiration.

Peter Holgersson – Är en av Sveriges mest kända fotografer och har vunnit priser vid ett flertal tillfällen i stora fototävlingar, såsom World Press Photo och Picture of the year international. Peter är en mångsidig fotograf och under Canon on Tour kommer han att fokusera på porträtt och hur du kan skapa starka personliga berättelser.

Christina Nørdam Andersen – Köpenhamnsbaserad fotograf och influencer. Hennes passion för fotograferande startade med Instagram och fotograferandet handlar mycket om att fånga det vackra i vardagslivet. Christina använder sociala medier för att utvecklas som fotograf och för att skapa affärsmöjligheter och hon har idag över 81 000 följare på Instagram, @cirkeline. Detta kommer hon att berätta mer om i sin föreläsning.

Jonas Classon – Har en stor passion för naturfoto och framför allt för fåglar. Under Canon on Tour delar han med sig av sina tips för naturbilder och du kommer också att erbjudas möjlighet att testa Canons teleobjektiv tillsammans med honom.

Nicolai Brix - Har gått från bildjournalistik och stillbilder till att idag arbeta med video. Möjligheten att skapa berättelser är vad som fick honom att ta steget över till video. Idag producerar han sina egna historier och uppdragen sträcker sig från klassiska nyheter till dokumentärer och reklamfilmer. Kom och lyssna till Nicolais historia.

Eventet är kostnadsfritt och hålls i Scandinavian Photos butik i Mölndal.

För mer information, program och anmälan: http://www.canon.se/canon-on-tour/

*Canon on Tour är ett eventkoncept som turnerar runt i Norden. Eventen genomförs av Canon tillsammans med en lokal återförsäljare på den ort man besöker. Eventet vänder sig till fotografer inom alla olika kategorier.

Om Scandinavian Photo
Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade - oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder Scandinavian Photo inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon