Canon lanserar tre nya kikare med banbrytande bildstabiliseringssystem: 10x32 IS, 12x32 IS 14x32 IS

Canon, marknadsledare inom digital bild Canon, marknadsledare inom digital bild, presenterar tre nya kikare med förstoring 10x, 12x och 14x. Den nya serien är först med Canons nya bildstabiliseringssystem (IS) och lins-shift, som ger högre optisk kvalitet och en mer stabil visning.

Canon är välkänt för optisk sakkunskap och för sin omfattande EF-objektivserie och är den enda tillverkaren som har bildstabiliseringsteknik i hela kikarserien, något som sätter riktmärket för kikartekniken. Upplevelsen när man under längre eller kortare perioder observerar naturliv, tittar på sport eller befinner sig ute i det fria blir helt fantastisk.

Samtliga tre modeller har nu två olika slags bildstabilisering. Standardläget minskar handskakningarna när man tittar på objektet och med läget Powered IS blir visningen superstadig. Powered IS korrigerar mer av användarens rörelser som hänger samman med både andning och långsamma men överdrivna rörelser, som kan uppstå när man observerar naturliv under längre tid på samma plats.

Även med 14x förstoring ökar den imponerande skakreduceringen effektivt upplösning och skärpa. Den nya serien innebär mycket mindre ansträngda ögon och trötthet tack vare den stabiliserade visningen.

Användarna får valfrihet med de tre nya modellerna från 10x till 14x förstoring – oavsett om det gäller flyguppvisningar på långt avstånd eller att betrakta naturen när det behövs ett bredare synfält. Minimalt fokusavstånd är cirka 2 m och alla modellerna fungerar perfekt om objektet plötsligt rör sig närmare. Observationen kan fortsätta och skärpan bibehållas.

Canons antireflexbehandling Super Spectra bibehåller färgnoggrannheten och kontrasten och visar objektet på ett verklighetstroget sätt. Kombinationen av fältutslätningselement och Porro II-prismaoptik ger en bild med hög upplösning och låg distorsion i hela synfältet, och suveräna detaljer från mitten ut till kanten.

10x32 IS, 12x32 IS, 14x32 IS är komfortabla och enkla att hantera. De har en diskret, icke- reflekterande ytterbeläggning av gummi och ett rymligt och bra grepp.

Knapparna som används för att växla mellan bildstabiliseringslägena har en unik form och sköts med pekfingret – perfekt om man har handskar på sig. Kontinuerlig stabiliserad användning* ges i 10 timmar. Samtliga modeller i serien följer alltså lätt med både i skogen och i tuffare terräng.

Det här är Canons första kikare med det senaste inom bildstabilisering och de öppnar vägen till en helt ny upplevelse.

Integreringen av Canons bildstabiliseringsteknik för EF-objektiven och Canons kvalitetsoptik ger fantastiska visningar. Den nya Powered IS-serien måste helt enkelt upplevas med egna ögon.*10x32 IS, 12x32 IS, 14x32 IS drivs med 2 st AA-batterier. Specifikationerna inneåller fullständiga detaljer.