Canon lyser upp rummet med det kraftfulla och anpassningsbara blixtaggregatet MT-26EX-RT

29 augusti 2017 – Canon presenterar Macro Twin Lite MT-26EX-RT – en kraftfull, högpresterande specialblixt för professionella ändamål. MT-26EX-RT bygger vidare på den tidigare modellens (MT-24EX) alla funktioner, har förstärkt belysning, är mer flexibel och hållbar och bekvämare att hantera. Blixten är perfekt för tagningar där det inte finns så mycket svängrum, som vid fotografering av mat och produkter, närbilder i naturen och för dentalavbildning.

Canon Macro Twin Lite MT-26EX-RT

Fantastiskt ljusstark
The MT-26EX-RT har Macro Twin Lights med flyttbara ljuskällor, som kan placeras med fem graders intervall runt linsen. De kan roteras uppåt eller nedåt och vinklas inåt eller utåt, utifrån de belysningsbehov som gäller. De riktigt fina detaljerna kan alltså fångas på nära håll – perfekt när produkter ska fotograferas, och för porträttbilder när särdrag måste betonas via omsorgsfull belysning. MT-26EX-RT har också starka, vita LED-fokuslampor, så att kameran enkelt kan fokusera på objekt och bedöma hur ljuset påverkar bilden innan den tas. Det kombinerade ledtalet (blixtens möjlighet att belysa objektet vid en specifik sensorkänslighet och vinkel) för båda ljuskällorna har ökats jämfört med modellen MT-24EX, och är nu 26/78 (ISO 100 i meter/feet). Resultatet blir enastående närbilder.

MT-26EX-RT har diffusorklämmor för varje blixthuvud, för möjlighet att göra ljuset från blixten mjukare och förhindrar påverkan av hårda högdagrar i bilden. Blixten har nu ett alternativ för svagare blixtljus som säkerställer korrekt exponering när den används med stor fast bländare eller på nära håll. Blixtladdningen går på 5,5 sekunder, eller så snabbt som 2,5 sekunder när batteriet CP-E4N används (tillval), något som garanterar att man snabbt kan göra inställningar och ta den fulländade bilden. Det här är perfekt för ex. närbilder i naturen, där varje ögonblick är av betydelse. Laddningsprocessen visas via en indikator på LCD-panelen. Den snabba laddningen beror på ljuskällornas större hållbarhet och behovet av att regelbundet serva blixten har nu reducerats väsentligt.

Flexibel kontroll – maximal kreativitet
En trådlös radiosignalstyrd masterfunktion finns nu i MT-26EX-RT, så att den kan styra andra Speedlite-blixtar trådlöst. Upp till 15 enheter i fem grupper kan styras för att ge mer ljus eller belysa bakgrunder och skapa bättre separering mellan objekt och bakgrund. MT-26EX-RT kan också kontrollera fjärrstyrda Speedlite-blixtars exponering via flera olika metoder. Genom att använda E-TTL kan kameran mäta full autoexponering via radiosignal. Varje blixtinställning kan också ske manuellt för att säkerställa att resultatet kan kontrolleras och blir konsekvent. Varje blixtenhet kan dessutom ha olika metoder för exponeringskontroll, till exempel en blandning av manuell kontroll och E-TTL, något som gör det hela ännu mer flexibelt.

För att få ännu bättre kontroll har gränssnittet i MT-26EX-RT omarbetats och reglagen baseras på kontrollpanelen i Speedlight 600EX II-RT, för snabb och bekväm hantering. De nya kontrollenheterna har flera av de nya tillförlitliga blixtskofunktionerna som introducerades i samband med 600EX II-RT. Inklusive möjligheten att fästa eller ta loss från kameran med hjälp av ett enkelt lås på ett blixtfäste i metall som ger extra styrka.

MT-26EX-RT – viktiga funktioner:

  • Kraftfull och flexibel dubbelblixtenhet med snabb laddning
  • Ljusstarka vita LED-lampor för bekväm fokusering i svagt ljus
  • Optisk och trådlös radiosignalfunktion för att styra andra Speedlite-blixtar
  • Kreativ belysning och anpassade funktioner för skräddarsydd ljussättning

Pris: 12660 kr inkl. moms (10128 kr exkl. moms)
Säljstart: November 2017