Canon utökar L-serien med fyra nya fasta objektiv med fantastisk kvalitet och kontroll över perspektivet

Canon presenterar fyra nya objektiv i sin förstklassiga L-serie, som erbjuder större kreativa möjligheter för professionella fotografer och avancerade amatörer. Objektiven EF 85mm f/1.4L IS USM, TS-E 50mm f/2.8L MACRO, TS-E 90mm f/2.8L MACRO och TS-E 135mm f/4L MACRO är väldigt enkla att använda, de är hållbara och ger större möjligheter för fotografiska experiment vad gäller perspektiv och skala.

Canon EF 85mm f/1.4L IS USM

TS-E 50mm f/2.8L MACRO

TS-E 90mm f/2.8L MACRO

TS-E 135mm f/4L MACRO

Vägen till perfekta porträtt
Objektivet EF 85mm f/1.4L IS USM är framtaget som svar på feedback från fotografer runt om i världen. Det levererar smickrande hudtoner och fantastiska perspektiv i fina porträtt och vid bröllopsfotografering. EF 85mm har 14 högkvalitativa linser i 10 grupper med hög precision. Allt för att korrigera kromatisk aberration och leverera den optiska prestanda som krävs av de senaste högupplösta sensorerna. Bildens kvalitet förstärks ytterligare med hjälp av ASC-teknik (Air Sphere Coating), ASC skiktet har lågt brytningsindex och minskar ljusslöjor och reflexer och ger klara, attraktiva bilder.

EF 85mm använder EMD-teknik (Electro Magnetic Diaphragm) och har en stor f/1,4 9-bladig bländare. Objektivet ger en attraktiv bakgrundsslöja, som ger uppseendeväckande resultat. Bländaren släpper in mer ljus, som hjälp till exponering och kontroll över skärpedjupet. Den stora bländaren är avgörande för att få uppseendeväckande porträtt, där personen är det centrala i bilden. EF 85mm har optisk bildstabilisering i 4 steg, som förhindrar att kameraskakningar påverkar bilderna. Kombinationen av bildstabilisering och stor bländare gör EF 85mm perfekt att använda vid filminspelning.

Objektivet har en snabb autofokus som drivs av en ringformad ultraljudsmotor. Den jobbar med objektivets centralprocessor och kamerans autofokusalgoritmer för att ge en snabb och korrekt autofokusering. Den ultraljudsmotordrivna autofokusen är också helt tyst, så att fotografen kan ta fina bilder på ett diskret sätt, till exempel vid bröllop. Autofokuseringen kan alltid upphävas manuellt och är kompatibel med hela kamerafamiljen Cinema EOS.

Objektivet har samma höga hållbarhet som i hela Canons L-serie. EF 85mm har vädertåliga skyddstätningar, är dammtät, har fluorinebeläggning och är speciellt designat för tuffa och varierande väderförhållanden. Alla funktioner som ingår i EF 85mm gör objektivet till ett utmärkt verktyg för porträttfotografer. Det är perfekt för alla som vill ha ett flexibelt teleobjektiv som kan klara många situationer – inklusive bröllop, events, studiofotografering eller fotografering inom- och utomhus.

Förstklassig kvalitet för kreativ fotografering
Sedan lanseringen av TS-E 17mm f/4L och TS-E 24mm f/3.5L II har Canon fått förfrågningar om att ta fram nya modeller med längre brännvidder. Canon har besvarat detta genom att lansera TS-E 50mm f/2.8L MACRO, TS-E 90mm f/2.8L MACRO and TS-E 135mm f/4L MACRO. Dessa objektiv har funktioner som stöder kreativ fotografering, till exempel speciella lutnings-, förskjutnings- och rotationsrörelser och makrofunktioner, förutom högklassig optisk design och precision. Objektivet TS-E 135mm förstärker TS-E-serien med sin längre brännvidd, medan TS-E 50mm och TS-E 90mm ersätter de befintliga modellerna TS-E 45mm f/2.8 respektive TS-E 90mm f/2.8.

Objektivet TS-E 50mm passar perfekt för att ta kreativa och korrekta bilder på landskap och arkitektur och för studiobilder. TS-E 90mm och TS-E 135mm lämpar sig bättre för porträtt och makrofotografering i studion.

Objektivförskjutningen i TS-E 50mm, TS-E 90mm och TS-E 135mm innebär att objektivet kan flyttas uppåt, nedåt, åt vänster eller åt höger så att perspektivdistorsionen blir minimal. Den möjligheten används ofta i arkitekturfotografering så att bildens perspektiv kan korrigeras – som den förvrängningen man ser längst upp i en bild av en hög byggnad. Ett av de kreativa användningsområdena för vinklingsfunktionen är miniatyreffekten. Objektivet kan flyttas så att olika delar av en bild förblir i fokus och gör att vissa aspekter ser riktigt små ut.

De tre objektivens minsta närgräns har också optimerats för makrofotografering och ger bilder med en maximal förstoring på 0,5x. Med TS-E 135mm kan fotografen till exempel stå på 49 cm avstånd från objektet och fortfarande använda den förstoringen. Det här är perfekt när man jobbar i en studio med belysning, eftersom det är enklare att positionera ljussättningen för att få optimal effekt.

Objektiven TS-E 50mm, TS-E 90mm och TS-E 135mm använder Canons precisionsgjutna glas som ger högupplösta bilder ända ut i kanten och har mycket liten distorsion. Samtliga tre objektiv har innovativ optisk design som dämpar det reflekterande ljus som kan påverka korrekt fokusering, och de har UD-glas för att leverera skarpare bilder. Optimerade linsbehandlingar säkerställer utsökt färgbalans och minimerar samtidigt ljusslöjor som kan påverka bildkvaliteten.


EF 85mm f/1.4L IS USM – viktiga funktioner:

 • Avancerad optisk design ger exceptionell bildkvalitet
 • Stor, ljusstark bländare innebär hög prestanda i alla ljusförhållanden
 • Jämn och exakt bildstabilisering i 4 steg
 • Svarsvillig, snabb, smidig och exakt autofokusering
 • Tålig konstruktion och vädertålig

TS-E 50mm f/2.8L MACRO – viktiga egenskaper:

 • Exakt kontroll av skärpedjup för smarta kreativa effekter
 • Perspektiv och vertikaler kan korrigeras snabbt och korrekt direkt i kameran
 • Justering av fokusdetaljer i makrofoto med förhållande 1:2
 • Optisk perfektion med avancerad linsdesign och konstruktion
 • 50 mm brännvidd för fotografering av arkitektur, landskap och produkter

TS-E 90mm f/2.8L MACRO – viktiga egenskaper:

 • Exakt kontroll av fokus för smarta kreativa effekter
 • Perspektiv och vertikaler kan korrigeras snabbt och korrekt direkt i kameran
 • Justering av fokusdetaljer i makrofoto med förhållande 1:2
 • Optisk perfektion med avancerad linsdesign och konstruktion
 • Bättre porträtt och produktbilder med fantastisk skärpa

TS-E 135mm f/4L MACRO – viktiga egenskaper:

 • Exakt kontroll av fokus för smarta kreativa effekter
 • Perspektiv och vertikaler kan korrigeras snabbt och korrekt direkt i kameran
 • Justering av fokusdetaljer i makrofoto med förhållande 1:2
 • Optisk perfektion med avancerad linsdesign och konstruktion
 • Bättre studiobilder på långt avstånd med fantastisk skärpa

Pris

EF 85mm f/1.4L IS USM: 16 210 kr inkl. moms (12 968kr exkl. moms)

TS-E 50mm f/2.8L MACRO: 25 840kr inkl. moms (20 672kr exkl. moms)

TS-E 90mm f/2.8L MACRO: 25 840kr inkl. moms (20 672kr exkl. moms)

TS-E 135mm f/4L MACRO: 25 840kr inkl. moms (20 672kr exkl. moms)