Canon lanserar SELPHY CP 1300 – en kompakt fotoskrivare för utskrift direkt från kameror och smartphones

Canon, marknadsledare inom digital bild, presenterar den ultrakompakta SELPHY CP 1300. Skrivaren kan anslutas till smartphones eller kameror för direktutskrift av foton med labbkvalitet. SELPHY CP 1300 är liten, passar både hemma och på resande fot och har inbyggd Wi-Fi. Den är enkel att använda och ger många kreativa möjligheter med olika utskriftsalternativ och format. Skrivaren har en 8,1 cm stor vinklingsbar LCD-skärm för optimal visning.

Utskrifter i toppkvalitet på mindre än 60 sekunder
Med SELPHY CP 1300 får man professionell kvalitetsutskrift i hemmet och det blir enkelt att dela favoritögonblicken med familj och vänner. Färgsublimeringstekniken innebär att 256 nyanser av varje färg kan skrivas ut1, något som uppgår till totalt 16,3 miljoner möjliga färger för att åstadkomma levande, verklighetstrogna fotografier.

Med en knapptryckning väljer man bland glättad yta och tre alternativ för halvglättad yta, utan att behöva byta papper eller färg. På bara 47 sekunder1 finns fotot direkt i handen – ett foto i labbkvalitet med ett ytskikt som motverkar färgblekning, kaffefläckar och fingeravtryck.

SELPHY CP 1300 identifierar automatiskt bildernas objekt och bakgrund för att ta bort brus, förstärka färgen och ge extra klarhet och ljusstyrka. Det är enkelt att skapa ID-foton med hjälp av Face Frame Guide och 43 valbara förinställda storlekar. Skärmärken ger skarpa kanter och minskar spillet.

Utskrift i farten
Wi-Fi-anslutningen gör det enkelt att skriva ut med SELPHY CP 1300. Oavsett om man ansluter från kamera, smartphone eller surfplatta är det lätt att göra en spontan utskrift var som helst. SELPHY CP 1300 är kompatibel både med Apple iOS™- och Android™2-enheter och via AirPrint™ respektive Mopria® skriver man ut från sin enhet utan att behöva ladda ner någon app. Den bekväma SD-kortplatsen ger obehindrad utskrift utan att man behöver överföra en enda bild till någon annan enhet.

Med ett batteri för hög kapacitet som tillval tar man enkelt med sig den lätta SELPHY CP 1300 i väskan på familjetillställningarna – och skriver direkt ut allt man dokumenterat. Via Canons app PRINT kan alla delta och ansluta till skrivaren med Shuffle Print. Grupper kan dela flera bilder och skapa unika collage med upp till åtta bilder som visar alla roliga ögonblick.

Kreativ utskrift
Alla olika utskriftsalternativ gör det enkelt att vara kreativ med SELPHY CP 1300. Skrivaren hanterar utskrifter i allt från vykorts- och kreditkortsformat till minietiketter, något som ger en personlig touch på exempelvis kreativa collage och bilder på gratulationskort.

Andra kreativa möjligheter är att man kan skapa fotoremsor precis som i ett fotobås och skriva ut bilder i Instagramformat.3

Bekväm och elegant
Utskriften blir enkel tack vare intuitiva ikoner och uppmaningar för att få ut det mesta möjliga av skrivaren. Den 8,1 cm stora skärmen ger optimal visning och skärmen kan vinklas om ljus faller in och stör. SELPHY CP 1300 finns i färgerna vitt, svart och rosa.

Rekommenderat pris inkl. moms: 1370 kronor (exkl. moms 1096 kronor)
Säljstart: september 20171 Utskriftshastigheterna för alternativen med glättad yta kan variera något

2 Måste vara KitKat 4.4 eller senare modell

3 50 x 50 mm format