Canon stärker den professionella serien för referensdisplayer med DP-V2411, 12G-SDI, för 4k HDR-produktion

Canon lanserar DP-V2411, en 24-tums professionell referensdisplay framtagen för 4k HDR (High Dynamic Range) broadcast och filmproduktion. DP-V2411 är det perfekta verktyget för broadcastproduktion och filmmakare. Den ger fantastisk bildkvalitet med ljusstarkt och stort färgomfång, har omfattande funktioner och avancerade gränssnitt.

Canon DP-V2411

Perfekt upplösning och mycket ljusstark
DP-V2411 är mycket ljusstark och levererar en hel vit skärm på 600 cd/m2. Ljusstyrkan kan ökas upp till 1 000 cd/m2 när Boost Contrast-läget används*. Canons eget inbyggda bakgrundsbelysta kontrollsystem kan korrigera ljusstyrkan och säkerställa en enhetlig, stabil, exakt och högkvalitativ bild.

DP-V2411 levererar exakt färgåtergivning och använder en bakgrundsbelyst LED-panel som har optimerats till en IPS-LCD för att hantera ett mycket större färgomfång. Displayen stöder många olika standarder, inklusive ITU-R BT.2020 Ultra HD Broadcast standardfärgomfång, ITU-R BT.709, EBU och SMPTE-C, liksom standarden DCI-P3 för digital filmproduktion. DP-V2411 stöder även ACES Proxy – ACES överföringsstandarder – vars ramverk för färghantering rekommenderas av AMPAS (Academy of Motion Picture Arts and Sciences).

DP-V2411 levererar korrekt färgåtergivning för HDR-produktion eftersom den håller sig till de senaste HDR EOFT (Electro Optical Transfer Functions), PQ och Hybrid Log Gamma, tillsammans med Canon Log 2/3. Den kan också visa metadata från Canons kameraserie Cinema EOS och ARRI-kamerasystem. Förinställda LookUp Tables (LUT) finns på DP-V2411, både för Canon Log- och ARRI Log C HDR-övervakning. Produktionen blir effektiv när kameran enkelt kan anslutas till DP-V2411, utan att behöva lägga till några speciella LUT för att kontrollera HDR-signalens kvalitet.

Avancerade gränssnitt och omfattande funktioner för HDR-stöd
DP-V2411 omfattar många avancerade 4k HDR-gränssnitt, som tar filmmakare och broadcast-producenter in i framtiden. Det är Canons första display med 12G-SDI, som kan skicka 4k 50P-signal med en enda kabel, något som minskar mängden utrustning och som ger en mer strömlinjeformad och effektiv hantering. DP-V2411 har också en HDMI-terminal som hanterar en 4k 50P-signal med en enda kabel. Allt för att få en enkel anslutning till kameror eller uppspelningssystem.

HDR-funktionerna i displayen stöder högsta kvalitet för HDR-produktion. En inbyggd 4k vågformig display visar skalor för PQ och Hybrid Log-Gamma signal, och funktionen HDR False Colour stöder både PQ och Hybrid Log-Gammasignal. HDR False Colour visar en annan färg, utifrån den signalnivå som kommer in på displayen. Förutom denna funktion kan DP-V2411 visa HDR-bild och False Colour-bild samtidigt i delad skärm från en enda 4k-inmatning. DR-V2411 har också en jämförande funktion mellan HDR och SDR, så att bilderna kan jämföras på displayens delade skärm. Det behövs alltså inte två displayer för den uppgiften, något som gör allt mycket mer effektivt i produktionsprocessen.

Robust och lätt design
Med kompakta 24 tum, ett djup på endast 105 mm, vikt 12 kg och hållbar aluminiumram är DP-V2411 riktigt kostnadseffektiv och sparar dessutom utrymme i studion eller ute på fältet. Det löstagbara handtaget gör displayen ännu bekvämare. Fronthöljet har samma design som DP-V2410 för att inte störa produktionsarbetet.

DP-V2411 kommer att demonstreras i Canons monter på IBC-eventet i Amsterdam den 14-19 september (Hall 12, monter D60).

DP-V2411 – viktiga funktioner:

  • 24-tums 4k-upplösning och riktigt hög ljusstyrka för 4k HDR-produktion
  • Avancerade 4k-gränssnitt
  • Omfattande 4k HDR hjälpfunktioner vid tagning
  • Korrekt bildkvalitet och kapacitet för flera format
  • Kamerakompatibel
  • Robust och lätt

* Boost Function Luminance är ett typiskt bedömningsvärde (enligt Canons mätningar) vid transport och garanteras inte.