Canon lanserar fyra professionella videokameror, där två modeller har kapacitet för 4k 50P

Canon utökar sin professionella videokameraserie med fyra nya modeller – XF405 och XF400 med kapacitet för 4k 50p samt modellerna XA15 och XA11 för Full HD-inspelning. Videokamerorna är kompakta och lätta och passar perfekt för många olika professionella videoproduktioner. De har förstklassig optik, kraftfulla sensorer och många flexibla funktioner.

Canon XF405 and XF400

Canon XA15 and XA11

XF405 and XF400 – flexibel, kompakt 4k-kvalitet
Modellerna XF405 och XF400 har en nyutvecklad 15x optisk zoom (motsvarande 35 mm film: 25,5–382,5 mm), en CMOS-sensor av 1.0 typ och Dual DIGIC DV 6 bildbearbetningsplattform som ger högkvalitativa 4k/50p-bilder i hela zoomomfånget. För Slow motion-inspelning har de dessutom kontinuerlig inspelning med 100 bilder per sekund i Full HD. Och allt detta i ett kompakt och lätt kamerahus. De inbyggda gråfiltren i XF405 och XF400 ger enastående bilder med kort skärpedjup – även i ogynnsamma ljusförhållanden. Minnesväxling och samtidig inspelning möjliggörs via dubbla SD-kortplatser, utökar inspelningstiden och skapar direktbackup. XF405 och XF400 har flera gränssnittsalternativ, inklusive HDMI, en professionell XLR-ljudingång, LAN och fjärrstyrning. Modellen XF405 har dessutom en 3G-SDI-videoutgång. Inbyggd WiFi möjliggör filöverföring via FTP och videokamerorna kan styras med en mobil enhet via Browser Remote.

4k UHD/50p och videoinspelning med hög hastighet till SD-kort
XF405 och XF400 har stöd för inspelning i UHD/50p MP4- och XF-AVC*-format (150 Mbit/s) och för Slow motion-inspelning med bildserier på 100 b/s. Lågt brus och hög känslighet hanteras genom kombination av en CMOS-sensor av 1,0-typ och dubbla DIGIC DV 6-bildprocessorer, som levererar högkvalitativa resultat med fantastisk skärpa och detaljrikedom. I läget Wide DR (Wide Dynamic Range) kan kamerorna uppnå 800 % dynamiskt omfång, för klara bilder med hög kontrast.

Högkvalitativt 4k 15x zoomobjektiv
XF405 och XF400 har ett nyutvecklat 4k-objektiv, CMOS-sensor av 1,0-typ och Super UD-glas för att minimera kromatisk aberration och få resultat med enastående klarhet och skärpa. Båda videokamerorna har en kraftig 15x optisk 25,5 mm supervidvinkelzoom för 4k. Dessutom erbjuds 30x avancerad zoom i Full HD, utan bildförsämring. En avancerad bildstabilisator i 5 axlar säkerställer stabila bilder i alla scener som innefattar kamerarörelser. En 0,8x vidvinkel och 1,5x telekonverter ger ännu mer flexibilitet och täckning i 4k och Full HD.

Dual Pixel CMOS AF för snabb och exakt autofokus
Dual Pixel CMOS AF finns i både XF405 och XF400 för att få en snabb och korrekt autofokusering i cirka 80 % av bilden. Touchskärmen ger ytterligare fokuskontroll och intuitiv hantering av kameran. Här erbjuds autofokusalternativ, bland annat Face Priority AF och Face Only AF, tillsammans med den innovativa funktionen Dual Pixel Focus Guide. Den funktionen ger stöd för tagningar med manuell fokusering genom att visuellt indikera fokuseringspositionen.

XA15 and XA11 – professionell prestanda och funktionalitet
Modellerna XA15 och XA11 är Full HD-videokameror med 20x 26,8-576 mm optiska zoomobjektiv för flexibel inspelning av många olika scener med överlägsen bildkvalitet. Ett Hi-UD-glas minskar den kromatiska aberrationen och ger livfulla filmer. Canons HD CMOS-sensor och den kraftfulla DIGIC DV4-bildbearbetningsplattformen levererar fantastiska prestanda i svagt ljus och möjlighet att spela in storslagna Full HD-filmer med 50p och 35 Mbit/s. Läget Wide DR ger stöd för jämn komprimering av ljusstarka områden för att åstadkomma 600 % dynamiskt omfång. Det möjliggör inspelning med jämna färgtoner och dämpar överexponerade delar. Läget kan användas i alla inspelningsmiljöer där skillnaden mellan ljusa och mörka områden kan orsaka överexponering. Flexibla bilduttryck stöds via funktionen Slow/Fast Segment, där man kan välja inspelningshastigheter från 0,4x till maximalt 1 200x.

Videokamerorna kan spela in både i AVCHD- och MP4-format, i flera bithastigheter, samtidigt och till dubbla SD-kortplatser. XA15 och XA11 har många olika gränssnitt, inklusive HDMI, professionella XLR-ljudingångar, hörlurar och som tillval stöd för GPS. Modellen XA15 har dessutom en SDI-utgång. Videokamerorna XA11 och X15 är kompakta, lätta och idealiska för actioninspelningar, där det krävs både hastighet och rörelsefrihet. Det dynamiska läget ger bildstabilisering i 5 axlar – rullning, horisontell rullning, vertikal rullning, uppåt-nedåt och vänster-höger – för att säkerställa jämna tagningar i olika slags fartfyllda miljöer.

XF405/0 – viktiga egenskaper:

  • 4k UHD/50p-inspelning på SD-kort med höga bildfrekvenser
  • Högkvalitativt 4k-objektiv med 15x zoom
  • Dual Pixel CMOS AF för snabb och exakt autofokus
  • Nätverkskapacitet med FTP-överföring och fjärrstyrning
  • Kompakt och lätt kamera, professionella funktioner

XA15/11 – viktiga egenskaper:

  • Hög optisk prestationsförmåga
  • Fantastisk Full HD-bildkvalitet
  • Professionella inspelningsalternativ
  • Professionella gränssnitt
  • Enkel hantering och kompakt design


*XF-AVC kommer att stödas i framtida uppdatering av firmware under första hälften av 2018