Fånga färgbilder i Full HD och i mörker med ME20F-SHN – Canons nätverkskamera för svaga ljusförhållanden

Canon presenterar ME20F-SHN, en nätverkskamera med enastående prestanda i svaga ljusförhållanden. ME20F-SHN breddar Canons allroundkamerasortiment, den har nätverkskapacitet, levererar fullfärgsbilder i Full HD-upplösning i svagt ljus och är systerprodukt till filmkameran ME20F-SH. ME20F-SHN passar perfekt för viktiga övervakningsändamål och den har även inbyggd videoanalys i ett lätt och kompakt kamerahus.

Fantastisk i svagt ljus

Kameran har en 2,26 megapixels 35 mm CMOS-sensor i fullformat och en DIGIC DV 4-processor och levererar skarpa filmer i Full HD med lågt brus i extremt svaga ljusförhållanden i färg. Sensorns pixlar och avläsningskretsar använder Canons egna tekniker för att åstadkomma både minskat brus och exceptionellt hög känslighet. Med maximal ISO på över 4 miljoner (+75 dB) är känsligheten i svagt ljus exceptionell, och objekt som belyses med mindre än 0,0005 lux kan nu filmas. Genom att ta bort det infraröda spärrfiltret när IR-läge används kan detaljrikedomen bli ännu större.

Precis som i Canons Cinema EOS-serie erbjuder den här nätverkskameran Canon Log och Wide DR via menyn Bildstil, som ger ett stort dynamiskt omfång upp till 12 steg (800 %) och levererar högkvalitativ bild i många ljusförhållanden. Menyn Bildstil har uppgraderas med tillskottet Crisp Img, som ger skarpa bilder i väl upplysta miljöer och bilder med lågt brus i svaga ljusförhållanden – ovärderliga funktioner för användare som behöver fånga tydliga och korrekta bilder.

Utökad nätverkskapacitet för övervakningsändamål
ME20F-SHN hanterar mängder av olika videoutgångar med Ethernet-anslutning och 3G/HD-SDI- och HDMI-portar – allt beroende på användarens behov. Lokal övervakning sker via 3G/HD-SDI- och HDMI-portar och Ethernet-anslutningen möjliggör fjärrhantering av kamerainställningarna, övervakning och inspelning via webbläsare, mobila enheter eller annan programvara för videohantering. Och microSD-kortplatsen stöder inspelning och uppspelning direkt från ett microSD-kort. När det gäller obemannad och kostnadseffektiv övervakning ger de 6 inbyggda videoanalysfunktionerna och Alarm I/O-gränssnittet automatisk inspelning och utmatning till externa enheter och utlöses av videorörelseavkänning och alarmdata.

Med sin ADSR-funktion (Area-specific Data Size Reduction) ger ME20F-SHN användarna möjlighet att fånga fullständiga detaljer i utvalda intresseområden, medan bithastigheterna i andra delar av bilden reduceras för att spara nätverksbandbredd. Kameran stöder många olika videohanteringsprogram via Canon WebView och ONVIF-protokoll – allt för att på ett enkelt sätt kunna integreras i befintliga videoövervakningssystem.

Flexibel installation
Operatörerna kan välja objektiv efter tagningstillfälle och ta med sådant som bildvinkel och ljusstyrkenivå i beräkningen. ME20F-SHN har EF-fattning med Cinema-lås och är kompatibel med många olika objektiv i Canons sortiment, inklusive zoomar, fasta objektiv och vissa Cine-objektiv med servodrift. PoE+ stöd (Power over Ethernet) innebär att dataöverföring sker via Ethernet och strömförsörjning ges via en enda LAN-kabel, något som underlättar enkel och snabb kamerainstallation. Kamerans kompakta och lätta design är ovärderlig för alla som behöver både en fast och portabel kamera.

ME20F-SHN – viktiga egenskaper:

  • Skarp färgvideo med lågt brus i extremt svaga ljusförhållanden
  • Fjärrkonfiguration och övervakning via nätverk
  • Hanterar många olika övervakningsändamål
  • Högkvalitativa resultat i Full HD
  • Flexibel installation