Canon utökar serien av världens minsta och ljusstarkaste 4k projektorer* med kompakta HD modellen XEED 4K600Z.

Canon lanserar XEED 4K600Z, en kompakt och ljusstark 4k LCOS laser/fosforprojektor. Ljusstyrkan 6 000 lumen ger förstklassig kvalitet med fantastiskt tydliga bilder och projektorn passar perfekt i professionella miljöer som simulering, design, utbildning, kreativa installationer och digital skyltning. XEED 4K600Z har samma oöverträffade kompakta storlek och funktioner som sin föregångare XEED 4K600STZ och projektionsförhållandet 1,34-2,35:1 öppnar ännu fler möjligheter vid installationsprojicering.

Canon XEED 4K600Z


Kraftfull 4k-teknik och minutiös optik
Med 4k-upplösningen 4096 x 2400 pixlar, speciell Canon-optik med LCOS-teknik och AISYS-förstärkning, skapar XEED 4K600Z en imponerande upplevelse med skarpa detaljer och verklighetstrogna färger som täcker sRGB-färgrymden. Projektorn är idealisk för alla avancerade simuleringsmiljöer där högkvalitativ videoproduktion krävs. XEED 4K600Z ger minimal fältkrökning och alltså bilder utan förvrängning, den reducerar rörelseoskärpa och har supersnabba svarstider (1.0 frame delay). Skärpan bibehålls knivskarp i många olika miljöer – även om projiceringen sker på kupolformade eller svängda ytor.

Kompakt format, fantastiska funktioner och anslutningsmöjligheter
XEED 4K600Z väger bara 26 kg inklusive objektivet, och är världens minsta och lättaste 4k-projektor** i sin klass. Den kan lätt installeras i många olika vinklar. Den motordrivna objektivförskjutningen är +/-60 % vertikalt och +/-10 % horisontellt. Installationen blir enklare eftersom man inte behöver luta eller placera om projektorn.

Förutom att vara enkel att använda och installera, har XEED 4K600Z många olika programmerbara inställningar som gör den till ett flexibelt alternativ för professionella miljöer. Med sin laserteknik kan den till exempel användas för digital skyltning, den kan köras dygnet runt och den kan projicera i stående läge. Den kan till och med leverera en korrekt visning av röntgenbilder i gråskala, tack vare simuleringsläget DICOM (Digital Imaging and Communication in Medicine)***, som uppfyller DICOM 14-standarder för undervisning inom medicinsk bildbehandling.

Wi-Fi-funktioner innebär hantering och kontroll av projektorn via iOS-enheter, som tidigare bara kunde ske via ett kabelbaserat LAN****. Canons nya app Projector Service Tool – tillgänglig på iOS-enheter - sparar tid för användarna genom att möjliggöra kontrollfunktioner, felrapportering och problemlösning.

Längre hållbarhet, starkare ljus
Istället för en traditionell lampa använder XEED 4K600Z en ljuskälla med blått laserljus för att leverera högeffektivt ljus och få exakta ljusstyrkenivåer. Resultatet blir att projektorn har längre hållbarhet med en driftstid på upp till 40 000 timmar, något som minimerar underhålls- och stilleståndskostnader. För XEED 4K600Z gäller Canons 5-årsgaranti plus gratis låneprojektor om projektorn behöver servas – det minskar stilleståndstiden ytterligare för användaren.*****

XEED 4K600Z – viktiga egenskaper:

  • Högre än 4k-upplösning (4 096 x 2 400 pixlar)
  • Ljusstyrka 6 000 lumen
  • Lätt (26 kg), kompakt chassi (559 x 201 x 624 mm)
  • 360o orientering, med liggande och stående lägen
  • Stort färgomfång, uppfyller sRGB-färgstandard
  • 1,76x motordrivet zoomobjektiv
  • 4k LCOS-teknik ger smidig, flexibel bildbehandling
  • Livfulla färger med kontrastförhållande 4000:1


*Inom sin lumenkategori (korrekt vid tidpunkten för publicering)
**Korrekt vid tidpunkten för publicering
***Förenlig med DICOM 14, men ej godkänd för diagnostiska tillämpningar
****Modellen XEED 4K601Z, som också lanseras idag, är identisk med XEED 4K600Z, med undantag av Wi-Fi-möjligheter för säkerhetsmedvetna miljöer
*****Regler och villkor tillämpas och finns endast i vissa länder